Αποστολέας Θέμα: Τριχορδο Carbon Fiber  (Αναγνώστηκε 19965 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: Τριχορδο Carbon Fiber
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 16, 2013, 04:41:13 μμ »
κιθαρες απο ψαροκασελες,

Ω ρε Κωστα μου εισαι απαιχτος, μου'δωσες ιδεα: Κιθαρα φρεσκια, σπαρταριστη, να μυριζει θαλασσα...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 16, 2013, 04:44:03 μμ »
http://vimeo.com/52711779#

Δωστε εμφαση στο 1'00'' bach BWV1007 prelude απο ''τσελο''

ναι ναιο αυτο το βιντεακι λεω Στελιο
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 16, 2013, 09:01:42 μμ »
Κωστη μηπως εισαι επηρεασμενος λογω των υλικων;;
Σιγουρα δεν εχει ενα πολυ καλο ηχο αλλα εχω ακουσει ξυλινα μπουζουκια
με τον ιδιο ακριβως ηχο! Εξαλλου το μεγαλυτερο ποσοστο στον ηχο τον εχει
το καπακι και ο καβαλαρης! Μηπως αν διορθωσει τον καβαλαρη και βαλει
σωστα κοκκαλα και τα χαραξει σωστα βελτιωθει κατα 50% ο ηχος;;

Τον καβαλαρη απο οτι βλεπω τον εχει πιο πισω απο οτι πρεπει και επισης τα καμαρια
μπορει να μην τα εβαλε σωστα! Πρωτη προσπαθεια ειναι!

Εμενα προσωπικα πιο πολυ με χαλασε η ηχητικη οπη και το σχημα του καπακιου
Αντιθετα τα σχεδια της ταστιερας ειναι πολυ ομορφα!

Και εγω υπερ του ξυλου ειμαι αλλα εχουν φτιαξει αλλα οργανα αστερια απο αυτο το υλικο!
Αν εκανα εγω ενα βιολι απο carbon θα εφταιγε το υλικο που δεν θα επαιζε καλα;;

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 16, 2013, 10:13:10 μμ »
Δηλαδη ο Ζαρκαδας γουσταρει ξυλο!!!
ειναι αυτο που λεμε γαμ@ει και δερνει! ;D ;D

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 16, 2013, 10:16:54 μμ »
Ελα συνονοματε, ελατο ειναι το καπακι, μπαινει συχνα σε κιθαρες εδω και ειναι καλη αξια για τα λεφτα του απο τι λενε. Χαιρομαι που σου αρεσε. Η δουλεια που εκανες με το CNC μου ηταν μεγαλη εμπνευση, και ευχαριστο για της διαστασεις που εδωσες, βοηθησαν πολυ. Το CNC πρεπει να μετραει αγρια, και τα οργανα που εβγαλες ειχαν καταπληκτικο ηχο. Το καπακι ducati οπος το ειπε καποιος μ'αρεσε. Μπορει να μην εβγαζε τον ιδιο τρομερο ηχο που τα κλασικα καμαρια μπορεσαν αλλα γουσταρω που ειπες να προσπαθησεις το κατι το καινουριο, σιγουρα χρειαζονται τετοια πειραματα.

ΚΟΥΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΕΓΩ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 4-5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ.
ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

Ρε Κωστή, αν δεν κάνω λάθος και ο φίλος που έφτιαξε το εν λόγω μπουζούκι από ανθρακονήματα Παύλος λέγεται. Σ' αυτουνού το μπουζούκι αναφέρομαι ότι μαντολινίζει και όχι στου Μακεδόνα Παύλου που φτιάχνει τα σκαφτά με παντογράφο.

xaris

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Βρεγμενη σανιδα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 16, 2013, 10:52:43 μμ »
Γενικοτερα συμφωνωμε τον  Κωστα  το ζαρκαδι.
Καπως ετσι χαλανε οι παραδοσεις.
Φανταστειτε αυτο το οργανο να εβγαζε καλυτερο ηχο απο τα κανονικα.
Δεν εργει  να γινει μοδα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 16, 2013, 11:25:04 μμ »
Ελα συνονοματε, ελατο ειναι το καπακι, μπαινει συχνα σε κιθαρες εδω και ειναι καλη αξια για τα λεφτα του απο τι λενε. Χαιρομαι που σου αρεσε. Η δουλεια που εκανες με το CNC μου ηταν μεγαλη εμπνευση, και ευχαριστο για της διαστασεις που εδωσες, βοηθησαν πολυ. Το CNC πρεπει να μετραει αγρια, και τα οργανα που εβγαλες ειχαν καταπληκτικο ηχο. Το καπακι ducati οπος το ειπε καποιος μ'αρεσε. Μπορει να μην εβγαζε τον ιδιο τρομερο ηχο που τα κλασικα καμαρια μπορεσαν αλλα γουσταρω που ειπες να προσπαθησεις το κατι το καινουριο, σιγουρα χρειαζονται τετοια πειραματα.

ΚΟΥΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΕΓΩ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 4-5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ.
ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

Ρε Κωστή, αν δεν κάνω λάθος και ο φίλος που έφτιαξε το εν λόγω μπουζούκι από ανθρακονήματα Παύλος λέγεται. Σ' αυτουνού το μπουζούκι αναφέρομαι ότι μαντολινίζει και όχι στου Μακεδόνα Παύλου που φτιάχνει τα σκαφτά με παντογράφο.

ΝΑΙ ΡΕ ΣΥ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ...............ΜΠΕΡΔΕΨΑΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 16, 2013, 11:25:41 μμ »
Γενικοτερα συμφωνωμε τον  Κωστα  το ζαρκαδι.
Καπως ετσι χαλανε οι παραδοσεις.
Φανταστειτε αυτο το οργανο να εβγαζε καλυτερο ηχο απο τα κανονικα.
Δεν εργει  να γινει μοδα.

ΠΕΣΤΟ ΨΕΜΑΤΑ...........................

efthymis

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 30
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 19, 2013, 11:20:35 πμ »
Ευχαριστω για το ενδιαφερων σας. Το καλουπι το εφτιαξα απο καρντμπορντ, παρομοια στο πως γινετε κανονικα απο ξυλο (διλαδη εχοντας τον διαμικη τομεα και πολλαπλους εγκαρσιους). Το γεμισα με εφημεριδες (λιγο γκετο φαση) εβαλα δουγιες απο καρντμπορντ, το τυλιξα με ταινια και κολλησα κιαλο καρντμπορντ για μανικη. Το καληψα με πηλο και το ετριψα για να ειναι λειο. Αφου φτιαχτηκε το καλουπι, το στερεωσα πανω σε ξυλο κατα την διαμικη του (απο την κεφαλη ως τερμα) με δυο ξυλα στην εγκαρσιο. ( ------+ τετοια φαση). Το carbon fiber ερχετε ως υφασμα (http://mattmade.files.wordpress.com/2010/01/img_0526.jpg) που δεν ειναι καθολου σκληρο. Ειναι ελαφρυ πραμα, δεν ξερω ακριβως πως να το περιγραψω. Τελος παντον, αμα βρειτε την ευκαιρια σας συνιστω να το παιδεψετε το υλικο, εχει πολυ πλακα. Για να παρει το σχημα και να το κρατησει πρεπει να ετοιμασεις την κολλα epoxy που την απλωνεις με πινελο στο carbon fiber. Εβαλα 4 στρωματα του υφασματος και περιπου ενα μπουκαλι epoxy. Επεισης εβαλα fiberglass (πολυ πιο φτηνο, αλλα παρομοιο υλικο με το CF) για να στερεωσω την ενωση που θα ηταν κανονικα ο ντακος. Το αφησα να δεσει ενα 24ωρο και μετα το εβγαλα και αρχησα να τριβω το σκαφος. Ελπιζω να σας ελυσα την απορια, αλλα οτι αλλες ερωτησεις εχετε μετα χαρας να προσπαθησω να σας απαντησω.
  Με vacuum bagging και καλο καλουπι μπορουμε να εχουμε αψογα αποτελεσματα.Για vacouum bagging .....http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=13755.0
Στο κατω video βλεπουμε πως με την τεχνικη κενου αερα μπορουμε να κολλησουμε τα harmonic bars  σε μια κιθαρα
Lattice Guitar Construction, Part 5
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2013, 11:37:19 πμ από efthymis »
efthymis

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 19, 2013, 12:40:27 μμ »
Οργανα που ακουγονται εξισου καλα γινονται απο διαφορα υλικα και εχει αποδειχτει απο ολα τα βιντεο που υπαρχουν στο "τιουμπε".Η διαφορα ειναι οτι ενα οργανο απο τενεκε θα ακουγεται το ιδιο και μετα απο 500 χρονια,ενω το ξυλινο θα περασει απο ολες τις φασεις της "ζωης" του ξυλου και θα διαφοροποιειται ο ηχος του μεχρι να πεθανει το οργανο ,γιατι το ξυλινο θα πεθανει καποια στιγμη.Σε λιγα χρονια ο ηχος του ξυλινου οργανου  θα εχει απογειωθει και οσο περναν τα χρονια τοσο καλυτερος θα γινεται .Οι ρητινες με το ανθρακονημα ή υαλουφασμα ειναι μοντερνα υλικα που αντεχουν στο χρονο με λιγοτερη συντηρηση απο οτι το ξυλο.Το σιγουρο ειναι οτι μ'αυτα τα υλικα φτιαχνονται γερα οργανα αλλα "νεκρα" οργανα ,το ξυλο το ξεραμενο  εχει κυτταρικα τοιχωματα και  μεσοκυτταρια ουσια η συσταση του ειναι  απο κυτταρινη ,ημικυτταρινη,λιγνινη ουσιες που τα ποσοστα τους αλλαζουν σε ολη τη διαρκεια "ζωης " του και προσδιδουν τις αλλαγες στον ηχο.Αυτη ειναι η βασικη διαφορα απο τα συνθετικα υλικα. Το  αλλο παλι ειναι τι εχουμε συνηθησει αισθητικα και ψυχολογικα.Αν οι αραβες εφτιαχναν τα πρωτα ουτια απο συρταρια ,σημερα τα ΙΚΕΑ θα πουλουσαν και ουτια.

Πίκινος

• Jr. Member
  • **
    • Το ιστολόγιό μου
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: Όταν βγω στη σύνταξη, βλέπουμε...
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 30, 2013, 10:26:59 μμ »
Αν οι αραβες εφτιαχναν τα πρωτα ουτια απο συρταρια ,σημερα τα ΙΚΕΑ θα πουλουσαν και ουτια.

Μή λες μεγάλο λόγο!

oud made from clothing drawer
Το μουσικό κανάλι μου στο Σωληνάριο:

http://www.youtube.com/user/Pikinos

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 30, 2013, 10:37:41 μμ »
Αν οι αραβες εφτιαχναν τα πρωτα ουτια απο συρταρια ,σημερα τα ΙΚΕΑ θα πουλουσαν και ουτια.

Μή λες μεγάλο λόγο!

oud made from clothing drawer

Αντε με το καλο και ντουλαπα
για κανενα κοντραμπασο!! ;D ;D

Dimitris Kriti

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαυρη μουρια εκατο και βαλε χρονων!!!
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 31, 2013, 12:30:28 πμ »
Παιδια μην τρελαθουμε τωρα, δεν βγαινει αυτος ο ηχος απο συρταρι... καραplayback.
Nα το δει ο Θεοδωροπουλος να κανει χαρακιρι... ;D

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 31, 2013, 01:28:58 πμ »
Παιδια μην τρελαθουμε τωρα, δεν βγαινει αυτος ο ηχος απο συρταρι... καραplayback.
Nα το δει ο Θεοδωροπουλος να κανει χαρακιρι... ;D

Και όμως βγαίνει!!!

Tags: