Αποστολέας Θέμα: σεγα παγκου  (Αναγνώστηκε 7371 φορές)

αποστολης τ

• Hero Member
σεγα παγκου
« στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 05:49:02 μμ »
επειδη δεν εχω πριονοκορδελα εφτιαξα αυτο το θεατρο ;Dγια ψιλοδουλειες

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
Απ: σεγα παγκου
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 16, 2013, 10:11:30 μμ »
απαιχτος!!!!!
εγώ έχω ένα μαραφέτι της bosch που δένει τη σέγα ανάποδα αλλά έχει "τραπεζάκι" μικρό (25 Χ30 περίπου) και καμμιά φορά δεν βολεύει .Το δικό σου το φτιάχνεις όσο μεγάλο θελεις.
Κόβω άνετα μεχρι 5 εκ. πάχος αλλά επειδή η λάμα δεν στηρίζεται ψηλα ξεφεύγει απο την κάθετη (μετά αναλαμβάνει το ρούτερ έτσι κι αλλιώς).
Μάλλον ήρθε η ώρα για βελτιώσεις και πατέντες .

Η στήριξη της λάμας επάνω πώς την κάνεις .
Δεν φαίνεται στις εικόνες.
Απλά "ακουμπάει" στο ξύλο???
Μάλλον έχει κάποια σχισμή με κάτι μεταλλικό για να την σταθεροποιεί δεξια και αριστερά???

κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 01:01:03 μμ »
Γιατί θέατρο ρε Απόστολε? Το βρίσκω πολύ μαγκιόρο!!! Είσαι μερακλής!!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 27, 2014, 10:05:11 μμ »
Μήνυμα ἀπὸ συντονιστή:
Τὰ μηνύματα γιὰ τὶς ταχυμόρσες διαχωρίστηκαν καὶ ἀποτέλεσαν νέο ὁμώνυμο θέμα στὴν ἑνότητα τῶν ἐργαλείων.

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 12, 2016, 09:39:05 μμ »
η πριονοκορδελα του φτωχου.........πλακα πλακα εχω βαλει λαμα γρηγορης κοπης bosh και γαζωνει!κατι σουηδικα πευκα ελατα και κοντρα θαλασσης τα εχει για την πλακα

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 12, 2016, 10:53:58 μμ »
Μπράβο Αποστόλη !

Είναι μακράν η καλύτερη έκδοση που έχω δει για αυτή τη πατέντα με τη σέγα ανάποδα. Ωραία, μεγάλη επιφάνεια εργασίας, η λάμα κινείται σωστά - κάθετα , έχει αρκετό χώρο γύρω της για να στηρίζεις το ξύλο σου και να κόβεις άνετα.

Κάτι τέτοια μυαλά γυρεύει η stewmac για να γεννάνε και να φτιάχνουν νέες πατέντες στα εργαλεία της   {celebrate004}

( Είχα ασχοληθεί παλιά με κάτι αντίστοιχο, αλλά θυμάμαι ότι το όλο σύστημα ( σέγα + επιφάνεια κοπής ) μου έδινε πολλούς κραδασμούς. Ισως να έφταιγε η σέγα μου , έκοβε και έτρεμε ο τόπος. Εσύ λογικά δεν πρέπει να είχες τέτοιο πρόβλημα σταθερότητας, γιατί βλέπω ότι έφτιαξες ολόκληρο τραπέζι - πάγκο εργασίας )

Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Ιωάννης Γ.

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Της αρκούδας.
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 13, 2016, 12:37:01 πμ »
Όταν βλέπω πατέντα γουστάρω!

Ερωτήσεις:

1. Μέχρι τι ύψος κοπής μπορεί να δώσει μια σέγα χειρός;
2. Το πάνω μέρος είναι σταθερό; Δηλαδη παίζει δεξια αριστερά; Κόβει δηλαδή ίσια;
3. Κραδασμούς; Κατά πόσο μειώνονται οι κραδασμοί με μία καλύτερη σέγα;

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 13, 2016, 09:57:13 πμ »
οσο πιο φθηνη ειναι η σεγα τοσο πιο πολλους κραδασμους εχει,οι καλες σεγες εχουν αντικραδασμικο συστημα,η συγκεκριμενη που πηρα απ τα λιντλ ειναι οτι καλυτερο για αυτη την πατεντα!εχει ρυθμιζωμενες στροφες και ριθμιζει και η παλινδρομηση αλλα πρεπει να εχεις καλη λαμα να κοβει καλα για να μην σου σηκωνει το ξυλο απ το τραπεζι.......γιαννη το ξυλο με τα ρουλεμαν εγω το εχω σταθερο αλλα μπορεις να κανεις τα ρουλεμαν να κινουνται συρταρωτα περα δωδε για λοξη κοπη,το υψος κοπης στην δικια μου ειναι 5cm

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 13, 2016, 10:58:30 πμ »
καλημέρα καταρχάς συγχαρητήρια για την κατασκευές. με αφορμή αυτό το θέμα θυμήθηκα μια πρόχειρη κατασκευή με σπαθοσέγα που είχα φτιάξει πριν μήνες και είχα τραβήξει και αρκετά βίντεο τα οποία όμως δεν ασχολήθηκα να τα ενώσω κτλ
λέω να ασχοληθώ λίγο σήμερα και θα τα ποσταρω σε άλλο θέμα
γενικά η εντύπωση που έχω , οκ κόβει και 10-12 cm αλλά πολύ αργά (εξαρτάτε πολύ από την λεπίδα και το είδος  ξύλου) και για τους ,κραδασμούς που είναι τεράστιοι χρησιμοποίησα ένα κομμάτι ξύλου που πάταγε κάτω το αντικείμενο προς κοπή
η τελική μου αίσθηση είναι ότι μάλλον δεν αξίζει σαν κατασκευή (για την δική μου συγκεκριμένα μιλάω)
και θα αναφερθώ στο αντίστοιχο θέμα για τους λόγους .

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 07, 2017, 03:04:12 μμ »
δες και εδω ,,, καπου ειχα δει που εκανε μετατροπη και εβαλε και λεπτη λαμα αν το βρω το βιντεο θα το ανεβασω.
! No longer available
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

filios

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: rosewood
  • Αριθμός κατασκευών: 6 guitars 3 bouzoukis
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 07, 2017, 03:58:52 μμ »

Mary o τύπος προφανώς δεν είναι Βρετανός αλλά Αμερικάνος Δεν φοράει ωτασπίδες και με αυτή την θορυβώδη κατασκευή με το ηχείο από κάτω θα χάσει μερικές συχνότητες Εύχομαι να μην είναι μουσικός  !

Μαρία Γ.

• Sr. Member
  • ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο
  • Αγαπημένο ξύλο: ΕΛΙΑΣ
  • Αριθμός κατασκευών: -0,12
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 08, 2017, 09:49:15 πμ »
εχει παρα πολλές πατεντες κατασκευης σεγας επιτραπεζιας,εγω προσωπικα δεν το συνιστω,πχ μετα απο καιρο θα υπαρχει φθορα σε οδηγους και αλλου θα κοβεις αλλου θα κοβει,,,πηγαινοντας στο βιντεο στο youtube εχει πολλες ιδεες για αυτες τις κατασκευες.....καλη συνεχεια σε ολους χιόνια σημερα σε ολο το νησι..
ξύλο ελιάς το πιό όμορφο.
ξύλο αμυγδαλιάς πανέμορφο.!!

Tags: