Αποστολέας Θέμα: επιλογη αλυσοπριονου  (Αναγνώστηκε 12969 φορές)

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια,καρυδια,κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 5
επιλογη αλυσοπριονου
« στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 03:16:44 μμ »
Γεια χαρα σας.Προσπαθω να φτιαξω την προικα μου πριν εγκαταλειψω το Λονδινο και εγκατασταθω στο Πηλιο και ενα απο τα βασικα εργαλεια που μαλον θα χρειαστω ειναι το αλυσοπριονο.Οι πιο σκληρη δουλεια φανταζομαι που θα κανει ειναι να κοψει ταβλες απο κορμο δεντρου.
Δεν εχω καταληξει στον προϋπολογισμό,αλλα ειμαι της αποψης οτι δινω να το δινω μια φορα.
Περιμενω γνωμες και προτασεις
ευχαριστω εκ των προτερων

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: επιλογη αλυσοπριονου
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 09:22:23 μμ »
ΕΝΟΕΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΚΑΘΕΤΑ ΟΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑΒΛΕΣ? ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ...........ΜΑΘΕ ΝΑ ΤΡΟΧΑΣ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ. ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 12:48:33 μμ »
Ναι αυτο ενοω.Υπαρχει μια πατεντα (οδηγος) και εχω κατι σχεδια που μπορει να φτιαχτει.Αλαζεις λαμα μεγαλιτερη και το προσαρμοζεις.Ως προς την μαρκα και την δυναμη του εργαλειου δεν ξερω τι να επιλεξω.Αν και αυτο που γενικα ακουω ειναι το stihl σαν πρωτη επιλογη.Οσο για το ακονισμα δες και αυτο
PowerSharp_sharpens_chain_on_the_saw_on_the_job_in_seconds

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 03:16:20 μμ »
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΤΡΟΧΑΕΙ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 03:48:29 μμ »
Νομιζω πως ειναι διαφορετικη αλυσιδα,δεν ειναι οπως τις κλασικες.Αλλαζεις και λεπιδα και αλυσιδα.
Σιγουρα ομως το οικονομικοτερο ειναι να το κανεις με την λιμα.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 09:56:35 μμ »
Παναγιώτη,
επειδή έχω δουλέψει πάνω από δέκα μάρκες και τουλάχιστον είκοσι διαφορετικά αλυσσοπρίονα θα σου συνιστούσα πρώτ' απ' όλα να συγκεκριμενοποιήσεις τις απαιτήσεις σου.

Δηλαδή το που θα χρησιμοποιείς το αλυσσοπρίονο;

Μόνο για κοπή ξύλων ή και για κλάδεμα; (Επηρεάζει πάρα πολύ το βάρος του).
Τι είδους ξύλα θα κόβεις χοντρά, ψιλά, ξερά, χλωρά; (Επηρεάζει πάρα πολύ το είδος της αλυσίδας και της λάμας).
Στο σπίτι σου ή και μακρυά απ' αυτό; (Μπορεί να πάρεις και ηλεκτρικό).

Γενικώς όμως αυτό που είπες για "σχίσιμο" κορμών με αλυσσοπρίονο από ΕΣΕΝΑ δεν παίζει. Εκτός και αν πάρεις ειδικούς οδηγούς και κανα θεριό HUSQVARNA και ανεβείς να κατεβάσεις το μισό Πήλιο κάτω  ;D ;D ;D.

Έτσι ή αλλοιώς θα σου βγεί ο κούκος αηδόνι, τόσο από πλευράς κατανάλωσης καυσίμων όσο και κούρασης, καταπόνησης του εργαλείου, κατανάλωσης χρόνου, ξύλου κλπ.

Αν απαντήσεις στα παραπάνω, μπορώ να σου προτείνω κάποια καλά μηχανήματα.

Όσον αφορά τώρα το ακόνισμα εάν έχεις DREMEL υπάρχει ένα εξάρτημα που κοστίζει γύρω στα 12€ και κάνει τέλεια δουλειά.

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 02:42:37 μμ »
Λοιπον η βασικη δουλεια ειναι κοπη κορμων το πολυ 35 εκ. διαμετρο ξερα και χλωρα σιγουρα και εκτος σπιτιου.για κλαδεμα δεν νομιζω  τα δεντρα στο σπιτι ειναι μικρα ακομη.
Οσο για το "σχισιμο" κορμων ειχα βοηθησει εναν φιλο να κανει μια τετοια δουλεια με οδηγο μια αλουμινενια σκαλα(για το πρωτο κοψιμο) μια σιδηροκατασκευη βαση του αλυσοπριονου(σχετικα ευκολη κατασκευη)και με ενα stihl νομιζω το ms271 με λαμα 45 εκ. κοψαμε ενα ash περιπου 30εκ. διαμετρο και 3μ μηκος.σιγουρα στο stihl ζοριστηκε αλλα εκανε την δουλεια.Αν καταλαβα καλα προτεινεις να μην μπλεξω με το σχισιμο κορμων?
προυπολογισμος 300 βαρια 350
καινουργιο η μεταχειρισμενο?

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2013, 01:41:04 πμ »
Κατ' αρχάς είμαι πάντα υπέρ του καινούργιου. Και με αυτόν τον προϋπολογισμό ειδικώς στην Αγγλία αγοράζεις καλό μηχάνημα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις απαιτήσεις σου θέλεις ένα μηχάνημα μεσαίας κατηγορίας. Καλά τέτοια μηχανήματα βγάζουν οι εταιρείες HUSQVARNA, STIHL, McCULLOCH, HOMELITE (τώρα ΜΑΚΙΤΑ), ECHO κ.ά.

Απ' όλες αυτές θα επέλεγα τη STIHL (έχω ένα απ' το 1993 και έχει κόψει πάνω από 500 τόννους ξύλα). Βρες ένα μοντέλο κατά προτίμηση με τετράχρονο κινητήρα, ιπποδύναμη από 2,5 έως 3 ίππους και βάρος όχι μεγαλύτερο από 5-5,5 κιλά. Αυτά επισήμως παίρνουν λάμα μέχρι και 35 εκ. αλλά μπορείς άφοβα να βάλεις μέχρι και 45άρα.

Δε σου λέω συγκεκριμένο μοντέλο γιατί στην Αγγλία μπορεί να μη βρεις το ίδιο. Αν επιλέξεις άλλη μάρκα, πρόσεξε ιδιαιτέρως να έχει αντικραδασμικό σύστημα γιατί το κάνει πολύ πιο ξεκούραστο σε πολύωρη χρήση. Και μαζί αγόρασε κράνος με προσωπίδα και κατάλληλα γάντια (για αρβύλες με σίδερο μπροστά πάει πολύ να σου πω).

Υ.Γ. Ξέχνα το σκίσιμο των κορμών με τέτοιο αλυσσοπρίονο. Είναι κρίμα.

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2013, 12:42:14 μμ »
Κατ' αρχάς είμαι πάντα υπέρ του καινούργιου. Και με αυτόν τον προϋπολογισμό ειδικώς στην Αγγλία αγοράζεις καλό μηχάνημα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις απαιτήσεις σου θέλεις ένα μηχάνημα μεσαίας κατηγορίας. Καλά τέτοια μηχανήματα βγάζουν οι εταιρείες HUSQVARNA, STIHL, McCULLOCH, HOMELITE (τώρα ΜΑΚΙΤΑ), ECHO κ.ά.

Απ' όλες αυτές θα επέλεγα τη STIHL (έχω ένα απ' το 1993 και έχει κόψει πάνω από 500 τόννους ξύλα). Βρες ένα μοντέλο κατά προτίμηση με τετράχρονο κινητήρα, ιπποδύναμη από 2,5 έως 3 ίππους και βάρος όχι μεγαλύτερο από 5-5,5 κιλά. Αυτά επισήμως παίρνουν λάμα μέχρι και 35 εκ. αλλά μπορείς άφοβα να βάλεις μέχρι και 45άρα.

Δε σου λέω συγκεκριμένο μοντέλο γιατί στην Αγγλία μπορεί να μη βρεις το ίδιο. Αν επιλέξεις άλλη μάρκα, πρόσεξε ιδιαιτέρως να έχει αντικραδασμικό σύστημα γιατί το κάνει πολύ πιο ξεκούραστο σε πολύωρη χρήση. Και μαζί αγόρασε κράνος με προσωπίδα και κατάλληλα γάντια (για αρβύλες με σίδερο μπροστά πάει πολύ να σου πω).

Υ.Γ. Ξέχνα το σκίσιμο των κορμών με τέτοιο αλυσσοπρίονο. Είναι κρίμα.

Καταρχας να'σαι καλα για την αμεσοτητα των απαντησεων σου.
Το θεμα ειναι και εγω το stihl σκεφτομουν,αλλα για καινουριο θα πονεσει και το αλλο,τα καινουρια stihl καποια εξαρτηματα (καρμπυρατερ και τετοια) φτιαχνονται στην Κινα.Και ετσι ειπα μηπως παω για μεταχειρισμενο.
τι λες για αυτο:
http://www.ebay.co.uk/itm/111175955161?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2648

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2013, 01:04:45 μμ »
AAA!!Η stihl εχει διαγωνισμο μεχρι 30/9 για εξοπλισμο ασφαλειας.Κουρος για σενα το λεω γιατι μαλλον θα παλιωσουν τα δικα σου ;)
http://www.stihl.gr/form-for-competition.aspx

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 12:35:13 πμ »
Φίλε Παναγιώτη,
το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το γνωρίζω αλλά απ' τα χαρακτηριστικά του που είδα εδώ, φσίνεται να είναι ένα μοντέλο με επιδόσεις μεσαίας κατηγορίας αλυσσοπρίονων. Δεν υπάρχει πλέον στον κατάλογο οπότε μάλλον είναι αρκετά παλιό μοντέλο.

Υ.Γ. Προσωπικώς δεν θα αγόραζα με τίποτα μεταχειρισμένο μηχάνημα απ' το διαδίκτυο. Πρόσεχε γιατί υπάρχουν και κινέζικες απομιμήσεις των STIHL.

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2013, 03:13:15 μμ »
Φίλε Παναγιώτη,
το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το γνωρίζω αλλά απ' τα χαρακτηριστικά του που είδα εδώ, φσίνεται να είναι ένα μοντέλο με επιδόσεις μεσαίας κατηγορίας αλυσσοπρίονων. Δεν υπάρχει πλέον στον κατάλογο οπότε μάλλον είναι αρκετά παλιό μοντέλο.

Υ.Γ. Προσωπικώς δεν θα αγόραζα με τίποτα μεταχειρισμένο μηχάνημα απ' το διαδίκτυο. Πρόσεχε γιατί υπάρχουν και κινέζικες απομιμήσεις των STIHL.

Φιλε Κουρο σε ευχαριστω για τις συμβουλες,σου τελικα βρηκα απο εναν φιλο το ms210c του 2008 σε πολυ καλη κατασταση στα 200Ε και ειπα να το παρω.

Tags: