Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη Les Paul  (Αναγνώστηκε 38404 φορές)

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απ: Κατασκευη Les Paul
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 10, 2013, 10:06:31 μμ »
Παράθεση
Στο μαγνήτη πρέπει να υπολογίσεις και τα αυτάκια δεξιά αριστερά
Ναι αυτά θα τα κάνω ξέχωρα σε άλλο πατρόν βέβαια γιατί θα είναι πιο βαθιά απ την υπόλοιπη κοιλότητα του μαγνήτη.
Παράθεση
Η ιδέα φίλε μου δεν είναι του ΚαΠα. Την βρήκα και εγώ από άλλους.
Εντάξει κύριε παναγιώτη...πιστέυω τέτοιες κλεψιές επιτρέπονται... :)
Το μπράτσο είναι όντως πολύ χοντρό,για την ακρίβεις ίσως φτάνει και για 2... ;D είναι 4 πόντους.Ίσως θα έπρεπε να το κόψω πιο νωρίς αλλά και έτσι πιστεύω θα μπορέσω να το κόψω.Έχω σκεφτεί να το κόψω στην μέση ξεκινόντας πρώτα από εκεί που είναι το καράολο και σταματόντας εκεί που αρχίζει η γωνία και μετά να το γυρίσω και να το κόψω από από την άλλη και να κολήσω τακούνια μετά.
Εκεί παιδιά που έχω ακόμα αμφιβολία είναι στην χάραξη στην ταστιέρα,σε μερικά σημεία κυρίως στα κάτω κάτω που η διαφορά των αποστάσεων δεν είναι ούτε της τάξης του μισού χιλιοστού μου φαίνεται ότι μου έχουν φύγει λίγο κανά δυο,τώρα αυτό δεν ξέρω και αν ωφείλεται στο ότι μερικές κοψιές μου έγιναν πιο φαρδιές και ίσως σε αυτές να χρειαστεί και κόλα.Λέτα αν μπουν τα τάστα να μην έχω θέμα?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 11, 2013, 07:17:46 πμ »
Γιαννη το προβλημα ειναι οτι οσο πλησιαζουμε προς τη γεφυρα τοσο αυξανεται η αναγκη για ακριβεια. Μια διαφορα μισου χιλιοστου στο τελευταιο ταστο σε συγκριση με την ιδια διαφορα στο πρωτο ταστο, θα ειναι περισσοτερα cents "εκτος".
Απο την αλλη μην ανησυχεις καθολου, το συστημα που χρησιμοποιουμε για τον υπολογισμο των θεσεων των ταστων (equal temperament) δεν ειναι και τελειο...
Δες εδω σε true temperament συστημα πως θα εμοιαζαν τα ταστα

Μπορεις παντως να στοκαρεις τα προβληματικα σημεια με κολλα και σκονη εβενου και να ξαναχαραξεις!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 11, 2013, 07:43:41 πμ »
ΕΓΩ ΑΠ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΜΕΧΡΙ 20 CENTS. ΟΠΟΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 11, 2013, 09:41:13 πμ »

Το μπράτσο είναι όντως πολύ χοντρό,για την ακρίβεις ίσως φτάνει και για 2... ;D είναι 4 πόντους.Ίσως θα έπρεπε να το κόψω πιο νωρίς αλλά και έτσι πιστεύω θα μπορέσω να το κόψω.Έχω σκεφτεί να το κόψω στην μέση ξεκινόντας πρώτα από εκεί που είναι το καράολο και σταματόντας εκεί που αρχίζει η γωνία και μετά να το γυρίσω και να το κόψω από από την άλλη και να κολήσω τακούνια μετά.

Για να μην κόβεις δυό φορές, το πάχος του καράολου πρέπει να γίνει πιό στενό (ανάλογα και με τα κλειδιά που θα χρησιμοποιήσεις).
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 11, 2013, 09:41:14 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις,επειδή γιάννη το έκανα αυτόν με τον στόκο και ξαναχάραξα κάποιες κοψιές έγιναν πιο φαδρείς,αν καρφώσω τάστα και μετρήσω αποστάσεις?Απλά αυτό θα πρέπει να γίνει πριν την καμπύλη σε περίπτωση που δεν είναι όπως πρέπει.

Παράθεση
Για να μην κόβεις δυό φορές, το πάχος του καράολου πρέπει να γίνει πιό στενό (ανάλογα και με τα κλειδιά που θα χρησιμοποιήσεις).
Κύριε παναγιώτη το σκέφτηκα αυτό αλλά αν κόψω κοντά στον πόντο που θα είναι το πάχος του καράολου μετά το υπόλοιπο μπράτσο δεν μπορώ νατο αφήσω με πάχος 1 πόντο...Οπότε θα το κόψω στην μέση και μετά θα αφιαρέσω το υπόλοιπο απ το καράολο.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 06, 2013, 02:08:01 μμ »
Λοιπόν αφού κόπηκε το μπράτσο στα 21mm έσκαψα με ρούτερ το κανάλι για το truss rod με 3mm κοπτικό και 2 περάσματα για να μπαίνει λίγο σφηνωτά,βέβαια στο πίσω μέρος της βέργας θα μπει ένα κομματάκι ξύλο(μέσα στο κανάλι).Το κεφάλι στην τρίτη φώτο πρέπει να είναι από κάτω κανονικά... ;D

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 06, 2013, 02:12:28 μμ »
Αντιμετώπισα και ένα πρόβλημα με τους τσαμπουκάδες,καθώς σε μερικούς όταν τους πρωτοκόλαγα είπα να βάλω στόκο κατ'ευθείαν από κάτω ώστε όταν θα πατηθεί να σηκωθεί και να γεμίσει τα κενά,έγινε εν μέρη αλλά κάποιοια διακοσμητικά είχαν σηκωθεί πιο πάνω και όταν έδινα καμπύλη φαγώθηκαν,έιχαν γίνει σαν φλούδα και έσπασαν.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 06, 2013, 02:17:30 μμ »
Ευτυχώς μου είχε περισέψει ένα κομματάκι πέρλα και έκοψα άλλα,έδωσα και την καμπύλη,με 2 τάκους,από το μισό περίπου και πάνω προς το Nut με 10''άρι και από το μισό και κάτω με 12''άρι καμπυλότητας.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 06, 2013, 02:21:43 μμ »
Τέλειωσα και με τους μαγνήτες,αφού τους έβαλα για ψήσιμο ο ένας παρουσίασε βραχυκύκλωμα οπότε τον άνοιξα τον επισκεύασα και εκ  νέου ψήσιμο,αλλά αυτή την φορά συνδιάσα για ακόμα μια φορά και τα 2 χόμπι... ;D να κεράσω?  ;D

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 06, 2013, 02:33:10 μμ »
νοστιμο φαινεται!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 06, 2013, 02:42:58 μμ »
Γιαννη μια χαρα προχωραει και καθε εμποδιο για να το ξεπερναμε ειναι!
Τους μαγνητες τους σφραγιζεις με κερι?

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 06, 2013, 03:13:07 μμ »
Το πάθημα γίνεται μάθημα...ελπίζω δηλαδή.Ναι τους σφράγισα με αναλογία 80-20(παραφίνη-καθαρό κερί μέλισσας).Αλλά η κουζίνα έγινε άστα να πάνε δεν ξέρω πόση ώρα καθάριζα οπότε προσοχή(μην χρησιμοποιήσετε κουζινικά,καλύτερα μιας χρήσης...)Βέβαια δεν ξέρω πόσο σφράγισαν γιατί το καπάκι δεν ταίριαζε ακριβώς από κάτω έχει λίγα κενά.Αλλά αυτό γίνεται πιο πολύ για τον θόρυβο,εμένα είναι ούτως ή άλλως humbuckers,το αποτέλεσμα θα δείξει βέβαια όπως πάντα...

Petrolykos

• Newbie
  • *
  • Αριθμός κατασκευών: 1/2
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 06, 2013, 05:48:55 μμ »
Γεια σας.
Γιαννη απο οτι ξερω το κερωμα των μαγνητων γινεται ειτε σε humbuckers ειτε σε μονους μαγνητες για να φυγει το οξυγονο που μενει μεταξυ καπακιου και πηνιου, και το οποιο προκαλει το ανεπιθυμητο στριγγλισμα.

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 06, 2013, 06:22:28 μμ »
Το κέρωμα γίνεται για να μην υπάρχει κίνηση στο λεπτό καλώδιο που αποτελεί το πηνίο . Αν αυτό δεν έχει ακινητοποιηθεί  με κάποιο τρόπο ο μαγνήτης λειτουργεί  σαν μικρόφωνο, μπορείς ακόμα και να μιλήσεις έχοντας  κοντά στο στόμα τον μαγνήτη και να ακούς την φωνή σου στο ενισχυτή, εξού και ο όρος μικροφωνισμός (στρίγκλισμα) που θα το έχεις ακούσει αν έχει τύχει να κατευθύνεις κάποιο μικρόφωνο προς ένα ηχείο που παίζει δυνατά αυτά που ηχογραφείς (βασικά πολλαπλασιάζεται το σήμα καθώς ηχογραφήσεις την έξοδο του ηχείου που είναι και η είσοδος του μικροφώνου  γίνεται δηλαδή "ανατροφοδότηση"feedback) .Βέβαια υπάρχουν φορές που θέλεις να έχεις λίγο μικροφωνισμό για να περνάνε κάποια ακουστικά χαρακτηριστικά του οργάνου όπως στις τζαζ κιθάρες πχ οπότε χρησιμοποιούνται μαγνήτες που δεν έχουν "κερωθεί" με το μείον του ότι δεν είναι κατάλληλοι για  hard rock alilouia καταστάσεις!χρησιμοποιούνται και άλλοι τρόποι ακινητοποίησης του πηνίου αλλά το κερί είναι πρακτικό διότι επιδέχεται επιδιόρθωση.  Γιάννη τελικά έπρεπε να περάσω σήμερα! η μακαρονάδα δείχνει εξαιρετική!

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 25, 2013, 10:04:16 μμ »
Μετά από αρκετό καιρό,μιας και είχε μπει το καλοκαιράκι,λέω να αναιβάσω μερικές φώτο με την πρόοδό μου...