Αποστολέας Θέμα: praktiker  (Αναγνώστηκε 5642 φορές)

dimitrils

• Jr. Member
  • **
praktiker
« στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 12:02:58 μμ »
Αν δεν ρωτησεις, δεν θα μαθεις μου λεγανε οταν ημουν μικρος. Ε λοιπον θελω να ρωτησω και γω (επειδη ειμαι ασχετος) αν μπορω να βρω ξυλα για ηλεκτρικη κιθαρα στο πρακτικερ. το ξερω οτι μπορει να ακουγετε χαζη η ερωτηση αλλα γιατι οχι; :Ρ

Δημήτρης Κ

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1 στο 35% :p
Απ: praktiker
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 12:57:00 μμ »
Απ' όσο θυμάμαι έχει πεύκο, έλατο και κολλητή οξυά, αλλά δεν νομίζω ότι έχει 5-6 εκατοστά πάχος...  Και η οξυά είναι πολύ βαριά, ενώ το πεύκο είναι τίγκα στο ρόζο οπότε άκυρο για μανίκι. Το έλατο πάλι... Δεν ξέρω... καλύτερα να σου πούν και οι υπόλοιποι για την καταλληλότητα.

Εγώ θά λεγα να μη το δοκιμάσεις καν. Τόσα ξυλάδικα υπάρχουν να πάρεις κατάλληλο ξύλο

panagiotis.lp

• Full Member
  • Η2Ο
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια,καρυδια,κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 02:03:03 μμ »
παντος φιλε JameLouis,κανα δυο φορες που πηγα σε ξυλουργεια της γειτονιας βρηκα πιο καλα και πιο φθηνα ξυλα απο οτι στο πρακτικερ.

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 02:09:32 μμ »
MAKPIAAAA ;D

toton

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 100+
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 12:11:21 πμ »
Αλάργααααα!

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 09:16:59 μμ »
γιατί ρε παιδιά τόσο μίσος ..... έχει κάτι ωραίες πένσες με 1 ευρώ.....πήρα δέκα μιά φορά .... γιατί τις χάνω πάντα..
..και ωραίες πιτσιρίκες στο ταμείο... ;D ;D ;D ;D

κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Φουντούκος

• Jr. Member
  • **
  • Φουντούκος
  • Αγαπημένο ξύλο: -
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 12:15:40 πμ »
για μικροεργαλεια και εργαλεια χειρος ειναι special το praktiker. για ξυλα δεν το εψαξα ποτε. οι πιτσιρικες φυσανε!
Symmetry and simplicity

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 07:02:29 μμ »
Εγω μονο για τις πιτσιρικες παω.... ;)
Keep on drumming.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 12:49:34 μμ »
ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΓΩ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημήτρης Κ

• Full Member
Re: praktiker
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 02:28:04 μμ »
Εγώ γιατί θυμάμαι μόνο κάτι ημι-γριές μπαζώλες?

Φουντούκος

• Jr. Member
  • **
  • Φουντούκος
  • Αγαπημένο ξύλο: -
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 07:39:04 μμ »
λαθος καταστημα λαθος μερα μυριζομαι φιλος
Symmetry and simplicity

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 09:34:35 μμ »
Το Praktiker το γνώρισα απ' το πρώτο κατάστημά του στη Βουλιαγμένης εν έτει 1991.

Τότε ήταν το πρώτο τέτοιο πολυκατάστημα που άνοιξε στην Ελλάδα και εντυπωσιάστηκα απ' την ποικιλία των προϊόντων του. Για μένα που ασχολούμαι σχεδόν με τα πάντα (τότε είχα και μια παροδική τρέλλα με τα λουλούδια και τις γλάστρες) φάνταζε παράδεισος.
Υπήρχαν τόσα πολλά ερασιτεχνικά εργαλεία και δεδομένης της πάλαι ποτέ οικονομικής ευχέρειας όποτε πήγαινα κυριολεκτικώς "φόρτωνα".

Σιγά σιγά όμως αυτού του είδους τα πολυκαταστήματα απομυθοποιήθηκαν, τουλάχιστον για μένα επειδή άρχισα να κάνω πιο εξελιγμένες κατασκευές και οι απαιτήσεις μου αναβαθμίστηκαν σε πιο επαγγελματικά εργαλεία. Θυμάμαι που πούλησα με μιας όλα τα πράσινα BOSCH που είχα αγοράσει απ' το PRAKTIKER (καμιά εικοσαριά κομμάτια) και τα αντικατέστησα σταδιακώς με τα μπλε επαγγελματικά.

Εν κατακλείδι, όποτε ανεβαίνω στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και έχω χρόνο μπορεί να περάσω για μια βόλτα και να φύγω ξοδεύοντας κανα δεκάρικο σε τίποτα τρυπανάκια, γυαλοχαρτάκι και άλλες τέτοιες μαλ.......

Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να δεις και εργαλεία που μπορεί να σου δώσουν ιδέες για να ψάξεις στο διαδίκτυο για κάτι καλύτερο.

Αχιλλέας

• Jr. Member
  • **
  • Βαριέμαι το γυαλοχαρτάρισμα!
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 05:28:10 μμ »
Και η δική μου εμπειρία στο θέμα:
  • Για ξυλεία με τίποτα. Είναι ΠΟΛΥ ακριβότερο από οποιοδήποτε ξυλεμπορικό. Το μόνο καλό είναι ότι έχει έτοιμα κομμάτια κομμένα, οπότε βολεύει για τίποτα πατέντες κλπ.
  • Για εργαλεία, βίδες κλπ, όσοι χρησιμοποιούν το κατάστημα Μεταμόρφωσης, προτείνω να δοκιμάσετε και αυτό: http://www.kentrovidas.gr/  Είναι 2 στενά πιο κάτω, έχει την ίδια ποικιλία με Πράκτικερ (στο e-shop του έχει μεγαλύτερη), ΠΟΛΥ φτηνότερο κλπ κλπ. Απλά δεν έχει τόσο καλή βιτρίνα (τα περισσότερα προϊόντα θα πρέπει να τα ζητήσεις) και δεν έχει κοπέλες στο ταμείο.

Δημήτρης Κ

• Full Member
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 05:34:47 μμ »
Το καλό με τα ξύλα του είναι ότι είναι ξεχονδρισμένα και στα κόβουν σε ό,τι διάσταση θέλεις. Για κάποιους μπορεί να μετράει αυτό αν χρειάζονται τα συγκεκριμένα ξύλα και δεν έχουν τα εργαλεία ή το χρόνο για να ξεχονδρίσουν..

Tags: