Αποστολέας Θέμα: απορροφητηρας σκονης  (Αναγνώστηκε 6557 φορές)

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
απορροφητηρας σκονης
« στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 04:32:43 μμ »
φιλοι μου μολις παρελαβα τον απορροφητηρα σκονης της einhell. το συνδεσα για δοκιμη στο bobbin sander, ετριψα και δεν πεταχτηκε ουτε λιγη σκονη! επιτελους θα απαλαγω απο την γκρινια της γυναικας και θα εχω και το εργαστηριο καθαρο (μιας και ειμαι και λιγο τσαπατσουλης). το συνιστω. το μονο κακο ειναι οτι ειναι θορυβωδες.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: απορροφητηρας σκονης
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 06:34:06 μμ »
Ηλια με γεια το εργαλειο! Οτιδηποτε καταπολεμα τη γυναικεια γκρινια ειναι καλο  ;D
Αναρωτιομουν αν μπορει να συνδεθει ταυτοχρονα σε 2 εργαλεια (π.χ bobbin sander και drum sander) τα οποια βρισκονται σε μεγαλη αποσταση μεταξυ τους. Εχει δηλαδη την ισχυ να απορροφησει απο μακρια;

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 08:13:04 μμ »
Με γειά Ηλία, με γειά!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:17:54 μμ από Κούρος »

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 10:47:57 μμ »
ειναι 550 βατ, αλλα εχει στομιο 100μμ που μπαινει στην πλανη μου, και εχει και στομιο στα 38μμ αν θυμαμαι καλα που βγανει διπλο. εγω θα κανω πατεντα με σωληνες υδραυλικων πλαστικες, θα τις συνδεσω σε ολα τα σταθερα μηχανηματα και θα τις βγαλω σε ενα σημειο. εκει θα συνδεω τον απορροφητηρα με οποιο μηχανημα θελω. το κοστος ηταν 160 ευρω και 3 ευρω μεταφορικα

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:17:39 μμ »
Ηλία, θα σου συνιστούσα να μην κάνεις τον κόπο φίλε μου.

Την έκανα κι εγώ αυτήν τη διαδικασία και το μόνο που μου έμεινε είναι η εγκατάσταση στο ταβάνι του πολύ κοντού εργαστηρίου μου. Δυστυχώς αυτού του τύπου οι απορροφητήρες δεν έχουν την απόδοση που φανταζόμαστε και δεν μπορούν να απορροφήσουν σκόνη με σωλήνα μακρύτερο από 2-3 μέτρα το πολύ ή να έχουν πολλαπλές στενότερες εισόδους. Δοκίμασα μέχρι και να κλείνω τις άλλες εισόδους με τάπες αλλά και πάλι η απόδοσή του δεν ήταν ικανοποιητική.

Ο δικός μου έχει ισχύ 750 Watts και είναι καλός μόνο για μια εισαγωγή που τελικώς επέλεξα να είναι το σταθερό φαλτσοπρίονο. Επίσης έκανα και μια τροποποίηση στο διακόπτη του φαλτσοπρίονου ώστε με το που το ανάβω να δίνει ρεύμα και στον απορροφητήρα ώστε να συγχρονίζονται.

,
,  [ Invalid Attachment ]

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:25:56 μμ »
τα δικα μου σταθερα εργαλεια ειναι ολα κοντα, ετσι απλα αντι να σκυβω πισω απο το εργαλειο για να βαλω τη σκουπα, θα εχω ετοιμο με μισο μετρο σωληνα για ποιο ευκολη προσβαση. ετσι θα βαζω ενα εργαλειο καθε φορα. το δοκιμασα και τραβαει καλα με ενα μηχανημα. εσυ τριανταφυλλε πηγες να το κανεις σαν τα επαγγελματικα εργαστηρια, το παρακανες  ;)

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 17, 2012, 11:51:48 μμ »
Αυτό αποδείχτηκε εκ των υστέρων Ηλία καθώς οι πωλητές με είχαν διαβεβαιώσει ότι μπορούσε να σηκώσει τουλάχιστον δύο εισαγωγές και μέχρι και πέντε μέτρα σωλήνας διαμέτρου Φ100. >:( >:(

Αν ήξερα τότε για το δικό σου θα έπαιρνα τρεις. Αλήθεια από που τον πήρες;

Elias

• Sr. Member
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 12:39:54 πμ »
απο ιντερνετ τον παραγγειλα, απο το tiletechniki.gr

Tags: