Αποστολέας Θέμα: Πυρογραφος  (Αναγνώστηκε 4219 φορές)

jmoss

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Ρείκι
Πυρογραφος
« στις: Μαρτίου 05, 2013, 03:31:46 μμ »
Καλησπερα σε ολους ,
πολυ ενδιαφερον το forum με χρησιμες πληροφοριες που ισως καποτε να τις χρησιμοποιησω γιατι η κατασκευη μιας κιθαρας η ενος μπαγλαμα ειναι αποθημενο...τελοσπαντων...
Η ερωτηση μου ειναι η εξης και λιγο εκτος θεματος απλα βρηκα καποια συζητηση στο forum οπου ανεφερε για πυρογραφο και μπηκα στο πειρασμο να ρωτησω ..Θα μπορουσα με πυρογραφο να υπογραψω πανω σε μια μια πιπα καπνισματος (ξυλο απο ρείκι)? Υποψη οτι τα γραμματα δεν θα επρεπε να ξεπερνανε τα 4 χιλιοστα σε υψος... πραγμα το οποιο ειναι προκληση .. ::) Και ποιος πυρογραφος θα ηταν ο καταληλος για αυτη τη δουλεια?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

jmoss

• Newbie
  • *
Απ: Πυρογραφος
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 05, 2013, 03:44:25 μμ »
Καλησπερα σε ολους ,
πολυ ενδιαφερον το forum με χρησιμες πληροφοριες που ισως καποτε να τις χρησιμοποιησω γιατι η κατασκευη μιας κιθαρας η ενος μπαγλαμα ειναι αποθημενο...τελοσπαντων...
Η ερωτηση μου ειναι η εξης και λιγο εκτος θεματος απλα βρηκα καποια συζητηση στο forum οπου ανεφερε για πυρογραφο και μπηκα στο πειρασμο να ρωτησω ..Θα μπορουσα με πυρογραφο να υπογραψω πανω σε μια μια πιπα καπνισματος (ξυλο απο ρείκι)? Υποψη οτι τα γραμματα δεν θα επρεπε να ξεπερνανε τα 4 χιλιοστα σε υψος... πραγμα το οποιο ειναι προκληση .. ::) Και ποιος πυρογραφος θα ηταν ο καταληλος για αυτη τη δουλεια?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

To βιντεακι δειχνει τι θελω να κανω με το πυρογραφο απλα στο βιντεακι υπογραφει με σφραγιδα: 
!

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 05, 2013, 07:01:00 μμ »
δεν εχω μεγαλη εμπειρια, αλλα δυο τρια σχεδιακια τα εχω κανει.
Μια πολυ λεπτη μυτη λογικα θα θελεις και κανεις δουλεια.
Αν το ξυλο είναι πολυ μαλακο καιγεται ευκολα, αν είναι σκληρο θελει πιο πολλα περασματα.

Θα μπορουσες να φτιαξεις και αναλογη σφραγιδουλα που με πυρογραφο να αφησει σταμπα για ευκολια και πιο καλο αποτελεσμα λογω του οτι είναι πολυ μικρό το σχεδιο.

Πυρογραφο φανταζομαι οποιον και να παρεις δουλεια θα κανεις.
Υπαρχουν και με ρυθμιζομενη θερμοκρασία αλλα είναι ακριβοι. Και με ενα απλο λογικα θα τα καταφερεις.
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

jmoss

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 07, 2013, 08:27:36 μμ »
Ευχαριστω πολυ ... :)

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 12, 2013, 07:08:45 μμ »
Ρε παιδια συγνωμη που αναμοχλευω  παλιο θεμα αλλα θα ηθελα καποιος που ξερει  να μου προτεινει ενα πυρογραφο γιατι λεω να βαλω τον κουμπαρο μου τον καλιτεχνη να μου κανει κανα σχεδιο πανω σε  τυμπανο.
Εχω δει μεχρι τωρα διαφορους πυρογραφους απο 30 ευρω μεχρι γεια σου γεια σου. Αξιζουν τα φτηνα κατι η.... γεια σου γεια σου
Keep on drumming.

mpouzoukimaker

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 7
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 12, 2013, 10:54:17 μμ »
Φιλε μου εχω εναν πυρογραφο καλο με αρκετα εξαρτηματα και δεν το χρειαζομαι. Ειναι ολοκαινουργιος στο κουτι του ειναι της black and decker αν θες στα 20 ευρω τον πουλαω
Αντε να περασει η μερα....

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 13, 2013, 08:30:17 πμ »
Βασιλη καλημερα.
Σου εχω στειλει και μυνημα, με ενδιαφερει αν γινεται να το δω καπου.
Keep on drumming.

Tags: