Αποστολέας Θέμα: φιλετα διακόσμησης  (Αναγνώστηκε 4103 φορές)

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
φιλετα διακόσμησης
« στις: Απριλίου 07, 2013, 01:16:16 μμ »
καλημερα σε όλους τους συμφοριτες.

θέλω να κολλήσω φιλέτα στο καπάκι του μπαγλαμά που φτιάχνω.απο τα λίγα που ξέρω είναι οτι το βρέχεις λιγο και μετά το κολλάς στο καπάκι με βοήθεια χαρτοταινίας. με τί κολλάμε ? με τιτεμποντ΄με λόγκο ή κάτι άλλο.
πρίν απο αυτό όμως πρέπει να ανοίξωμε το αυλάκι . κάπου είχα δεί μια πατέντα με λίμα και οδηγό αλλά δεν μπορώ να το βρώ πάλι στο φόρουμ. έχω το dremel 3000 αλλά χωρίς το προσάρτημα που το μετατρέπει σε ρούτερ. νομίζω δεν είναι συμβατό . μπορεί κάποιος να μπεί στη διαδικασία να μου πεί δυο πραγματάκια για να το κάνω πιο εύκολα .

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
Απ: φιλετα διακόσμησης
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 09, 2013, 10:53:27 πμ »
Φίλε Τάσο εάν τα φιλέτα σου είναι ξύλινα τα κολλάς με οποιαδήποτε καλή ξυλόκολλα,εάν είναι πλαστικά κομμένα από πάστες κολλιούνται με βενζινόκολλα ή διάφορες άλλες ειδικές κόλλες,σχετικά με το αυλάκι, σίγουρα το ρούτερ με το ανάλογο προσάρτημα κάνει εξαιρετική δουλειά,ένας άλλος χειροποίητος τρόπος είναι να χαράξεις με το purfling cutter και μετά με λεπτό σκαρπέλο να αφαιρέσεις το ξύλο για να φτιάξεις την πατούρα σου.

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 09, 2013, 12:13:51 μμ »
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα κολλήσω με τιτεμποντ τελικά  γιατι αυτή εχω τώρα . αγόρασα το προσάρτημα φρέζας  για το dremel οπότε πιστέυω να κάνω δουλειά. το βράδυ θα το προσπαθήσω.

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 09:29:20 μμ »
Τι ειδους σκαρπελα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γι αυτη τη δουλεια? Επισης αν το σκαψιμο στο καπακι για τη φιγούρα το κανουμε κι αυτο χειρονακτικα με σκαρπελο, τι ειδους σκαρπελου θα ηταν το σωστό? Θα βοηθουσε καποια φωτογραφία.
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

pikolo

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:16:36 πμ »
Έχει στο youtube νεα βιντεάκι o  οbrian  και δείχνει πως γίνεται με σκαρπέλο για κοίτα το !

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 09:25:31 μμ »
ρε συ ψάχνω μια ώρα τώρα τον obrian στο Youtube .  δεν είναι  obrian  αλλά obrien .
AMAN - H Diaswsh tou stratiwth Ryan
:) :) :)

pikolo

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 10:47:22 μμ »
Luthier Tips du Jour - cutting binding channels by hand
ναι οντως ;)

Tags: