Αποστολέας Θέμα: D.I.Y.  (Αναγνώστηκε 29549 φορές)

john 2004

• Hero Member
D.I.Y.
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 12:57:12 μμ »
Εδω και λιγο καιρο παλευω δυο ιδιοκατασκευες και επιτελους φτασαν στο τελος τους. αντε μπας και βρουμε χρονο να ασχοληθουμε και με κανενα οργανακι τωρα.

το πρωτο ειναι μια αρκετα μεγαλη πριονοκορδελα που την χρειαζομουν πολυ και μαλλον το αποτελεσμα με δικαιωνει.

φτιαγμενη με δοκαρακια, εδρανα πλυντηριου , ρουλεμαν και εντατηρες απο ιμαντες χρονισμου για οδηγους.

john 2004 bandsaw

το δευτερο ειναι ενας αντιγραφεας φτιαγμενος απο mdf γωνιτσες αλουμινιου και αρκετα μεταχειρισμενα ρουλεμανακια που αγορασα με το κιλο!

[ Invalid Attachment ]

το καλο ειναι οτι παρα το χαμηλο κοστος κατασκευης, το εργαλειο βγηκε αρκετα στιβαρο και ακολουθει με αρκετη σαφηνεια τις κινησεις του χεριου μου. ΤΟ ΚΑΚΟ ειναι οτι πανω στις δοκιμες μας εγκατελειψε το ρουτερ και ετσι δεν εχω καποιο δειγμα να σας δειξω  :'( . δεν φτανει μονο αυτο, απογοητευσα και το φιλο μου τον Νασο που ηρθε να το δει απο κοντα και δεν το προλαβε να δουλευει. πιστευω μες τις επομενες μερες να βρω καποιον να το επισκευασει γιατι για αγορα καινουργιου αποκλειεται!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: D.I.Y.
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 01:17:18 μμ »
ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΑΤΟΜΟ? ΤΑ ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 01:47:34 μμ »
μπαίνω Κυριακή και βλέπω αυτά τα πράματα, Γιάννη αγόρι μου τι να πω, συγχαρητηρια, έχω πάθει πλάκα και εγώ και η Βασιλική, ρε φίλε πως τα έφτιαξες αυτά τα εργαλεία; 1000 φορές μπράβο φίλε μου, φαντάζομαι τη χαράσου τώρα.
Δεν μου λες ρε φίλε, μέγιστο ύψος κοπής της κορδέλας πιο είναι;

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 01:58:51 μμ »
τι εφτιαξες εκει ανθρωπε μου?ποιος εισαι ο μαγκαϊβερ?μας εβγαλες τα ματια κυριακατικα μπραβο ρε γιαννη!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 02:28:14 μμ »
Χθές το απόγευμα πήγα μια βόλτα απο το εργαστήρι του Γιάννη και πρωτοείδα τις κατασκευές του που ειναι ακόμα καλύτερες απο κοντά.
Εντάξει σίγουρα θα χρειαστούν μικροβελτιώσεις που θα βγούν στη πορεία αλλά για αρχή και με σχεδόν μηδενικό κόστος είναι άριστες!!!

Γιάννη, νάσαι σίγουρος οτι δεν θα σε ξεχάσω οταν θα θελήσω να κόψω κάτι ;D
Ευχαριστώ και για τη φιλοξενία!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 02:32:21 μμ »
Αποστολη ειναι ευκολη και τσαμπε σαν κατασκευη και επειδη βαρεθηκα να κανω δουλειες με δανικα εργαλεια ειπα να φαω λιγο χρονο να το φτιαξω μονος μου. απο οτι ειδα και εσυ καπως ετσι βολευεσαι. ξεκινα ενα τετοιο να κανεις την δουλεια σου ησυχος.

Χρηστο στο ειχα πει οταν ειχες ερθει οτι ετοιμαζω μια κορδελα, αλλα εσυ ειχες αφοσιωθει στο φαι και δεν προσεχες τι ελεγα  ;D .
το υψος ειναι αρκετο 45 cm αυτο δεν παει να πει ομως οτι μπορεις να το αξιοποιησεις ολο.  μολις του βαλω πανω ενα μεγαλυτερο μοτερ που εχω του ενος ιππου θα δοκιμασω να κοψω κανενα καπακι στο καθετο και θα σου πω μεχρι ποσο κοβει.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 02:34:10 μμ »

Γιάννη, νάσαι σίγουρος οτι δεν θα σε ξεχάσω οταν θα θελήσω να κόψω κάτι ;D
Ευχαριστώ και για τη φιλοξενία!

οποτε θες εδω ειμαστε!

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 03:10:33 μμ »
αφού ρε Γιαννάκο μου είσαι μάστορας σε όλασου και στα εγαλεία και στο φαϊ ;D την άλλη την κορδέλα τη μικρούλα που είχες την έχεις ακόμα; πάντως έπαθα πλάκα ρε φίλε, είπες ότι θα φτιάξεις κορδέλα αλλά εγώ περίμενα κάτι που είναι το μισό και λιγότερο απ αυτό που έφτιαξες, αυτή φίλε μου είναι παραπέρα, απ τις φωτογραφίες και απ το βίντεο φαίνεται σαν να έχει ύψος κοπής περίπου 15 εκατοστά γι αυτό σε ρωτάω.
δηλαδή αμα βρείς άλλο μοτερ θα τεμαχίζει και κορμό ολόκληρο σ αυτήν ε; πχ κορμό διαμέτρου 20 εκατοστών θα μπορεί να τον κόψει λογικά έτσι;

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 03:19:08 μμ »
εχω ενα μοτερ μονοφασικο 3 ιππους αλλα δεν μπορω να το βαλω στο σπιτι γιατι θα τα κατεβασω ολα! με του ενος ομως νομιζω θα κανουμε καλη δουλιτσα. θα δουμε μεχρι που θα αντεχει να κοβει σωστα και ισια.  το μικρο το κορδελακι (παλι ιδιοκατασκευη) το εχω ακομα στο μαγαζι. το προβλημα του ηταν οτι δεν μπορουσα να του χωρεσω οδηγους ωστε να κοβει ισια. γιαυτο πηγα σε κατι τοσο μεγαλο. συνολικα η κορδελα ειναι 220 υψος!

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 04:21:47 μμ »
Γιανναρε φοβερη δουλεια!! Μπραβο φιλε!
Το ταλεντο που εχουν τα χερια σου το εχω εξακριβωσει απο κοντα!
Λιγοι θα τα καταφερναν αυτα που εφτιαξες!!

ΥΣ Να προσεξεις την κορδελα να εχει προστατευτικο
σε περιπτωση που σπασει ή φυγει απο τη θεση της!!

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 04:29:29 μμ »
Τα ΄χω χάσει τελείως .
Το αντιγραφικό καταληπτό , ο άξονας απο πάνω να υποθέσω ότι είναι αντίβαρο ??

Η κορδέλλα έχει δεύτερο "πλυντήριο-άξονα" απο κάτω ??
 Η ρόδα είναι mdf ?? ..... με επίστρωση λάστιχου ??........ σαμπρέλλας ??....... metzeler απο παπάκι γυρισμένο ανάποδα ??
μετάδοση κίνησης ?? ......φωτό ??........... ο κινητηράς του πλυντηρίου κάνει ??
Εγω σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ρόδες ποδηλάτου κεντραρισμένες πάνω στον άξονα του πλυντηρίου.Μήπως το δοκίμασες??Πεσ το πριν την πατήσω.
Εχω τα άντερα  δύο πλυντηρίων , να στα στείλω ??
Τι πίνεις και δεν μας δίνεις ??
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 05:16:38 μμ »
Ρε John μας εστειλες τελειως! Εφτιαξες ολοκληρη κορδελα τετοιου μεγεθους? Εχω παθει πλακα και θελω πολυ να δω και τον αντιγραφεα να δουλευει. 1000 μπραβο ρε φιλε, θελει πολλα κοτσια για να επιχειρησει κανεις τετοιες κατασκευες!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 05:34:46 μμ »
Τα ΄χω χάσει τελείως .
Το αντιγραφικό καταληπτό , ο άξονας απο πάνω να υποθέσω ότι είναι αντίβαρο ??

Η κορδέλλα έχει δεύτερο "πλυντήριο-άξονα" απο κάτω ??
 Η ρόδα είναι mdf ?? ..... με επίστρωση λάστιχου ??........ σαμπρέλλας ??....... metzeler απο παπάκι γυρισμένο ανάποδα ??
μετάδοση κίνησης ?? ......φωτό ??........... ο κινητηράς του πλυντηρίου κάνει ??
Εγω σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ρόδες ποδηλάτου κεντραρισμένες πάνω στον άξονα του πλυντηρίου.Μήπως το δοκίμασες??Πεσ το πριν την πατήσω.
Εχω τα άντερα  δύο πλυντηρίων , να στα στείλω ??
ο αξονας στο αντιγραφικο ειναι για αντιβαρο, για να μην  σε περνει το βαρος του ρουτερ εμπρος και να εχει πιο ανετες κινησεις.
η κορδελα εχει δυο σετακια εδρανο- αξονα πλυντηριου και οι ροδες ειναι mdf με λαστιχο. ο αξονας του πλυντηριου ειναι κολλημενος ειτε πανω σε ενα αστερι , οπως το πανω εδω,ειτε σε μεταλικη ροδα που ειναι συχρονως και το τειχομα του καδου, οπως ειναι εδω το κατω που δεν φαινεται στο βιντεο. καλο ειναι να ειναι και τα δυο απο ιδιο τυπο πλυντηριου για να μπορεσεις να κανεις το τορνιρισμα σωστα και στους δυο δισκους. αν εχεις δυο τετοια θα τους προσαρμωσεις πολυ ευκολα πανω τους δισκους απο mdf δεν χρειαζεται να μπλεχτεις με ροδες ποδηλατου. μεταδοση κινησης οπως ακριβως ηταν και στην προυγουμενη χρηση του. το μοτερ του πλυντηριου κανει για ενα μικρο κορδελακι οπως αυτο που ειχα κανει παλια
 [ Invalid Attachment ]
για κατι τοσο μεγαλο χρειαζεται κατι πιο δυνατο, βεβαια και με αυτο εκοψα ουρια 4 ποντους αλλα.......
Δημητρη αντρεου και Γιαννη immortalx  ευχαριστω για τα καλα σας λογια, αλλα δεν ειναι κατι τοσο πολυπλοκο, μπορει να το φτιαξει καθενας. προστατευτικα υπαχουν παντου.
και εγω τον αντιγραφεα θελω να δω κατα ποσο θα κανει καλη δουλεια. υπομονη βρηκα καναδυο τυπους που κανουν επισκευες σε εργαλεια, θα παω αυριο και θα δουμε αν περνει γιατρεια

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 05:42:00 μμ »

ρακι... και οχι μονο την δινω την κερναω σε οποιον φιλο τυχει να περασει απο τα μερη τα δικα μας!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 06:10:02 μμ »
Γιαννιό α ρε τρελάρα Κρητίκαρε τι φτιάζεις και μας κάνεις να ζηλεύουμε. ;D ;D ;D
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Tags: