Αποστολέας Θέμα: καινουριο μπαγλαμαδακι ελια  (Αναγνώστηκε 15181 φορές)

xrhstos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια
καινουριο μπαγλαμαδακι ελια
« στις: Δεκεμβρίου 26, 2012, 04:33:18 μμ »
έχω ξεκινήσει να σκάβω μια ελίτσα , το κούτσουρο ήταν  προορισμένο για το τζάκι αλλά μόλις το είδα είπα να του δώσω μια ευκαιρία!

το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω πότε έχει κοπεί και δεν ξέρω αν έχει στεγνώσει καλά

το κούτσουρο δεν είχε καθόλου σχισιματα οπότε μάλλον ήταν φρεσκοκομμένο , το είχα κόψει στο περίπου στο μέγεθος και το άφησα στο νερό κοντά στις 50 μέρες και άλλαζα το νερό κάθε 5-6 μέρες μέχρι το νερό να είναι καθαρό,

χθες το έβγαλα και το έσκαψα  και φοβάμαι μήπως δεν έχει φύγει τελείως η υγρασία και μου σκάσει ,

έψαξα να βρω υγρασιομετρο αλλά προς το παρών  δεν έχω βρει ακόμα , τώρα  το περναω ένα  χέρι παραφινέλαιο (κάπου το είχα ακούσει - διαβάσει δεν θυμάμαι )
τι άλλο να κάνω ??
Ο χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!
Ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: καινουριο μπαγλαμαδακι ελια
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 27, 2012, 12:12:27 μμ »
 :-* :-* :-*
Πανεμορφο! Ελπιζω να μη σου δημιουργησει προβλημα γιατι θα ηταν πραγματικα κριμα να παει χαμενο.
Τρεχουμε να βρουμε εξωτικα Αφρικανικα ξυλα και εχουμε στα ποδια μας οτι πιο ομορφο εχει γεννησει η φυση! Απιστευτη ομορφια η ελια.

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 03, 2013, 04:09:35 μμ »
Μπράβο Χρήστο,καλή συνέχεια!
Παράθεση
Τρεχουμε να βρουμε εξωτικα Αφρικανικα ξυλα και εχουμε στα ποδια μας οτι πιο ομορφο εχει γεννησει η φυση! Απιστευτη ομορφια η ελια.

Συμφωνώ με τον Γιάννη!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2013, 04:41:07 μμ »
Συμφωνω και επυξάνω  φαντάσου les paul  Μεσογειακή, τρέχω στα ξύλα για το τζάκι του πεθερου  ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 04, 2013, 04:28:24 μμ »
Πριν λιγες μερες γνωρισα σε forum ενα παιδι απο Σουηδια και προσφερθηκα να του χαρισω ενα κομματι ελιας, που με το ζορι βγαζει 2 μανικια. Ηταν τετοια η τρελα του για το συγκεκριμενο ξυλο που δεχτηκε να πληρωσει 43€ μεταφορικα για να του το στειλω!
Νασο για Les Paul θα ειναι οτι πρεπει, βαρια σαν κουτσουρο  ;D

Φουντούκος

• Jr. Member
  • **
  • Φουντούκος
  • Αγαπημένο ξύλο: -
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 05, 2013, 02:14:44 πμ »
Καλη χρονια σε ολους! Δεν ξερω αν εχει σχεση με την οργανοποιεια αυτο αλλα θα το πω. η ελια οπως το αγιοκλιμα και η αμυγδαλια και διαφορα αλλα ξυλα του ευκρατου και υγρου κλιματος που εχουμε στην ελλαδα ειναι ολα πολυ ομορφα ξυλα (γνωμη μου) αλλα, δεν ειναι καταλληλα για επιπλα πατωματα κατασκευες κτλ και ο λογος ειναι οτι εχουν πολλα και λεπτα νερα. αυτο συνεπαγεται αρκετες αντιδρασεις σε θερμοκρασιες και υγρασιες. Ενα ξυλο με πυκνα νερα σε μια αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας αντι απλα να σκευρωσει και να ειναι δυνατη η επιδιορθωση του , θα σχιστει - ανοιξει - μελανιασει και αυτο γιατι ειναι δυσκολο να κλεισεις τους πορους του. μακαρι να μην συμβει τιποτα απο αυτα που προαναφερα και να εχεις το οργανακι σου για μια ζωη και να σου κραταει συντροφια!
Symmetry and simplicity

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 05, 2013, 11:44:44 μμ »
Χρηστάρα τα νερά είναι φοβερά, θα γίνει όργανο μην κωλώνεις, εγώ έχω κάνει 3 σκάφη από ελιά, δυο για μπαγλαμά και ένα για τζουρά και βγήκαν και τα τρία τζι τζι, οι ρωγμές με κυνηγάνε πάντα σ αυτό το ξύλο αλλά δεν θέλει φόβο πάρτο με το μαλακό και ότι γίνει, τα δύο πρώτα σκάφη που έκανα ήταν κομμένα 1 χρόνο μόνο, τα καθάρισα καλά απ τις ρωγμές και δεν είχα πρόβλημα, το μόνο που έκανα ήταν ότι τα άφηνα έξω για να τραβάνε την υγρασία της ατμόσφαιρας γιατί μες το σπίτι με το καλοριφέρ μάλλον θα μου άνοιγαν σαν τριαντάφυλλα, βάλε καμία φωτογραφία να το δούμε πως είναι τώρα αν το έσκαψες και άλλο, καλή επιτυχία στην κατασκευή σου.

Jessie

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 06, 2013, 05:49:51 μμ »
Καλή συνέχεια στην κατασκευή,πολύ όμορφη!

xrhstos77

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 10:02:32 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ! αλλά δεν έχω κάνει κάτι άλλο γιατί μια η δουλειά μια ένα κρυολόγημα που με έπιασε με πήγε λίγο πίσω στην κατασκευή   :'(

Ωστόσο φαίνεται (μάλλον ) να μην έχω κάποιο πρόβλημα

Κάτι άλλο για το μπράτσο σκεφτομαι να χρησιμοποιήσω μαόνι , να το αφήσω μόνο του η να βάλω καμία βέργα  carbon μέσα?

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 10:11:04 μμ »
Χρηστάρα γιατί να παιδευτείς ρε φίλε με βέργα carbon; Βάλε μια κόντρα από βέγκε  που λογικά θα είναι και πιο φθηνή στην αγορά της, και στην χειρότερη αν θες να είναι όλο το μανίκι μαόνι, κόψτο σε 3 κομμάτια γύρνα το μεσαίο κομμάτι ανάποδα να έχει αλλιώς τα νερά και κόλλατο έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη αντοχή, αλλά δεν ξέρω κιόλας τις αντοχές του μαονιού στο σκέβρωμα, καλύτερα βάλτου μια κόντρα να είσαι σίγουρος.   

xrhstos77

• Full Member
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 07, 2013, 10:31:56 μμ »
Νομίζω θα μου είναι πιο εύκολο να σκάψω ένα αυλάκι και να βάλω μέσα την βέργα  παρά  να κόψω το μαόνι και το Βέγγε  σε κομμάτια  με την σεγα μου ( δεν τις έχω και πολύ εμπιστοσύνη)

και κάτι άλλο μικρά κομμάτια  από Βέγγε πχ  που μπορώ να βρω
Είχα πάει στο Καλλιγά για  άλλα ξύλα και είχε ολόκληρες τάβλες , ο Κωσταντέλλος δεν ξέρω εάν έχει

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 12:30:08 πμ »
Χρήστο πολυ όμορφο ξύλο η ελιά,το όργανο στο τέλος θα ειναι πανέμορφο. Ειναι υπερβολή να βάλεις ανθρακονημα σε μπρατσο μπαγλαμα,δεν έχει μήκος για να σκευρωσει. Βεγγε κόντρες έχει ο κωσταντελος.

xrhstos77

• Full Member
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 08:08:41 μμ »
Τελικά έσκαψα αλλά 2 για να τα φτιάξω και τα τρία μαζί βέβαια θέλουν λίγο ακόμη τρίψιμο αλλά είμαι σε καλό δρόμο

Στην τελευταία φωτογραφία  είναι το παχύμετρο που έφτιαξα ;D ;D ;D ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 08:58:05 μμ »
Αυτο απο δεξια ειναι το πρωτο που ειχες κανει, ετσι? Νομιζω εχει τα πιο ενδιαφερον νερα.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 10:30:07 μμ »
παει πηρε φορα ο χρηστος τωρα .............................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................