« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 12:18:41 μμ »
Έβαλα μια μία ποσότητα περίπου στον 1/3 ψαρόκολλα και συμπλήρωσα νερό μέχρι να την καλύψει. Την άφησα ένα βράδυ και την επόμενη έιχε τραβήξει όλο το νερό και οι κόκκοι είχαν φουσκώσει. συμπληρωσα με νερό μέχρι να ξανακαλυφθούν οι κόκκοι και άφησα άλλο ένα βράδυ. Το τραβηξε πάλι όλο και τελικά τελικά συμπλήρωσα σχεδόν μέχρι πάνω με νερό και ανέβσα θερμοκρασία. Τελικά το νερό ήταν πολύ και η κόλλα βγήκε πολύ ρευστή. πρόσθεσα λίγους κοκκους ακόμα για να πήξει πιο πολύ αλλά με όχι ιδιαίτερα αποτελέσματα τελικά. Έκανα κάποιες δοκιμές σε ρετάλια να δω τη συγκολλητική δύναμη. Την άφησα να κρυώσει και την επόμενη μέρα ξαναζέστανα πάλι αφού είχε γίνει μία μάζα ρευστοποιήθηκε ξανά. Μέχρι να ρευστοποιηθεί τελείως έκανα ξανά δοκιμές και είδα πως οταν είναι πολύ ρευστή η κόλληση δεν είναι πολύ ισχυρή επομένως τελικά έβαλα πολύ νερό. Είναι η πρώτη φορά που την δουλεύω οπότε και εγώ το ψάχνω.Στο μεταξύ ήπια άλλη μια μπύρα αυτήν την φορά το κουτάκι είναι στα 500μml γιατί τελικά χρειάζεται μεγαλύτερο δοχείο για να καλύπτεται περισσότερο από το νερό εξωτερικά. Μέχρι να βρω το σωστό είμαι υποχρεωμένος να πίνω μπύρες γιατί όπως προανέφερα είναι βασική απαίτηση της συνταγής.
Καταγράφηκε
Δημήτρης Σ.
''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''