Αποστολέας Θέμα: Σέγα Πάγκου  (Αναγνώστηκε 3400 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Σέγα Πάγκου
« στις: Σεπτεμβρίου 15, 2013, 12:32:52 πμ »
Κατόπιν της πολύ χρήσιμης συμβουλής του Μαστρο Χρήστου, και κατόπιν πολλών αντιδικών, διαβουλεύσεων, συσκέψεων κ.λ.π. με το "οικονομικό επιτελείο" ( ;D ;D ;D), παρήγγειλα αυτή τη σέγα πάγκου.

Μαζί παρήγγειλα και μια σειρά απ' όλα τα πριονάκια. Το συνολικό κόστος μαζί με τα μεταφορικά 184€.

Η χαμηλότερη τιμή για τα ελληνικά δεδομένα του όλου πακέτου θα ήταν 258€.

Εάν έχει πάρει και κάποιος άλλος το συγκεκριμένο εργαλείο, ακούω εμπειρίες.

relare

• Newbie
  • *
Απ: Σέγα Πάγκου
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2013, 12:56:04 πμ »
γεια χαρα φιλε Κουρο,
θα θελα να ρωτησω για το συγκεκριμενο μηχανημα αν δουλευει με πιστονι(απολυτως καθετη κινηση)
η με εκκεντρο-στην δευτερη περιπτωση εχω ακουσει οτι δεν ειναι τοσο ευκολοδουλευτο λογω των
κινησεων μπρος-πισω...θα θελα μια απαντηση γιατι ενδιαφερομαι κι εγω για αγορα...
Παναγιωτης.

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2013, 09:17:02 μμ »
Φίλε Παναγιώτη,
πριν παραγγείλω το συγκεκριμένο μηχάνημα έψαξα λίγο και βρήκα ότι ο μηχανισμός παλλινδρόμησης των σεγών αυτού του τύπου είναι δύο ειδών όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο :

[ Invalid Attachment ]

Αυτήν τη εικόνα την βρήκα από ένα συγκριτικό τεστ για κάποιες αμερικάνικες σταθερές σέγες. Το τεστ είναι εδώ.

Ζαχάρωνα την DeWalt αλλά δυστυχώς το κόστος της μαζί με τα μεταφορικά και τους δασμούς ήταν απαγορευτικό καθώς ανέβαινε στα 680€.

Ο μηχανισμός αυτής που παρήγγειλα εγώ δεν γνωρίζω αν είναι κάποιος απ' τους δύο αυτούς ή κάτι διαφορετικό καθώς όσο και να έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάτι για να με διαφωτίσει. Όταν έρθει θα τη δω και θα σου πω.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 03:19:46 μμ »
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΣΕΓΕΣ ΠΑΓΚΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑΡΑ...................
ΚΑΛΟΔΟΥΛΕΥΤΗ ΦΙΛΕ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Δημήτρης Κ

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1 στο 35% :p
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 03:28:07 μμ »
Ζηλεύω...

Καταραμένη εφορία...  Μεγειές :)

georgesiam

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 09:19:54 μμ »
Την συγκεκριμένη σέγα την έχω και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιτραπέζια σέγα (αυτή και η DS460) που μπορείς να βρεις στην ελληνική αγορά πλέον. Το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετοπίσει είναι με την σκόνη, το σωληνάκι που έχει για να φυσάει την σκόνη το βρίσκω πρακτικά άχρηστο, καθώς δεν βγάζει αέρα με πολύ δύναμη.

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 08:32:30 μμ »
Φίλε Γιώργη ως επιτραπέζια σέγα είναι πάρα πολύ καλή και πιστεύω ότι για λεπτοδουλειές είναι μανούλα. Εγώ όμως την πήρα για άλλη δουλειά που τελικώς δε με έχει ικανοποιήσει. Την έχω δουλέψει καμιά 10ριά ώρες και πιστεύω ότι έχω βρει τα "χούγια" της αλλά όπως προείπα δεν κάνει για τη δουλειά που τη θέλω εγώ.

Το σωληνάκι νομίζω ότι την κάνει τη δουλειά του. Απλώς θέλει να το έχεις ακριβώς δίπλα και πίσω απ' το σημείο που κόβει το πριονάκι και σχεδόν να "πατάει" επάνω στο ξύλο.

Αν και δεν συνηθίζω να "ξεφορτώνομαι" εργαλεία και μηχανήματα, μπορεί κάποια στιγμή να δείτε καμιά αγγελία πώλησης. ;D ;D

Tags: