Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Θα ήθελα κάποιες γνώμες όσον αφορά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το μπράτσο της fender μου. Κατ'αρχήν είναι η πρώτη φορα που γράφω. Έχω μελετήσει τα βιβλία και βίντεο του dan erlewine, δεν ασχολούμαι όμως επαγγελματικά με την οργανοποιία. Η συγκεκριμενη fender είναι μια american vintage 62' reissue του 2001, την οποία είχα αγοράσει μεταχειρισμένη. Η κιθάρα είχε το εξής πρόβλημα: Ήταν κακοσεταρισμένη με 11αρες και στο neck pocket είχε το κλασσικό ''χαρτάκι'' που βάζει η fender, στο πίσω μέρος του. Η κιθάρα τώρα είναι σεταρισμένη με 10αρες και έχω αφαιρέσει το χαρτάκι. Εξαιτίας όμως της μεγάλης έντασης στο μπράτσο απ'τις 11αρες που είχε και της ύπαρξης αυτού του πρόσθετου χαρτιού στο πίσω μέρος του neck pocket, το μπράτσο πλέον έχει αποκτήσει ανηφορική κλίση απ'το 15-16 τάστο πηγαίνοντας προς το τελευταίο (το χαρτάκι έχει πλέον αφαιρεθεί). Υπάρχει κάποιος ΗΠΙΟΣ τρόπος για να έρθει στα ίσια του το ξύλο σε εκείνο το σημείο? (αν και το συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά δύσκαμπτο). Κάποιος φίλος μου είπε ότι βγάζοντας το χαρτάκι κ σετάροντας την κιθάρα με ακόμα πιο μικρό πάχος χορδές υπάρχει περίπτωση να έρθει με τον καιρό,αν και δεν το νομίζω. Τι θα με συμβουλεύατε? Δεν έχω εμπειρία με λιμάρισματα του neck pocket και δεν θα ήθελα να το κάνω. Στο μυαλό μου έχω να δώσω ανάποδη κλίση στο ξύλο με σφινκτήρα, με κάποια κατασκευή, αλλά δεν έχω καταλήξει ακριβώς και δεν ξέρω αν θα πετύχει. Θα ήθελα να μου πεί τη γνώμη του κάποιος που έχει συναντήσει τέτοιο πρόβλημα. Καλές γιορτές!