Αποστολέας Θέμα: καπλαμάς έβενου  (Αναγνώστηκε 3426 φορές)

phoebus

• Newbie
  • *
καπλαμάς έβενου
« στις: Δεκεμβρίου 06, 2012, 11:01:51 μμ »
Βρε παιδιά, που θα βρω καπλαμά από έβενο για να φτιάξω φιλετάκια να σηκώνω τον καβαλάρη όταν χρειάζεται; Το έχω δει που τα βάζουν κάποιοι στην ανάγκη μέχρι να στρώσει το όργανο...

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
Απ: καπλαμάς έβενου
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 04:11:16 πμ »
Θα πας στον κωνσταντελλο στο Γαλατσι,παρνηθος 80.Εχει ετοιμες λωριδες καπλαμα.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 12:59:32 μμ »
Φίλε Φοίβο, θα σου πρότεινα αντί να βάλεις από κάτω στον καβαλάρη φιλέτο καπλαμά, να ξεκολλήσεις το κόκκαλο του καβαλάρη και :

α) ή να φτιάξεις καινούργιο κόκκαλο πιο ψηλό ή
β) να κολλήσεις το φιλέτο του καπλαμά στο πάνω μέρος του καβαλάρη και να ξανακολλήσεις από πάνω το παλιό κόκκαλο.

Αυτές οι δυο λύσεις είναι και οι σωστότερες και όσο κι αν φαίνονται πιο δύσκολες, δεν είναι, ειδικώς η δεύτερη.

Μ' αυτόν τον τρόπο δεν προσθέτεις πολύ μάζα στον καβαλάρη και εξακολουθεί να πατάει όπως ακριβώς και πριν επάνω στο καπάκι.

Εάν θέλεις στη συνέχεια να τον ξανακατεβάσεις, κάνεις το αντίθετο τρώγοντας το πάνω μέρος του καβαλάρη που είναι ίσιο και όχι το κάτω που είναι κοίλο και που μπορεί να σου δημιουργήσει στραβοπατήματα όσο προσεκτικά και αν το φας με γυαλόχαρτο προσαρμοσμένο επάνω στο καπάκι.

phoebus

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 04:32:21 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά, δεν το έβλεπα σαν μόνιμη λύση, ίσα ίσα για λίγο καιρό μέχρι να φαγωθούν λίγο τα τάστα και να πάρει λίγο το χέρι...

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 06:57:35 μμ »
Ο μαυρος καπλαμας που κυκλοφορει ειναι βαμενο σφενδαμι (κελεμπεκι)
Μπορεις να το βαψεις με μαρκαδορο ανεξιτηλο!
Υπαρχει και εβενο  ειχα δει στον Παντελακο και απο τα δυο ειδη!

phoebus

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 07, 2012, 10:13:26 μμ »
Σφενδάμι ε; Καλά μου φάνηκε ότι δεν είναι έβενος! Τελικά νομίζω πως εκτός από προσωρινή λύση, το καλύτερο είναι να βάλει κανείς έναν καινούριο καβαλάρη να έχει το κεφάλι του ήσυχο! Να το ψάξει κιόλας με το τι ήχο έχει ο κάθε καβαλάρης (τεράστιο θέμα), κέρδος θα έχει...

giorikas

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 50
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 08, 2012, 01:26:23 μμ »
φιλε μου  μπορεις  να παρεις  καπλαμα  σφενδαμι  ,οξυα  η  οτι  αλλο  ανοιχτοχρωμμο  και  να  τον  βαλεις  μεσα  σε  χρωμμα  εμποτισμου  για  ενα  βραδυ την  επομενη  το  στεγνωνης  και  ετσι  ειναι  βαμενος  μεχρι  μεσα

Tags: