Αποστολέας Θέμα: Εσείς Θα Βάζατε Τέτοιο Καπάκι;  (Αναγνώστηκε 8362 φορές)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Εσείς Θα Βάζατε Τέτοιο Καπάκι;
« στις: Νοεμβρίου 15, 2012, 11:31:59 μμ »
Σήμερα επισκέφθηκα το φίλο μου μπουλγαροποιό Νίκο Κουκουλιτάκη και τον πέτυχα να λουστράρει με γομαλάκα ένα μπουλγαρί ηλικίας 70 ετών. Μόλις το μάτι μου έπεσε στο καπάκι του τρελλάθηκα.

Δείτε το και αφού το συγκρίνετε και με το επόμενο, δώστε μια απάντηση στην ερώτηση του τίτλου.

[ Invalid Attachment ]

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Εσείς Θα Βάζατε Τέτοιο Καπάκι;
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 12:19:45 πμ »
Για να τοβαλε ο μαγκας...κατι θα ειδε που δεν μπορουμε να δουμε εμεις
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 12:33:27 πμ »
Για να τοβαλε ο μαγκας...κατι θα ειδε που δεν μπορουμε να δουμε εμεις

Δεν ξέρω ρε Κώστα αλλά βλέπω τόσο αντικρουόμενα πράγματα που τρελλαίνομαι.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 01:03:12 πμ »
το καλακαιρι ειχα κατεβει για ενα μπανιο στο μυρτος(εξω απο την Ιεραπετρα) και βλεπω εναν τυπο να ερχεται προς εμενα με μια λυρα στο χερι. στεκομαι και τον περιμενω. ηταν ενας βουλγαρος που επαιζε για χατζιλικι στους τουριστες με μια γκαντουλκα μιαμιση φορα σαν τις δικες μας λυρες σε διαστασεις. του ζητησα να την δω λιγο και να μου παιξει κατι να ακουσω.(ο μαλακας δεν ειχα φωτογραφικη μηχανη μαζι!) το καπακι της ειχε ξεχασει πριν ποσα χρονια ειχε βερνικωθει ειχε νερα μεγαλα σαν του πευκου και εναν μεγαλο ροζο στο ενα μαγουλο, οπου και εμφανως ειχε κατσει το καπακι απο πετσικαρισμα. ειχε κανονικη λακουβα πανω απο δεκα χιλιοστα! φιλε μου τριανταφυλλε τον ηχο που εβγαζε δεν μπορεις να τον φανταστεις. και σαν ηχοχρωμα και σαν ενταση. και εσυ ρωτας για αυτο που μετα απο 70 χρονια στεκει ακομα εκει. τι επειδη εχει αυτα τα νερα? το αλλο σου λεω ειχε ροζο και μαλιστα μεγαλο. μηπως τελικα αλλου βρησκεται το μυστικο? τελικα το παλιο ειχε καλο ηχο? και σε σχεση με το δευτερο και πιο καινουργιο πως ακουγοταν?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 01:55:01 πμ »
Δεν εχω ιδεα τι μπορει να κανει στον ηχο, αλλα για μενα η ομορφια του ξυλου ειναι στις ατελειες του και το συγκεκριμενο οργανο μου κανει ενα "θετικο" κλικ  :)
Στην παρακατω φωτο ειναι ενα απο τα πιο περιζητητα ξυλα για καπακι ηλεκτρικων οργανων (spalted maple)

Ειναι τοσο ασταθες που πρεπει να γεμισεις ολα τα κενα με κυανοακρυλικη για να μην σου μεινει στα χερια!

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 09:10:40 πμ »
Γιάννη (john2004) το παλιό είναι ακόμα υπό τη διαδικασία λουστραρίσματος και όπως βλέπεις δεν έχει ούτε μπερντέδες αλλά ο Νίκος με διαβεβαίωσε για την ποιότητα του ήχου του.

Ακούστε όμως το άλλο, το δικό του μπουλγαρί που το παίζει ο ίδιος και μου είπε ότι ο ήχος του άλλου είναι καλύτερος:

2012 11 15 132

Γιάννη (immortalx) αυτό που δείχνεις (και βλέπω εγώ) και με τον τρόπο που το περιγράφεις, είναι ξύλο που έχει πάθει καστανή σήψη.

Υ.Γ. Τον ψήνω και που θα πάει, κάποια στιγμή θα μ' αφήσει να πάρω τις πλήρεις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά απ' τα μπουλγαριά του.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 10:05:44 πμ »
πενα απο φτερο χηνας βλεπω

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 10:25:09 πμ »
Σήμερα ένας οργανοποιός θα το σκεφτόταν πολύ για να βάλει ένα τέτοιο καπάκι,δεδομένου ότι κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογα καπάκια,σε προσιτή τιμή.Πρίν όμως 90 χρόνια εδώ στον Πειραιά,οι οργανοποιοί έβρισκαν τα καπάκια τους από τις παλιές ψαροκασέλες,στην ψαραγορά με ότι αυτό συνεπάγεται.Έχουν πέσει στα χέρια μου δύο κιθάρες Αφών Παναγή για συντήρηση,που τα καπάκια τους για τα σημερινά δεδομένα είναι απαράδεκτα.Ο ήχος τους όμως έχει μια καλή αξιοπρέπεια.Αυτά τα υλικά είχανε , αυτά βάζανε.εϊχαν όμως αναπτύξει , την τεχνική τους με τέτοιο τρόπο,έτσι ώστε με αυτά τα υλικά να μπορούν να "φτιάχνουν" τον ήχο.Αν κάποιος τώρα θέλει να αναπτύξη την τεχνική του - παιδευόμενος βέβαια - , γιατί όχι;

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 10:31:48 πμ »
Γιάννη (john2004) το παλιό είναι ακόμα υπό τη διαδικασία λουστραρίσματος και όπως βλέπεις δεν έχει ούτε μπερντέδες αλλά ο Νίκος με διαβεβαίωσε για την ποιότητα του ήχου του.

Ακούστε όμως το άλλο, το δικό του μπουλγαρί που το παίζει ο ίδιος και μου είπε ότι ο ήχος του άλλου είναι καλύτερος:

2012 11 15 132

Γιάννη (immortalx) αυτό που δείχνεις (και βλέπω εγώ) και με τον τρόπο που το περιγράφεις, είναι ξύλο που έχει πάθει καστανή σήψη.

Υ.Γ. Τον ψήνω και που θα πάει, κάποια στιγμή θα μ' αφήσει να πάρω τις πλήρεις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά απ' τα μπουλγαριά του.

εγώ θα έβαζα  ;D

να δώσεις πολλά χαιρετίσματα στο Νίκο. Τον γνώρισα πρόσφατα μαζί με το δάσκαλό του το Λούκα Μιλάνι. Πες του από το 2ο άτομο στην Κρήτη που δεν κρατάει κινητό  :)

κάτι παραπάνω θα ξέρει, ο ήχος των μπουλγαριών του είναι μοναδικός, έχει την παλιά στόφα

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 03:32:07 μμ »
ΚΟΥΡΕ ΜΑΘΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΑΝ ΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙΑ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....................ΜΕ ΤΑΣΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΟΧΙ ΜΠΕΡΤΕΔΕΣ

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 03:44:16 μμ »
φανταστικος ηχος

Κοῦρος

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 07:39:07 μμ »
ΚΟΥΡΕ ΜΑΘΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΑΝ ΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙΑ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....................ΜΕ ΤΑΣΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΟΧΙ ΜΠΕΡΤΕΔΕΣ

Κώστα το μπουλγαρί δεν έχει καμάρια και είναι μια απ' τις ειδοποιούς διαφορές του από τα μισομπούζουκα, τους τζουράδες και τα μπουζούκια.

Όσο για τους μπερντέδες μου φαίνεται ότι έχεις μάτια μόνο για .......... πιπίνια.  ;D ;D ;D

Μπερντέδες έχει φίλε καθώς η ταστιέρα του είναι 3 χιλ. παχιά οπότε και να ήθελε δεν μπορεί να "φυτέψει" τάστα εκεί. Εκτός και αν βλέπεις τα "καλαμάκια" που κολλάνε επάνω στο καπάκι.

unknownluthier

• Newbie
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 09:53:45 μμ »
Το μπουλγαρί δεν έχει ταστα ουτε καμάρια . Έχει μπερντέδες από σύρμα χαλκού.  Για διαστάσεις κοίτα εδώ : http://www.luthier.gr/index.php?topic=770.0

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 16, 2012, 11:31:54 μμ »
ευχαριστω κυριοι .Νομιζω του φουσταλιερη ειχε ταστα κανονικα

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 12:54:09 πμ »
ευχαριστω κυριοι .Νομιζω του φουσταλιερη ειχε ταστα κανονικα

σωστά! το έχω πιάσει στα χέρια μου, πολλά χρόνια πριν σε ένα συνέδριο για το ρεμπέτικο στο Ρέθυμνο. Ολοσκέβρωτο, αλλά ο ήχος.... μαγικός!!!! όπως στις ηχογραφήσεις
το όργανο το έχει ο Στέλιος Λαϊνάκης στα Χανιά

Tags: καπάκι