Αποστολέας Θέμα: Το μεγα ερωτημα  (Αναγνώστηκε 2270 φορές)

George

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: Maoni
Το μεγα ερωτημα
« στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 08:04:52 μμ »
Καταρχην το σαιτ ειναι φανταστικο,ομως βλεπω και πολλους μερακληδες.ΜΠΡΑΒΩ σε ολους σας.
Ειμαι νεος στο χωρο, το μικροβιο μαλλον το εχω απο παλια (ισως να φταιει το σαιτ)απλα αρχισε να ξυπναει, βλεποντας σχεδια και γνωσης που παλια ηταν δυσκολο να βρεις.Ενδιαφερομαι να φτιαξω ενα μπουζουκι το θεμα ειναι κιτ η απο τη αρχη λιγο-λιγο(κολυμπι στα ρηχα η βαθια νερα??).Παρακαλω ακουω (διαβαζω),τις αποψεις σας.Πιστευω οχι απαντωντας κιτ η απο την αρχη,να βαλετε και λιγο σαλτσα να ειναι ποιο ζουμερο και ποιο κατατοπιστικο (αρχαριο σε τετοιο ειδος κατασκευων) για μενα.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ. :) :) :)

Σημ.Αναγεννηση ενος μελλοντικου αστεριου????.Ισως???Μαλλον ο χρονος θα δειξει.... ;) ;) ;)

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
Απ: Το μεγα ερωτημα
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 09:00:52 μμ »
Γεια σου Γιώργο και καλως μας ήρθες.
 Στο ερώτημα σου, αν έχεις κάποια ελάχιστη εμπειρία με το ξύλο θα σου έλεγα να πιάσεις από το μηδέν το μπουζούκι σου ή να πάρεις μόνο έτοιμο σκάφος και να δουλέψεις καπάκι, μπράτσο ταστιέρα κτλ. μόνος σου.
 Και εγώ όταν ξεκίνησα ήμουν ανάμεσα σε ένα κιτ κιθάρας και να την πιάσω από την αρχή μόνος μου.Τελικά επέλεξα το δεύτερο και δεν το μετάνιωσα παρότι έφαγα τα μούτρα μου δυο τρεις φορές, αλλά διόρθωσα τα λάθη μου και τα κατάφερα...
Και να σημειώσω πως δεν είχα ξαναπιάσει σκαρπέλο στα χέρια μου μέχρι εκείνη την στιγμή.
Με υπομονή και προσοχή θα το καταφέρεις μόνος σου και όποια απορία έχεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε όλοι.

George

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 10:26:00 μμ »
Γειας σας φιλοι  μου  με :o και χαρα διαβασα τις τοποθετησεις σας.Σας ευχαριστω ολους και ιδιαιτερα τον Γιαννη.Πιστευω να εχουμε μια ωραια συνεργασια στο μελλον, παρολα αυτα να εισαστε ολοι καλα.Η αρχη ειναι το ημιση του παντος. :D :D :D  ;).

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 08:59:06 μμ »
Τωρα ειδα το μηνυμα σου!!

Πιστευω αν εχεις απο καποιον βοηθεια μπορεις να παρεις το σκαφος
και σιγα σιγα οτι χρειαζεται να το φτιαξεις!

Αν δεν εχεις βοηθεια παιρνεις ενα κιτ και πιστευω θα σε καθοδηγησει
αυτος που θα στο πουλησει!
Νομιζω ενας οργανοποιος στο Βολο πουλαει και dvd για την κατασκευη!!

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 09, 2013, 09:14:47 μμ »
πραγματι είναι ο Δημήτρης Σχοινας στο Αχίλλειο Μαγνησίας.

Ειχα παει πριν δυο τρια χρόνια βολτα απο το εργαστηριο του.
Απο τοτε σκεφτομουν να αρχίσω αλλα δεν το τολμαγα.

Το dvd τοτε δεν ήταν ολοκληρωμενο. ελειπαν λιγα ομως...
Φανταζομαι 3 χρόνια μετα θα είναι ετοιμο...
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

George

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 10, 2013, 11:03:40 μμ »
Το σαιτ το Σχοινα το εχω δει.Εχει καποιος το DVD να το δω μηπως και καταληξω καπου.Το κιτ μηπως ειναι πολλη βιομηχανοποιιμενο?Αυτο το λεω γιατι καποτε αγορασα ενα μπουζουκι και βγηκε μαπα το καρπουζι.Τωρα εχω ενα τζουρα και ενα μπουζουκι απο ενα οργανοποιο της Αθηνας, καμια σχεση με αυτο που ειχα αγοραση.Τωρα θελω να φτιαξω ενα (πρεπει να ειναι ωραια αισθηση να δινεις ζωη στην κατασκευη σου) αλλα ειμαι ακομα μπερδεμενος.Περιμενω σχολια σας.Ευχαριστω. ::) ::) :-\

Σημ.Βοηθεια δεν εχω εκτος απο την δικη σας

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 08:13:58 μμ »
Γειά σου κι απο μένα φίλε και καλή χρονιά .Η  δική μου άποψη στο μεγα ερώτημά σου είναι η εξής: Πρέπει να ξεκινήσεις κάτι εντελώς δικό σου ,οχι κιτ,και εννοώ πρώτα να φτιάξεις δικό σου καλούπι. Η προσωπικότητα του κατασκευαστή έχει άμεση σχέση με το σχήμα που δίνει στο σκάφος του ,σε επόμενο επίπεδο έχει σχέση και με τον ήχο ,εννοώ τον προσωπικό ήχο του κάθε κατασκευαστή.Ελπίζω να βοήθησα....

Tags: