Αποστολέας Θέμα: Άσχετη απόπειρα από έναν παντελώς άσχετο  (Αναγνώστηκε 2588 φορές)

Πίκινος

• Jr. Member
  • **
    • Το ιστολόγιό μου
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: Όταν βγω στη σύνταξη, βλέπουμε...
Άσχετη απόπειρα από έναν παντελώς άσχετο
« στις: Σεπτεμβρίου 03, 2013, 09:50:55 πμ »
(αν το θέμα είναι στη λάθος κατηγορία, παρακαλώ να μεταφερθεί)

Αγόρασα πρόσφατα λόγω χόμπυ ένα παλιό ορειβατικό πιολέ (σκαπάνη πάγου) και θα αποπειραθώ να το αναπαλαιώσω. :-*

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το στυλιάρι του: είναι αρκετά μακρύ για τέτοιου είδους σκαπάνια (σαν τα παλιά των καταδρομών), παναλάφρο (πιθανότατα φράξος).

Ρωτώντας σχετικό με το...άθλημα, μου συνέστησε ελαφρύ τρίψιμο στο χέρι με 200άρι γυαλόχαρτο και στη συνέχεια πέρασμα με λάδι τικ (teal oil) ή βερνίκι εμποτισμού.

Επειδή λόγω γερμανικής δεν έχει νόημα η μετάφραση του όρου «βερνίκι εμποτισμού», το μόνο που κατάφερα να βρω είναι αυτό, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι αυτό που χρειάζομαι:

http://www.cloushop.de/bau-heimwerker/shop/sortiment//clousil-holzschutzlasur/

Aν μεταφράζαμε επακριβώς, το κουτί αναγράφει «λαζούρι/στιλβωτικό προστασίας ξύλου» (ενδείκνυται για πέργολες, πόρτες, παγκάκια κλπ)...αυτό είναι ρε παιδιά το βερνίκι εμποτισμού;! :(

Δώστε τα φώτα σας ή πείτε μου π.χ. κάποια γερμανική μάρκα με αριθμό ή μοντέλλο, ώστε να βρω την περιγραφή ακριβώς, μή πάω και πάρω άσχετο πράμμα... ;D

Ευχαριστίες,

Ο Πίκινος
Το μουσικό κανάλι μου στο Σωληνάριο:

http://www.youtube.com/user/Pikinos

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
Απ: Άσχετη απόπειρα από έναν παντελώς άσχετο
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2013, 03:38:10 μμ »
Αυτό Θανάση ,είναι ένα βερνίκι εμποτισμού.Έτσι κυκλοφορεί και στην Αθήνα.Θα το περάσεις 2-3 χέρια, το πολύ, -αν είναι "διψασμένο" το ξύλο - , αλλιώς αν πρόκειται για απλή συντήρηση μία επάλειψη αρκεί.

Πίκινος

• Jr. Member
  • **
    • Το ιστολόγιό μου
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: Όταν βγω στη σύνταξη, βλέπουμε...
Απ: Άσχετη απόπειρα από έναν παντελώς άσχετο
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 12:31:35 μμ »
Επανέρχομαι μετά από 2 εβδομάδες...

Νίκο, σ' ευχαριστώ θερμά! ;D

Αφού δούλεψα με τριβείο FLEX (600άρια γυαλόχαρτα) και βουρτσάκια δράπανου την μεταλλική επιφάνεια του πιολέ (σκουριά όσο δε πήγαινε, αλλά άφησα τους φυσικούς κρατήρες του μετάλλου, δεν ήθελα άλλωστε να γυαλίζει σαν καινούργιο!), καταπιάστηκα προχθές με το στυλιάρι (γυάλισμα στο χέρι με 220άρι γυαλόχαρτο).

Όπως σωστά επιβεβαίωσες, όντως αυτό είναι το σωστό βερνίκι!..έκανα όμως την...υπέρβαση(!) και πήρα τελικά λινέλαιο της ίδιας εταιρείας. Το ξύλο ήταν λιγότερο «διψασμένο» απ' ό,τι περίμενα, και το ένα χέρι ήταν αρκετό. Ανέδειξε το φυσικό του χρώμα και μυρίζει ευχάριστα.

Σήμερα παρέλαβα από την αμμοβολή το δαχτυλίδι που περνάει το λουρί για το κρέμασμα/πιάσιμο, συνεπώς το project κλείνει επίσημα απόψε!

Θα σου στείλω φώτο για να μου πείς γνώμες.

Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου κ' ευχαριστίες για τη φιλοξενία!

Ο Πίκινος
Το μουσικό κανάλι μου στο Σωληνάριο:

http://www.youtube.com/user/Pikinos

Tags: