Αποστολέας Θέμα: αγορα ξυλείας γιά βιολί www.tonewood.sk  (Αναγνώστηκε 5105 φορές)

chris

• Hero Member
αγορα ξυλείας γιά βιολί www.tonewood.sk
« στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 04:16:57 μμ »
https://www.tonewood.sk/

Item No. Description Quantity Price Item Total

1. 051105 Maple, Back Violin, Well flamed 2 20.00 EUR 40.00 EUR
2. 051205 Maple, Neck Violin, Well flamed 2 6.50 EUR 13.00 EUR
3. 051306 Maple, Ribs Violin, Best Quality 2 10.00 EUR 20.00 EUR
4. 051305 Maple, Ribs Violin, Well flamed 1 8.00 EUR 8.00 EUR
5. 051404 Top spruce Violin, 2nd quality 1 12.50 EUR 12.50 EUR
6. 487411 Purfling, Violin Straight Maple/Maple/Maple, Set 3 pcs 2 3.30 EUR 6.60 EUR
7. 487111 Purfling, Violin Straight Maple/Pearwood/Maple, Set 3 pcs 1 3.30 EUR 3.30 EUR
8. 492541 Perghole Bushing, Maple, conical, 120 mm long, Violin/Viola, 8/12 mm 1 1.30 EUR 1.30 EUR
9. 051406 Top spruce Violin, extra quality 1 22.50 EUR 22.50 EUR

--------------------------------------------------------------------------------

Subtotal
(excl. shipping)   127.20 EUR

Τό θέμα είναι ότι πρέπει νά έχεις κορδέλα γιά νά τά χωρίσης παρακάτω βλέπετε τήν ποιότητα

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 30, 2013, 07:43:40 μμ από yiannis »

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: αγορα ξυλείας γιά βιολί
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 06:45:42 μμ »
Μαστρο Χρηστο καλοριζικα!
Απο οτι βλεπω στο συγκεκριμενο καταστημα εχει 2 ποιοτητες για τις πλατες: Best quality και Well flamed. Η φωτογραφια ειναι απο Best quality αλλα στο καλαθι αγορων εχεις βαλει την αλλη ποιοτητα. Εχεις καμια φωτογραφια απο εκεινη την ποιοτητα να δουμε;

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: αγορα ξυλείας γιά βιολί www.tonewood.sk
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 09:01:35 μμ »
μωρε αν δεν εχεις σαλιο,καθεσαι και βλεπεις τους αλλους....
χαχα καλοριζικα! :) ;D

chris

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 30, 2013, 09:14:50 μμ »
τό  ίδιο ξύλο είναι. Τό ένα είναι κομένο ενώ τό άλλο θέλη νά τό κόψη ο πελάτης. Αυτό μού είπε επικηνονώντας  μαζί τους. Ακόμα δέν τά έλαβα. όταν μέ τό καλό τά πάρω θά σάς τό πώ. Εχθές παρέλαβα τό tormek.  οί εντυπώσεις μου είναι καί αφού πρώτα ακόνισα καμιά δεκαριά σκαρπέλα καί πέντε λάμες ροκανιών.   πρώτον σάν εργαλείο είναι καλό καί εύκολο στό δούλεμα. Είναι εντελώς αθόρυβο καί δέν βγάζει καπνούς καί σπινθήρες. Αλλά στήν τιμή πού τό πουλάνε είναι ασύμφορη γιαυτή τή δουλειά πού κάνη. Εάν πάρεις όλα τά εξαρτήματα γιά νά ακονίζης τά πάντα ξεπερνάς κατά πολύ τό χιλιάρικο. ¨οπως καί νά τό δο'υμε είναι πολύ ακριβό.Γία ένα ερασιτέχνη πού θά ακονίση 2-3 φορές τό χρόνο είναι πεταμένα λευτά. Μπορείς καί μέ λιγότερα λευτά  νά πάρης εξίσου καλό καί νά κάνεις τήν δουλειά σου άνετα, όπως πολύ σωστά έκανε καί ο Δημήτρης. τώρα θά μού πήτε άν είναι έτσι γιατί πήρες εσύ αυτό? Γιατί γηράσκω μαλακιζόμενος νά  γιαυτό. Νά πώ καί κάτι άλλο τώρα. ¨Αν κάποιος θέλη νά ασχολιθή κάνωντας βιολί, θά πρέπει νά τό σκεφτή καλά,  ¨Οχι γιατί είναι δύσκολη κατασκευή , μπορώ νά πώ άνετα ότι είναι ποιό εύκολο από ένα μπουζούκι ή μιά κιθάρα. Τό κακό είναι ότι θέλη διαφορετικά εργαλεία πού δύσκολα βρίσκης εδώ αλλά τό κακό είναι πού είναι πανάκριβα καί τά μεταφορικά τά κάνουν ακόμα ποιό ακριβά. ¨Εχω ψάξη όλες τίς βιβλιοθήκες τού εξωτερικού ¨Εχω ξοδέψη γιά εργαλεία μέχρι τώρα 1200 ευρώ καί θέλω περίπου άλλα 300 ευρώ  μέχρι πού θά μπορούσα μέ τά λευτά αυτά νά αγοράσω ένα γνήσιο βιολί τού σχορέμένου strantivari, πλακα κάνω. Τό βιολί όμως θά τό κάνω θέλη δέν θέλη. Γιά τήν ώρα αυτά καί βλέπουμε.

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 31, 2013, 12:13:20 πμ »
Κυριε χρηστο εχω αφιερωσει πολυ μελετη στο βιολι αν και δεν εχω κανει κανενα και μπορω μετα βεβαιοτητας να πω οτι η κατασκυεη ενος επιτυχημενου βιολιου εγκειται στην μελετη πρωτα της θεωριας....μελετες αμερικανων,ειναι καλες....και μετα εφαρμογη γιατι αν το πας εμπειρικα μονο θελει πολυ χρονο και δοκιμες χωρις να ξερεις τι κανεις,...και εκει δεν εχουμε ενα παχος καπακιου και μερικα καμαρια και ειναι ολα οκ...καθε σημειο του καπακιου εχει και την ταυτοτητα του ...και εκει οι μελετες δειχουν τι πρεπει να πειραξεις για να ερθει στα ισα ,ενω στα μπουζουκια,πας στο γαμο του καραγκιοζη

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 31, 2013, 12:17:16 πμ »
Δημητρη μου μονο που στο μπουζουκι και σε ολα τα παραδοσιακα οργανα περα απο τον γαμο του καραγκιοζη........ μπορεις να βγαλεις πανω στο οργανο και τον εαυτο σου, τον δικο σου ηχο, να δημιουργισεις μια δικια σου ταυτοτητα.

chris

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 31, 2013, 11:34:13 πμ »
Συμφονώ απόλυτα καί επαυξάνω. ¨οπως είπα καί άλλη φορά τό βιολί δέν είναι πουλί. Βασίζετε σέ θεωρία κατά 80% καί πράξη κατά 20%. Αυτό κάνω τώρα καί δύο μήνες Δημήτρη διαβάζω τά πάντα επάνω στό βιολί. Ευτυχώς τό ιντερνέτ μοιράζη απλόχερα τίς γνώσεις θέλη όμως πολύ χρόνο γιά μελέτη. Ευτυχώς υπάρχει πολύς ελεύθερος χρονος. Εκείνο πού μέ στεναχωρούσε ήταν τά πραγματικά μέτρα πού θά έπρεπε νά έχω. Τά βρήκα όλα καί μάλιστα αναλυτικότατα από τό Α έως τό Ω. ¨Εχω καί πολά video γιά τό κάθε τί καί έτσι δέν θά δυσκολευτώ. ¨Εκανα τά καλούπια μου σωστά καί αναμένω ακόμη κάτι εργαλεία καί τά ξύλα γιά νά βάλω μπρός. Ελπίζω νά τά καταφέρω. Εάν δέν τά καταφέρω τότε θά είμε γιά κρέμαζμα. Γιά τήν ώρα αυτά καί βλέπουμε.

Tags: