Αποστολέας Θέμα: Κόλληση πλαινών δουγών-καλή εφαρμογή  (Αναγνώστηκε 1761 φορές)

lakonas14

• Newbie
  • *
Κόλληση πλαινών δουγών-καλή εφαρμογή
« στις: Μαρτίου 10, 2013, 12:23:52 πμ »
Ξεκινώ ένα θέμα εξαιτίας της δυσκολίας που αντιμετωπίζω να κολλήσω τις 2 μεγάλες πλαινές δούγιες στο καλούπι του μπουζουκιού. Το πρόβλημα είναι το εξής: Ενώ η εφαρμοστικότητα σε σχέση με την τελευταία δούγα είναι αρκετά καλή,στο σημείο που βάζω το φιλέτο προκειμένου να κάνω την κόλληση,τοποθετώ σφικτήρες κ είτε θα μου φύγει προς τα κάτω λιγο η μεγάλη δουγα και δεν θα έχω καλή εφαρμογή είτε θα χάνω την εφαρμογή σε κάποιο άλλο σημείο. Ο τρόπος που έβαλα την 1η, ήταν σταδιακή κόλλησημε σφίνες και σφικτήρες..3 μέρες μου πήρε να κολλήσω την πρώτη. Θεωρώ πως θα υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ο οποίος θα είναι πιο εύκολος κ πιο αποτελεσματικός. Αν κάποιος μπορεί να μου πρετείνει κάτι θα ήταν πολύ χρήσιμο.Ευχαριστώ

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Απ: Κόλληση πλαινών δουγών-καλή εφαρμογή
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 10, 2013, 09:49:27 πμ »
Καλημερα!!

Για να μην σου φυγει προς τα κατω βαλε καρφακια στο τελειωμα στο καλουπι και συγκρατησε το!
Ειναι το πιο δυσκολο σημειο ειδικα αν δεν εφαρμοζει καλα το πλαιναρι!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 03, 2017, 06:38:32 πμ από steliosguitar »

lakonas14

• Newbie
  • *
Απ: Κόλληση πλαινών δουγών-καλή εφαρμογή
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 10, 2013, 06:15:06 μμ »
Κύριε Ανδρέου, ευχαριστώ για την φωτογραφία κ την άμεση απάντηση..Ευτυχώς η παραδοχή οτι αποτελεί δύσκολο σημείο με ανακουφίζει γιατί ενώ με το κόλλημα των δουγών δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα αν και είναι η 1η προσπάθεια κατασκευής μπουζουκιού και όσο κόλλαγα έβλεπα τα λάθη μου,σε αυτό το σημείο η υπομονή μου δοκιμάστηκε..Θα τοποθετήσω λοιπόν καρφιά στη βάση της μεγάλης δούγας ωστε να περιορίσω την μετατοπιση της προς τα κάτω κ ελπίζω να μ διευκολύνει τη ζωή..Ευχαριστώ και πάλι.Καλησπέρα

Tags: