Φίλε Βασίλη, πατριωτάκι. Άκου τον Κώστα και τον Νίκο. Κράτα τα υλικά σου και τα εργαλεία σου.
Τι σημαίνει δεν μου βγήκε με τις κατασκευές. Τι περίμενες με την πρώτη να σου πάνε όλα καλά. Αν ήταν έτσι τα πράγματα όλοι θα είμασταν οργανοποιοί από την κοιλιά της μάνας μας. Μήπως νομίζεις ότι στους υπόλοιπους δεν τυχαίνουν στραβές ή ατυχίες πάνω στην κατασκευή. Αν αυτό νομίζεις είσαι γελασμένος. Σε όλους τυχαίνουν. Αυτό όμως που κάνει κάποιον να ξεχωρίζει και του δίνει την ώθηση να συνεχίσει και να εξελιχθεί είναι το πείσμα. Είναι η υπομονή και η επιμονή. Και για του λόγου το αληθές σου λέω ότι για να γίνει το σκάφος που βλέπεις στην πρώτη φωτό χρειάστηκε να χαλάσω προηγουμένως δύο όπως αυτό που φαίνεται στην δεύτερη φωτό. Παρότι ψυχολογικά αυτό που έγινε πήγε να με ξεπατώσει, σε πληροφορώ ότι τελικά έγινε αυτό που λέει τόσο σωστά και σοφά ο λαός: "Κάθε εμπόδιο σε καλό". Εκεί λοιπόν που έλεγα θα τα σπάσω όλα καλούπια ............ έσκασε η ιδέα και βγήκε ένα σκάφος κατά τυην γνώμη μου πιο όμορφο αισθητικά, από αυτό το ξερό που θα γινόταν αν μου έβγαινε με την πρώτη. Και σου είπα μόνο ένα παράδειγμα. Υπάρχουν πάμπολλα.
Τελικά φίλε αυτό που θέλω να πω είναι ότι οτιδήποτε καλό επιτυγχάνεται με μόχθο, επιμονή και υπομονή.
Αν πάλι διαπίστωσες ότι η οργανοποιία δεν είναι κάτι που τελικά σε συγκινεί τόσο πολύ, ώστε να δώσεις όλες τις δυνάμεις σου, τότε καλά κάνεις και τα παρατάς.
Φιλικά πάντα Βαγγέλης