καλησπερα. Πριν σας γνωρίσω και γίνω μελος της παρεας (ή μολις είχα γίνει και δεν ειχα το θαρρος) ειχα αναρτησει στο ρεμπετικο φορουμ το παρακατω μηνυμα. Πληροφορίες πηρα πολλες, απλα είπα να το ανεβασω και εδω ετσι για κουβεντουλα.... Αντιγραφω το μηνυμα. Πολλες απορίες πλεον δεν υφιστανται αλλα κακο δε κανει να τα ξαναπουμε.... Πολυ καλός φίλος με ενημερωσε ότι έχει ενα μαντολίνο χρονολογίας 1920-1925
Το όργανο αγοραστηκε απο την Ιταλια και μεταφερθηκε στη Κρητη. Δοθηκε στη γιαγια του φίλου μου σε ηλικια 10 ετων γεννημενη το 1917. Οποτε υπολογιζουμε να είναι της χρονολογιας που ανεφερα...
Σας βαζω φωτογραφίες να το δείτε. Εχει σφραγίδα του κατασκευαστη. Λεγεται Luigi Fenga. Οτι πληροφορία εχετε για το οργανο ευπροσδεκτη... Είναι μαθητικο ή καλυτερης κατασκευής; Η φιγουρα φαίνεται περιποιημενη. Φανταζομαι αν ηταν φτηνοκατασκευη θα είχε κατι πιο απλο. Ο κατασκευαστης πεθανε αποτι μου είπε ο φίλος (το διαβασε στο ιντερνετ) το 1937 και δε συνεχισε καποιος το επαγγελμα απο την οικογενεια του

Ο φίλος μου θελει οπωσδηποτε να το φτιάξει, χωρίς να πειραξει πολυ το όργανο. Θελει να κρατησει το χαρακτηρα του και να παραμείνει οργανο του 1925. Βλεπετε τουλαχιστον απο τις φωτογραφίες σοβαρα προβληματα; Τον εχω ενημερωσει για κατασκευαστες που εχουν συντηρήσει ιστορικα όργανα και συντομα θα επικοινωνησει για λεπτομερειες...
Μετα απο τις τιμες που ακουσε και την αξια του οργανου (βρίσκει ευκολα κανεις με 400 ευρω αντιστοιχα όργανα) μαλλον παρατησε την ιδεα της επισκευης....
Το μηνυμα στο ρεμπετικο φορουμ για να δείτε τις απαντήσεις είναι το παρακατω
http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=25624