Αποστολέας Θέμα: αμυγδαλια  (Αναγνώστηκε 3740 φορές)

παυλος1

• Jr. Member
  • **
αμυγδαλια
« στις: Νοεμβρίου 11, 2012, 08:52:51 μμ »
καλησπερα να ρωτησω η αμυγδαλια κανει για κατασκευη σκαφος,καπακι η οτιδιποτε αλλο με σχεσει το μπουζουκι?

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
Απ: αμυγδαλια
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 12:12:28 πμ »
Παύλε, η αμυγδαλιά είναι πάρα πολύ σκληρό και δύστροπο ξύλο. Το καρδιόξυλο που έχει ένα έντονο και λαμπρό κοκκινοκαφέ χρώμα όπως της κερασιάς, έχει πολύ καθαρά νερά αλλά μέχρι τώρα δε θυμάμαι να έχω δει ίσιο κορμό αμυγδαλιάς. Και επειδή έχω κόψει αρκετές στομώνει πολύ γρήγορα την αλυσίδα του αλυσσοπρίονου.

Επίσης ένα άλλο μειονέκτημά της είναι ότι στις τομές της βγάζει μια κολλώδη ουσία (στο χωριό μου τη λέγαμε μελίτζανο και μικροί βράζοντάς την φτιάχναμε χαρτόκολλα απ' αυτή) η οποία με τον καιρό προκαλεί υπόβαθρο για σοβαρές μυκητιάσεις που στη συνέχεια αποσαθρώνουν πολύ γρήγορα το ξύλο.

Προσωπικώς δεν έχω ακούσει να χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός από θέρμανση. Και όχι μόνο αυτό αλλά θυμήθηκα ότι ενώ υπάρχει καπλαμάς κερασιάς, μηλιάς, αχλαδιάς και άλλων ντόπιων πλατύφυλλων, δεν υπάρχει αμυγδαλιάς. Μάλλον δεν είναι τυχαίο.

παυλος1

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 07:11:30 μμ »
σε ευχαριστω πολυ φιλε κουρο με κατατοπησες πληρος να σε καλα

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 12, 2012, 07:25:10 μμ »
και σρτο καψιμο ακομα ειναι δυστροπη!! καιει πεταγοντας σκανταλιδες σαν να ειναι μαγγαλι...και τα πθρωμενα καρβουνα της μοιαζουν με τετραγωνα κυβακια!
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

Tags: