Αποστολέας Θέμα: Ταστοπρίονο- Σοφιανος  (Αναγνώστηκε 3637 φορές)

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
Ταστοπρίονο- Σοφιανος
« στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 04:59:51 μμ »
Παρηγγειλα το παρακατω ταστοπρίονο απο τον Σοφιανο για ταστο 0.5. Το εχει χρησιμοποιησει κανεις?
http://www.sofianos.net/eshop/index.php/virtuemart/organopoiia/prioni-hattori-dozuki-240-crosscut-detail
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Ταστοπρίονο- Σοφιανος
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 06:34:05 μμ »
Οχι ακριβως αυτο αλλα ενα παρομοιο εχω κι εγω.Θα προσεξεις εκει που λεει.......Χρησιμοποιείται για χάραγμα 0,45 mm (κατάλληλο για τάστα 0,5 mm)
οκ μεχρι εδω απλα να ξερεις οτι ενοει χαραγμα με καποιο οδηγο, αλλιως το 0,45 που χαρασει θα γινει 0,50 ευκολα.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Σταύρος Κοντοκώστας

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 07:19:46 μμ »
Ευχαριστω. Σιγουρα θα φτιαξω οδηγο οπως εχω δει εδω μεσα να κανουν πολλοι. Καποτε οταν αξιωθω θ ανεβασω και φωτογραφιες.....
Όταν το όρμα δεν πάρει δράση, μένει απλα ένα όνειρο.....

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 11:49:56 μμ »
Οχι ακριβως αυτο αλλα ενα παρομοιο εχω κι εγω.Θα προσεξεις εκει που λεει.......Χρησιμοποιείται για χάραγμα 0,45 mm (κατάλληλο για τάστα 0,5 mm)
οκ μεχρι εδω απλα να ξερεις οτι ενοει χαραγμα με καποιο οδηγο, αλλιως το 0,45 που χαρασει θα γινει 0,50 ευκολα.
αυτό δεν το ήξερα! για αυτό τα τάστα μπαίναν χαλαρά. Μπράβο Κωστή!

αγόρασα ένα πριονάκι από το woodworkprojects.co.uk  το   S-145 flush single, γύρω στα 20 ευρώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Προσοχή κατά την αγορά!, ο τύπος πήγε να πασάρει άλλο πριόνι με μεγαλύτερο kerf κοπής. Αφού έγινε αρνητική αξιολόγηση στο google wallet τελικά συμορφώθηκε και απέστειλε το σωστό. Κόβει λίγο πιο λεπτά από το dozuki του dick.

οι τιμές του Σοφιανού όμως είναι πολύ καλύτερες. Το hatori που λες είναι πολύ καλό πριονακι από ότι έχω ψάξει και το άλλο που έχει το handiwork κάνει για εξάρι τάστο. Το έχουν οι επαγγελματίες

sofianos

• Jr. Member
  • **
    • Υλικά οργανοποιίας
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 10:31:11 πμ »
Καλημέρα σας Κε Κοντοκώστα.

Είδαμε το post που κάνατε για το πριόνι που παραγγείλατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα sofianos.net και προτού σας το στείλουμε, αποφασίσαμε να κάνουμε μια δοκιμή, ώστε να διαπιστώσουμε κι εμείς άν το χάραγμα που κάνει είναι εντάξει ή είναι φαρδύ. Η δοκιμή έγινε με το τάστο που διαθέτουμε και που είναι στα 0.5mm.

Το Πριόνι Hattori® Dozuki 240 - crosscut το δοκιμάσαμε σε παλύσσανδρο ινδίας και σε έβενο. Έκοψε άψογα το ξύλο, άλλα με το χάραγμα που έκανε (0,45mm), το τάστο μας, ήταν λίγο χαλαρό.

Για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, εφαρμόσαμε μια τεχνική με την οποία πετύχαμε το τάστο να "καθησει" τέλεια στο χάραγμα. Αυτό που χρειάστηκε ήταν με ένα κοφτάκι να στραβώσουμε ελάχιστα κάθε λίγα χιλιοστά το τελείωμα της βάσης του τάστου. Έτσι η βάση του τάστου έγινε κυματιστη με ένα ελαφρό ζιγκ ζαγκ. Με αυτόν τον τρόπο το τάστο "κάθησε" άψογα στην ταστιέρα, μπορώ να πω και καλύτερα απ' ότι αν το χάραγμα ήταν στενότερο και η βάση του τάστου ίσια. Υπάρχει και επαγγελματικό εργαλείο οργανοποιίας γι' αυτή τη δουλειά, αλλά και με το κοφτάκι πετυχαίνει κανείς το ίδιο αποτέλεσμα.

Ελπίζω να βοήθησα. Όπως και να 'χει, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και τηλεφωνικά, ώστε αν τελικά το πριόνι αυτό σας εξυπηρετεί, να σας το στείλουμε.

Ευχαριστούμε πολύ,

Για τη Γ.Σοφιανός ΑΕ

Γιώργος Τσιριγώτης

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 01:48:36 μμ »
Ετσι ειναι..............τοχω κανει κι εγω κι εχει αποτελεσμα.Απλα το κοφτακι θελει απαλα απαλα να μην το κοψει
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 29, 2012, 05:03:52 μμ »
Συγχαρητηρια Κε Τσιριγωτη! Σπανια επαγγελματιες δειχνουν τετοια συμπεριφορα!!!

Εγω κανω ακριβως το ιδιο στο ταστο κτυπωντας το απο την κατω πλευρα με ενα σκαρπελο!!
Επισης να τονισω οτι στην περιοχη του τακου δεν ειναι αναγκη να μπαινει τοσο σφηνωτα
και να μην κτυπαμε πολυ αυτη την ευαισθητη περιοχη!

phoebus

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 02:16:13 πμ »
Γειά σας, είμαι καινούριος εδώ και μόλις ξεκίνησα το πρώτο μου όργανο για να μάθω... Εμένα ένας φίλος οργανοποιός μου είπε πως ο καλύτερος τρόπος είναι να παίρνεις πριόνι στο ίδιο νούμερο με τα τάστα και να του "τρώς" τα τσαπράζια. Ακόμα δεν έχω φτάσει στη χάραξη και δεν ξέρω τι ισχύει... Ακόμη επιβεβαίωσε αυτό  που λέει ο Δημ. Ανδρέου, ότι ποτέ σφιχτά τάστα στην περιοχή του τάκου, θα τα διαλύσει όλα, μου είπε. Μετά τον τάκο και την ένωση, σφιχτά τα πρώτα και σιγά σιγά πιο χαλαρά... Όταν το δω και στην πράξη, θα σιγουρευτώ.

Tags: