Αποστολέας Θέμα: κατασκευη πρωτος μπαγλαμας  (Αναγνώστηκε 13460 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: κατασκευη πρωτος μπαγλαμας
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 10, 2014, 07:50:20 μμ »
ΡΕ ΣΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ? ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ ΑΝ ΤΟΧΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ......ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕΝΤΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 12, 2014, 09:34:03 μμ »
φιλε είναι το όργανο στο θέμα κατασκευή σαζι τέρμα πάνω.. γιατί με μαχαίρια και σφυριά το έκανα δεν είναι τόσο εμφανίσιμο αλα απο ήχο είναι ΤΕΛΕΙΟ.. έτσι μου λένε και όσοι το έχουν ακούσει.. όταν δεν είμαι σε δουλειά καμιά φορά θα ανεβάσω αν γουστάρετε να τ ακούσετε

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 13, 2014, 02:43:23 μμ »
ΟΚ ΡΕ ΘΑΝΝΑΣΗ........ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑΡΑΔΕΣ.     ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 3000 ΜΗΝΥΜΑΤΑ?
ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΔΩΡΟ ΚΑΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡ Η ΚΑΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ?
Μ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Τ ΜΑΧ- 500 ΤΗΣ YAMAHA.

Δημήτρης Αγγελακοπουλος

• Sr. Member
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 13, 2014, 05:01:09 μμ »
Εγώ λέω να σου χαρίσουν ένα τέτοιο:
  ;)

Και μετά να το κάνεις έτσι:

[ Invalid Attachment ]   :o

Ξεφύγαμε πάλι...
Όπως τον έβρω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 13, 2014, 09:01:59 μμ »
ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΡΕ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ?

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 13, 2014, 09:28:32 μμ »
θέλει ακόμη λίγη δουλειά αλα έτσι ακούγετε περίπου.. λιγο χαλάει η χορδιερα που ειναι ξύλινη καμιά μέρα θα τ κάνω, αλα τώρα πρώτα άλλες κατασκευές κ πειράματα

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 13, 2014, 09:35:20 μμ »
ποιο βαθύ σκαφος απο παραδοσιακό.. σουηδικό πευκος καπακι,, 13.5 περίπου μάκρος σκαφος, αλα πιάνει κλήση .. δηλαδή αφαίρεσε κανα 4 ποντους, καμιά 7 χρονών πλατανι για σκάφος  και αγνώστω αθάνατο μανίκι.. δεν το έπαιξα δύστυχος στης ψηλές ξεχάστηκα... εκεί είναι το κάτι αλλο.. τόσο ένταση και πρίμα , στης χαμηλές ακούγεται ποιο μαλακό

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 13, 2014, 10:12:57 μμ »
μην σας απασχολεί το παίξιμο.. έτσι στα γρήγορα να κιαλλο https://dl.dropboxusercontent.com/s/xfwpfk5ag99b7lg/test2.mp3?dl=1&token_hash=AAH_MRuZcQyS7wHgP6KFG6zLGyobe0UYeAdcxLUR3ucH8Q&expiry=1400011916 δύστυχος δε πιάνεται ο ήχος καλα με μικρόφωνο παρατήρησα όταν το παίζω κάνει αντίλαλο πολύ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 13, 2014, 10:36:36 μμ από thanasis2013 »

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 14, 2014, 02:24:45 πμ »
θανάση, είναι λες και ακούω ηχογράφιση του 30 απο τεκε, η αλήθεια είναι οτι έβγαλε μοναδικό και ιδιαίτερο ήχο, στην αρχή νομησα πως ηταν ηχος απο σαζι, μετα οταν πιάνεις την μελωδία είναι γαμό, εμένα μ αρέσει, πολύ μαγκιόρικος ήχος, μπράβο και για το όργανο και μπράβο και για τον πειραματισμό που τόλμησες, ωραίος. δεν μου λες, την μπουργκάνα που την έχεις κουρδήσει; ρε;

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 14, 2014, 02:47:35 μμ »
ευχαριστώ πολύ για το τεράστιο κομπλιμέντο Χρήστο να σαι καλά!
αυτο ήταν το πρώτο μου όργανο.. περίμενα καλώ καιρό, καθώς έχω τώρα και μερικά μηχανήματα, σχεδόν σε μια βδομάδα έβγαλα και δεύτερο, αλα τώρα η λεπτομερείς που τρώνε χρόνο.. μπαίνω διαβάζω πολύ εδώ και όπως δηποτε δε το σταματάω μακάρι να πάνε όλλα καλά και βγάλω και κανένα μπουζούκι, ούτι και μεγάλο σαζι , για να δούμε τώρα η δεύτερη κατασκευή πως θα πάει!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 14, 2014, 02:50:07 μμ »
το 2ο που φτιάχνεις τι είναι;

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 14, 2014, 02:59:18 μμ »
και όχι δεν κουρδίζω ρε, ούτε σε οκτάβα μπαγλαμάς ούτε οκτάβα μπουζούκι, γιατί είναι κλίμακας 45/44 ανάμεσα πιστεύω κάτι απο 5 θέσης κάτω απο ρε του μπαγλαμα. δεν ξέρω και να σου πω γιατί με το αφτί το κουρδίζω.

το δεύτερο σαζι μικρο αλα ποιο πολύ για εμπειρία προσπαθώ σε αλλο επίπεδο με όστρακα έτσι να πειραματιστώ όταν πιάσω να κάνω κάτι καλο
επίσης θα το περάσω καπακι κεδρος :)

thanasis2013

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 14, 2014, 03:11:12 μμ »

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 14, 2014, 04:41:25 μμ »
ΕΧΩ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ.
Μ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΡΕΜΠΕΤΗΣ. ΣΥΡΜΑΤΙΝΟΣ ΗΧΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΖΟΥΡΑΔΕΣ.
Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΒΡΕΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ....Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΕΥΔΟΚΙΑ Μ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ. ΑΜΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ. ΑΠΟ ΗΧΟ ΓΑΜΑΕΙ ΟΜΩΣ......

ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΔΩ.
ΟΛΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ. ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ( ΚΑΚΩΣ) Ν ΑΚΟΥΝΕ ΗΧΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ.
ΑΚΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΖΟΥΡΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ .......ΩΡΑΙΟ ΡΕ ΣΥ ΔΥΝΑΤΟ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. ΠΑΙΖΕΙ ΣΑ ΤΖΟΥΡΑΣ? ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΥΡΑΣ. Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ.ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑΝ ΤΖΟΥΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΖΟΥΚΣΗΣ................ΑΣΤΟΝ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙ ΕΠΑΖΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΧΑ ΜΟΥ...............ΤΖΟΥΡΑΣ . ΑΚΟΥΓΟΤΑΝΕ ΤΖΟΥΡΑΣ ΒΡΑΧΝΟΣ ΚΑΙ ΜΩΡΤΗΣ, ΑΛΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΖΟΥΡΑΔΕΣ. ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΚΛΟΥΒΙΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟ , ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΙΨΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ....Ο ΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΠΡΑΜΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2014, 04:52:01 μμ από ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ »