...........στροφές τύμπανου
?
.........το γυαλόχαρτο το κόλλησες?
? .... αν θέλει αλλάγή τι κάνεις.....
Δεν μέτρισα τις στροφές, γενικά δεν παίζει ρόλο τόσο πολύ, εκτός εάν έχει βάλει μεγάλη σχέση στις τροχαλίες και ζορίζει το μοτερ.
Γενικά εγώ έχω τις τροχαλίες 1:1 με τύμπανο κοντά στις τροχαλίες, εάν υποθέσω οτι το μοτέρ είναι 1HP στα 950W οπότε λογικά έχει απο 1200-1400 στροφές, τόσες πρέπει να πιάνει και το τριβείο.
Δοκίμασα και με μικρότερη τροχαλία στο μοτέρ αλλα σταματούσε απο το ζόρισμα.
Το γυαλόχαρτο αλλάζει με κάτι ξύλινα σφηνάκια που σφηνώνουν και βιδώνονται τις άκρες του γυαλόχαρτου πάνω στο τύμπανο.
Υπάρχει και η εναλλακτική του Γιάννη που βάζει σφιγκτηράκια.
Τώρα έχω 40άρι γιατί ήθελα να κάνω κάτι χοντρά εννοείτε οτι βάζεις ότι θέλεις.
Εννοείτε οτι ΔΕΝ το κολλάς πάνω στο τύμπανο γιατί μετά θα σου βγάλει την πίστη να το ξεκολλήσεις.
Συμβουλή, να αγοράσεις το ακριβό γυαλόχαρτο, το Γαλλικό νομίζω, που έχει πανί στην πλάτη του γιατί στρώνει καλύτερα και έχει 3πλάσια αντοχή απο το φθηνό αλλα διπλάσια τιμή.
ερωτήσεις πρακτικές διότι φτιάχνω κ εγώ ένα .... πιο μικρό ....για του χρόνου το πάσχα το βλεπω.....
το πλάτος του τύμπανου απο τι προκύπτει...... αν ήταν πχ 40 εκατοστά δεν θα έκανε δουλειά?
?
η ερώτηση είναι πονηρή προσεχε....

Θα το τελειώσεις, δεν σε φοβάμαι

Το πλάτος του τυμπάνου έχει να κάνει με το πόσο πλάτος ξύλου θέλεις να πλανήσεις, εγώ υπερέβαλα λίγο με τα 50 εκατοστά αλλά δεν με χαλάει.
Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι να κάνει κοιλιά στο κέντρο την ώρα που τρίβεις αλλα με 20άρι άξονα καλιμπρέ και πάνω δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα.
Δουλειά θα κάνει όταν θα κάνει την δουλειά που θέλεις...εάν π.χ. θέλεις για δούγιες θά κάνεις ένα ωραίο 30άρι!
Τις πονηριές αλλού Bouli!!!