Αποστολέας Θέμα: βαψιμο ντουγας  (Αναγνώστηκε 2930 φορές)

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
βαψιμο ντουγας
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 12:50:15 μμ »
Παιδια καλημέρα!Πριν κάμποσο καιρό ειχα φτιάξει ένα σκαφάκι για μπαγλαμά απο ντούγιες...λόγω απειρίας όμως κάποιες φαίνονται πολυ ταλαιπωρημένες....(στόκοι κτλ) :D σκέφτηκα λοιπον να τις βαψβ εναλλαξ δλδ μία μάυρη μία το φυσικό χρώμα του ξύλου...με τι χρώμα να το κάνω?Με απλο ακρυλικό ζωγραφικής θα είναι καλα? ;)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: βαψιμο ντουγας
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 05:33:07 μμ »
πιανει πανω στο στοκο????

pikolo

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 06:50:53 μμ »
Αμαν αληθεια???? :(

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 09:51:49 μμ »
δεν ξερω ,ρωταω....δοκιμασε... ;)
προιοντα ιδιας βασης ειναι συμβατα..

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 09:53:50 μμ »
Και ο στόκος βάφεται. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο στόκος είναι λιγότερος αποροφητικός από το ξύλο με συνέπεια να δείνει ξεχωριστό απότέλεσμα. Εάν όμως το περάσεις αρκετά χέρια θα γίνει ομοιόμορφο αλλά θα γίνει σαν λάκα. Δεν μου πολυπάει αυτό. Βέβαια όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου και το αποτέλεσμα μπορεί να σε δικαιώσει. Εννοείται ότι αν το χρώμα είναι βερνίκι εμποτισμού δεν θα δουλέψει.
Τώρα το θέμα που μπαίνει είναι το χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις να είναι συμβατό με το σύστημα που θα εφαρμόσεις (σήλερ, βερνίκι ενός- δυο συστατικών, γομαλάκα ??) και την μέθοδο (πιστόλι, πινέλο, μπάλα??). Όσον αφορά το ακρυλικό χρώμα ζωγραφικής δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο με αυτό αλλά φέρνοντας στο μυαλό μου πίνακες μάλλον θα σε δυσκολέψει.

Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Tags: