Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη "SF" super strat  (Αναγνώστηκε 28228 φορές)

ρεμα

• Full Member
Απ: Κατασκευη "SF" super strat
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 18, 2013, 06:15:26 μμ »
και ερχομαι εγω ο αφελης τωρα και λεω:και μια τρυπιτσα να κανεις,1 μμ βαθος,και να βαλεις μαυρο στοκο.κι αυτο δε θα δουλευε?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 19, 2013, 06:10:12 μμ »
και ερχομαι εγω ο αφελης τωρα και λεω:και μια τρυπιτσα να κανεις,1 μμ βαθος,και να βαλεις μαυρο στοκο.κι αυτο δε θα δουλευε?

Δημητρη δεν ειναι καθολου ασχημη ιδεα.

Σημερα εκανα αρκετα πραγματα και εβγαλα απειρες φωτογραφιες αλλα δυστυχως η καρτα της καμερας αποφασισε να με αφησει... Με ενα recovery προγραμμα καταφερα να σωσω μονο μια χουφτα απο αυτες:

Με ενα μειγμα απο σκονη maple και εποξικη κολλα σφραγιστηκαν οι ακρες των ταστων

Μασκαρισμα της ταστιερας για fret levelling

Με την ολοκληρωση του levelling εγινε recrowning των ταστων και τριψιμο εως και νουμερο 800. Λογω του οτι η ταστιερα θα βερνικωθει δεν προχωρησα σε μεγαλυτερα νουμερα, γιατι καποια ποσοτητα βερνικιου θα "καθησει" πανω σε αυτα και θα χρειαστει να αφαιρεθει. Μετα απο αυτο το σταδιο θα επανελθω με ψιλοτερα γυαλοχαρτα.

Παιρνοντας μια βαθια ανασα... σημαδεψα την ταστιερα

Δεν ξερω αν αυτο λεγεται semi-scallop ή 1/4 του scallop, αλλα ελπιζω ο φιλος/μελλοντικος ιδιοκτητης να μην το χρησιμοποιησει ως λαβη για να μου το φερει στο κεφαλι  ;D

Το scallop εγινε στα τελευταια 10 ταστα κατω απο τις e/B/G μονο.
Στη συνεχεια περασα χορδες, ρυθμισα action και intonation και επαιξα λιγο ακουστικα για να βεβαιωθω οτι ολα ειναι OK. Το floyd ειχε περιορισμενο ευρος στα pull-ups και ετσι βαθυνα λιγο ακομη την περιοχη που ειναι recessed.
Ειχα βγαλει φωτος και με το hardware περασμενο, αλλα δυστυχως ατυχησα και ζητω συγνωμη που το update δεν συνοδευεται απο φωτογραφιες.

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 19, 2013, 09:44:45 μμ »
Γιαννη για ποιο λογο που εσκαψες τα συγκεκριμενα ταστα?
Keep on drumming.

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 19, 2013, 10:34:19 μμ »
Γιαννη για ποιο λογο που εσκαψες τα συγκεκριμενα ταστα?
.........και γιατί μόνο τα καντίνια;;;

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 20, 2013, 01:39:09 μμ »
Κωστα και Δημητρη υπαρχουν ταστιερες με σκαμενα ολα τα ταστα και σε ολο τους το μηκος. Αυτες τις συνανταμε με τον ονομα scalloped fretboard. Υπαρχουν αλλες παλι με σκαμενα τα μισα ταστα σε ολο το μηκος. Θεωρητικα διευκολυνει το παιξιμο λογω μειωμενης τριβης, γιατι τα δαχτυλα δεν ερχονται σε επαφη με την ταστιερα. Ο Δημητρης ο Θεοδωροπουλος εδω στο forum γνωριζει πολυ καλυτερα, γιατι και εχει κατασκευασει αλλα και παιζει με τετοια ταστιερα!
Ο φιλος για τον οποιο κανω την κιθαρα μου ζητησε να γινει συγκεκριμενα σε αυτα τα ταστα, κατω απο τις καντινι. Αν ηταν για εμενα η κιθαρα δεν νομιζω να επελεγα κατι τετοιο!

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 20, 2013, 02:36:36 μμ »
Κωστα και Δημητρη υπαρχουν ταστιερες με σκαμενα ολα τα ταστα και σε ολο τους το μηκος. Αυτες τις συνανταμε με τον ονομα scalloped fretboard. Υπαρχουν αλλες παλι με σκαμενα τα μισα ταστα σε ολο το μηκος. Θεωρητικα διευκολυνει το παιξιμο λογω μειωμενης τριβης, γιατι τα δαχτυλα δεν ερχονται σε επαφη με την ταστιερα. Ο Δημητρης ο Θεοδωροπουλος εδω στο forum γνωριζει πολυ καλυτερα, γιατι και εχει κατασκευασει αλλα και παιζει με τετοια ταστιερα!
Ο φιλος για τον οποιο κανω την κιθαρα μου ζητησε να γινει συγκεκριμενα σε αυτα τα ταστα, κατω απο τις καντινι. Αν ηταν για εμενα η κιθαρα δεν νομιζω να επελεγα κατι τετοιο!
έτσι ακριβώς όπως τα λες Γιάννη, για αυτό άλλωστε και οι απορίες... επειδή έχω τη signature του Blackmore δεν είχα ξαναδεί τέτοιο ''σκαλοπντ''..σίγουρα ο φίλος που την παρήγγειλε θα έχει το λόγο του....εσένα πως σου φαίνεται η αίσθηση στο παίξιμο όταν εναλλάσονται κανονικά και ''σκάλοπντ'' τάστα;

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 20, 2013, 09:41:58 μμ »
Δημητρη αφου εχεις τετοια κιθαρα γνωριζεις περισσοτερο απο εμενα! Εγω μετα βιας παιζω σε "κανονικη" ταστιερα και αν τυχει να περναει και κανα πουλι, πεφτει με τη μια  ;D
Περα απ'την πλακα, εχει πολυ παραξενη αισθηση αλλα πιστευω οτι μπορει να τη συνηθισει κανεις, αν εχει ελαφρυ αγγιγμα στις χορδες!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 20, 2013, 10:28:27 μμ »
Για ακόμη μια φορά Γιάννη θα πω, πως οι δουλειές σου και οι παρουσιάσεις σου με τρελαίνουν !!!!!!
Και τώρα η ερώτηση. Την ταστιέρα θα την λουστράρεις με τα τάστα πάνω. Αν χρειαστεί τρίψιμο στο λούστρο τα τάστα δεν θα ενοχλούν?
Και μια δεύτερη. Σε παλιότερο πόστ, μου είχες πει ότι το λούστρο που θα κάτσει πάνω στα τάστα θα το τρίψεις με scotchbrite. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμμένος όσον αφορά στο πιο συγκεκριμμένο προϊόν της εταιρείας χρησιμοποιεις.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 20, 2013, 11:45:23 μμ »
Βαγγελη σου το εχω πει ξανα, απο μαστορα σαν εσενα ειναι μεγαλη τιμη να ακουω τετοια λογια!
Οντως θα τη λουστραρω με τα ταστα επανω. Επειδη τα εχω τριψει μεχρι ενα σημειο (μετα την αφαιρεση του βερνικιου θα προχωρησω σε ψιλοτερα νουμερα) η επιφανεια τους ειναι σχετικα λεια και το βερνικι δεν θα εχει καλη προσφυση πανω σε αυτα. Το εχω δοκιμασει ξανα και το βερνικι βγαινει σαν φλουδα ακομη και με το νυχι, αλλα το scotchbrite διευκολυνει τη διαδικασια.
Αυτο που χρησιμοποιω το παιρνω απο τοπικο καταστημα και το ζηταω ως "κοκκινο pad". Δεν ξερω σε τι κοκκωση αντιστοιχει αλλα κραταει παρα πολυ καιρο και οταν στομωνει με ενα φυσημα γινεται σαν καινουριο!
Αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι αυτο που φαινεται στη φωτο κατω αριστερα.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 20, 2013, 11:49:26 μμ »
Εγιναν λοιπον και τα καπακια και εβαλα ξανα προχειρα ολο το hardware για μερικες φωτος οπως υποσχεθηκα. Το βαρος ειναι 3.5 κιλα, να το αφησω?  ;D
Μετα και απο αυτο θα ξεκινησω επιτελους τη διαδικασια για χρωμα και βερνικι!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 21, 2013, 01:14:31 πμ »
κεντάς φίλε, το χεις πάρει χαμπάρι έτσι; τι να λέμε τώρα η κιθάρα τα σπάει.

Δημήτρης Λαμία

• Full Member
  • ...που θα πάει θα μάθω!
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 21, 2013, 09:57:31 πμ »
Πώωω ρε Γιάννη...τι κάυλα κιθάρα έχει κάνει ρε συ;;;;
Τί χρώμα θα ρίξεις ή διάφανο θα το κάνεις;
Πω ρε συ χωρίς να υπερβάλω είναι υπέροχη!
Μπράβο γιατί φαίνεται οτι αγαπάς αυτό που κάνεις...
Το χαρτί που βάζεις όταν κολλάς είναι αυτό που λεν οι ξένη κερόχαρτο ή απλή λαδόκολα(με κανένα κοψιδάκι επάνω...);
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2013, 11:15:20 πμ από Δημήτρης Λαμία »

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 21, 2013, 11:12:34 πμ »
πανεμορφη!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 21, 2013, 03:40:34 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδες.
Δημητρη θα την περασω μπλε stain και απο πανω βερνικι. Τα νερα θα φαινονται δηλαδη!
Το χαρτι για το κολλημα ειναι λαδοκολα σε ρολο απο το super market! Ειναι φθηνο και με οτι περισσευει τυλιγεις και κανενα σουβλακι  ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 21, 2013, 04:14:28 μμ »
ΘΑ ΣΕ ΣΚΙΣΩ ΡΕ ΠΑΛΙΟ................ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΡΕ?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Tags: