Αποστολέας Θέμα: Βάψιμο με πιστόλι  (Αναγνώστηκε 4910 φορές)

g.duras

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Βάψιμο με πιστόλι
« στις: Ιουλίου 19, 2013, 07:01:34 μμ »
Παιδιά έχω πάρει βερνίκι 2 συστατικών πολυουρεθάνης και θα ηθελα λίγη βοήθεια για να ρυθμίσω το πιστόλι μου (ενα της einhell ).
Διαθέτει ρυθμιστή πίεσης αέρα ρυθμιστή για τη βεντάλια και και άλλον ενα για το μπεκ.
Βασικά με ενδιαφέρει να μάθω με τι πίεση δουλεύουμε στην έξοδο και πως βολέυει  να είναι η δέσμη (ανοιχτή βεντάλια ή συμπηκνωμένη δέσμη.
 Ευχαριστώ πολύ.   :)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Βάψιμο με πιστόλι
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 19, 2013, 08:01:37 μμ »
Παιδιά έχω πάρει βερνίκι 2 συστατικών πολυουρεθάνης και θα ηθελα λίγη βοήθεια για να ρυθμίσω το πιστόλι μου (ενα της einhell ).
Διαθέτει ρυθμιστή πίεσης αέρα ρυθμιστή για τη βεντάλια και και άλλον ενα για το μπεκ.
Βασικά με ενδιαφέρει να μάθω με τι πίεση δουλεύουμε στην έξοδο και πως βολέυει  να είναι η δέσμη (ανοιχτή βεντάλια ή συμπηκνωμένη δέσμη.
 Ευχαριστώ πολύ.   :)
Δέσμη ανοικτή, πίεση με το υλικό στο πιστόλι γύρω στο 4,5-5, το μπεκ τι νούμερο ειναι? πρεπει να ειναι το συνιστώμενο για το βερνίκι σου νομίζω 1,8-2.0
Θα πειραματιστείς λίγο με την αραίωση του βερνικιού αν ρίχνει το υλικό σαν την επιφάνεια πορτοκαλιού αραίωσε λίγο να γίνεται πιο ομοιόμορφο μην αραιώσεις πολύ θα κάνει φυσαλίδες.
Δοκίμασε νωρίς το πρωί κάτω απο 28ο Κελσίου αλλιώς θα στεγνώνει αμέσως και διαλύτη που στεγνώνει πολύ αργά για τώρα που ειναι καλοκαίρι. ;)

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 20, 2013, 08:28:02 πμ »
Νομιζω η πιεση πρεπει να ειναι 2,5
Το μπεκ το δικο μου ειναι 1,4
Ειχα κανει ενα βιντεακι παλια! δες το μηπως και σε βοηθησει!!

Βαψιμο με πιστολι, paint with spray gun.mp4

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 22, 2013, 08:41:59 πμ »
Η πίεση καλό είναι να βρίσκεται μεταξύ 2-3 μπαρ.Σε πιο υψηλή πίεση έχουμε φαινόμενα εμφάνισης όψης φλούδας πορτοκαλιού, και άχνας.

g.duras

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 22, 2013, 05:42:32 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.
Το βίντεο του Κου Ανδρέου ήταν απόλυτα κατατοπιστικό και μου έδωσε λύση στο πρόβημα. Σας ευχαριστώ και πάλι...

;D ;D ;D

g.duras

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 31, 2013, 07:29:07 μμ »
Φίλοι μου σας καλησπερίζω και για να μην ανοίγω άλλο θέμα συνεχίζω εδώ μιας και είναι σχετικό.

Τη κιθάρα τη λούστραρα πριν 3 μέρες με λούστρο νερού, την πέρασα 4 χέρια και έχει κάνει ενα παχύ ομοιογενές στρώμα το οποίο έχω αφήσει να στεγνώσει.
Ανάμεσα στα χέρια επειδή φοβήθηκα μην τα μουσκέψω δεν γυαλοχαρτάρισα και απλά τώρα αναρωτιέμαι αν μπορώ με κάποιον τρόπο να περάσω κάποιο λάδι - αλοιφή ώστε να αποκτήσει γυαλάδα και να εξομαλύνει κάποιες μικρές ανωμαλίες που ίσως υπάρχουν.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω πόσες μέρες θέλει για να τραβήξει πλήρως το λούστρο.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 31, 2013, 10:16:50 μμ »
Βερνίκι πολυουρεθάνης πήρες,βερνίκι νερού πέρασες όμως.Τα βερνίκια νερού , ρίχνονται με ειδικά πιστόλια που κάνουν ελεγχόμενη υπερπίεση μέσα στο δοχείο,(άνω βάζο πάντα έχουν αυτά τα πιστόλια),και ρίχνεται το υλικό ψεκαζόμενο,και όχι "φτυνόμενο".Όταν το πιστόλι φτύνει αντί να ψεκάζει,έχουμε διάφορα προβλήματα,μερικά από τα οποία έχουν αποτελέσματα όπως αυτά που ανέφερες πιο πάνω.Θα αφήσεις το βερνίκι να πολυμεριστεί τουλάχιστον 6 ημέρες,-έριξες και πολλά χέρια,και οι 6 ημέρες είναι το ελάχιστο),θα αποχαρτάρεις με ντουκόχαρτο νερού,έως Νο 1500-2000,και κατοπιν θα δοκιμάσεις,- ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΛΕΩ - σε μια γωνίτσα του,να αλοιφάρεις να δεις πως πάει.Αν δεν πάει καλά αφήνεις κι άλλο χρόνο.Ελπίζω να σε βοήθησα.

g.duras

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 01, 2013, 01:29:03 πμ »
Μια χαρα βοηθησες μέχρι που είπες να αλοιφαρω...  ;D

Για κανε μια επεξήγηση (προϊόντα και εργαλεία ) να δούμε. Το χρονικό δε με πιέζει οπότε το αφήνω και 10 μερες.

Tags: