Αποστολέας Θέμα: Μοτέρ  (Αναγνώστηκε 3229 φορές)

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Μοτέρ
« στις: Μαρτίου 02, 2013, 05:31:41 μμ »
Παιδιά καλημέρα!Πειραματίζομαι με την άθλια πριονοκορδέλα της heinhel που έχω πάρει και με κάποιες παρεμβάσεις στους οδηγούς της κατόρθωσα να της κάνω ύψος κοπής απο 8,5 cm σε 12,5.Τώρα θέλω να της αλλάξω και μοτέρ....γνωρίζει κανείς που μπορ'ω να βρώ ένα ?

chrisrag

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια Ελληνικη
  • Αριθμός κατασκευών: αμετρητες
Απ: Μοτέρ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 03, 2013, 11:47:03 πμ »
Φιλε πρεπει πρωτα να δεις ποσες στροφες ειναι το μοτερ που διαθετει η κορδελα σου.Συνηθως ειναι 1400 ή 2800 στροφες.Αντοστοιχα θα ψαξεις για μοτερ ιδιων στροφων ή με αλλαγη της τροχαλιας ρυθμιζεις τις στροφες.Συνηθως καπου στη Σπυρου Πατση και στη Λενορμαν στην αθηνα υπαρχουν μοτερ διαφορα σε σχετικα καλες τιμες.Αν θες υπαρχει και ενας Σπυρος Κοτης λεγεται που εχει  κλεισει το μαγαζι του και εχει καποια καλα μοτερακια σε καλες τιμες.Ψαξε στο ιντερνετ για το τηλεφωνο του δεν το εχω κρατησει.Καλο ειναι σε αυτα τα einhell να αλλαξεις τον τακο τον πλαστικο που εχει στη βαση με κανενα ξυλινο (κατα προτιμηση πουρναρι)για να δεις καλυτερα αποτελεσματα.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 03, 2013, 12:22:31 μμ »
φιλε chrisrag το κορδελακι ειναι μικρο, δεν εχει τροχαλια για να πειραξει τις σχεσεις. εχει τον τροχο κατευθειαν πανω στον αξονα του μοτερ.

pikolo

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 03, 2013, 01:19:06 μμ »
παιδια ειδα πατέντα στο youtube πυ βάζεις τροχαλία και μετα το μοτέρ κάνεις τρύπα στο πλάισιο και το περνάς εσωτερικά απο κάτω σε άλλο τραπέζι...με τους οδηούς έιχα φτιάξει απο παλιά απο έβενο και κόβει πολύ καλά καμία σχέση με πρίν τ΄'ωρα τα κοψήματα είναι ίσια.Απλα ήθελα να κάνω και σκαφτά όργανα πιο έυκολα και θέλω μεγαλύτερο ύψος κοπής....στροφές η κορδέλα μου έχει 900 το λεπτό αλλα και απο ότι είδα και της μεταβο 800 έχει αλλα με περισσότερα watt...πόσο να πάει το μοτέρ άραγε?να το βάλω πάνω στον άξονα ή με τροχαλία?

pikolo

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 03, 2013, 01:44:21 μμ »

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 03, 2013, 01:51:59 μμ »
ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ????????
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

chrisrag

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια Ελληνικη
  • Αριθμός κατασκευών: αμετρητες
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 03, 2013, 02:00:16 μμ »
Ε λοιπον αυτην ακριβως τη λυση θα εδινα :)) Δεν παιζει τετοια κατασκευη ρε Picolo.Με 10 ευρω παιρνεις καινουργιες τροχαλιες στη Σπυρου Πατση και κανεις τη δουλεια.Η καλυτερη λυση ειναι να βρεις μοτερακι με τον ιδιο αξονα που εχει η κορδελα σου και τις ιδιες στροφες απλως πιο δυνατο και εισαι ok.Αλλιως αγοραζεις την μεταχειρισμενη που πουλαω και σωθηκες :))

pikolo

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 04, 2013, 11:33:52 πμ »
δεν εχω πολυ χρημα παιδια οποτε κοιταω οικονομικες λυσεις....που θα βρω μοτερακι με τον ιδιο αξονα? εγω μένω γιάννενα....υπαρχει κανένα τηλέφωνο ή κατι? το όνομα που μου είπες δεν βρήκα κάτι στο google :(

Tags: