Αποστολέας Θέμα: Προετοιμασία Σκάφους  (Αναγνώστηκε 7118 φορές)

Vagges2010

• Hero Member
Απ: Προετοιμασία Σκάφους
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 08:20:55 μμ »
Κύριε Σπουρδαλάκη πολλά συγχαρητήρια κι από αυτό το φόρουμ.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

relare

• Newbie
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 01, 2012, 11:37:24 μμ »
Kυριε Σπουρδαλακη καλησπερα και συγχαρητηρια για τις πρωτοποριακες σας ιδεες. Ασχολουμαι κι εγω ερασιτεχνικα με τις κατασκευες οργανων της οικογενειας του μπουζουκιου και ομολογω οτι δεν γνωριζα για την τεχνικη επικαλυψης του σκαφους εσωτερικα με φυλλο χρυσου.Οπως αναφερεστε και στο βιντεο χρησιμοποιειτε για αυτη την εργασια ενα ειδικο μειγμα για την κολληση του φυλλου και ταυτοχρονα τον εμποτισμο του ξυλου..Θα μπορουσατε να μας πειτε τα ακριβη  συστατικα και τις αναλογιες αυτου του μιγματος;Eυχαριστω.
Παναγιωτης.

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 05:34:36 μμ »
  Θελω να μοιραστω μια σκεψη μαζι σας...ισως ακουστει εντελως ατοπη μα για εμενα εχει βαση.

Παλιοτερα ειχα δουλεψει για ενα διαστημα μπογιατζης,σημερα ανεσυρα εντελως τυχαια απο τη μνημη μου μια εικονα....

Αυτο το μπλε χρωμα κατα το περασμα το αφηναν δυο πραγματα...
Το ασταρι νερου για τοιχους και το αχρωμο βερνικι-συντηρητικο νερου για ξυλο.
Αυτο το μπλε χρωμα ηταν πιο εντονο οταν γινοταν χρηση του υλικου χωρις αραιωση με νερο.

Παντως αυτα τα δυο υλικα
-Αφηνουν μπλε χρωμα κατα το περασμα και εξαφανιζεται οταν στεγνωσει
-Αφου στεγνωσουν ειδικα το ασταρι για τοιχους διατηρει για καποιο διαστημα μια απαλη κολλητικη ιδιοτητα.
-Ειναι και τα δυο υλικα εμποτισμου
-Εχουν αυτη τη λευκη οψη και την παχυρευστη υφη

Συνδυασα τη σκεψη μου με τα λογια που μου ειπε καποτε ενας φιλος για τη χρηση ασταριου νερου για τοιχους στην κατασκευη οργανων....και λεω απλα τη γνωμη μου. ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 02, 2012, 06:45:39 μμ από BLEKOS »
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 02, 2012, 06:42:55 μμ »
Ένας άριστος τεχνίτης και ένας ευγενέστατος άνθρωπος, με τέτοιους καλλιτέχνες η τέχνη μας ανεβαίνει πολύ ψηλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας! Κύριε Χρήστο εύγε σας!

Χρήστος Σπουρδαλάκης

• Newbie
  • *
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 14, 2012, 12:04:43 πμ »
Kυριε Σπουρδαλακη καλησπερα και συγχαρητηρια για τις πρωτοποριακες σας ιδεες. Ασχολουμαι κι εγω ερασιτεχνικα με τις κατασκευες οργανων της οικογενειας του μπουζουκιου και ομολογω οτι δεν γνωριζα για την τεχνικη επικαλυψης του σκαφους εσωτερικα με φυλλο χρυσου.Οπως αναφερεστε και στο βιντεο χρησιμοποιειτε για αυτη την εργασια ενα ειδικο μειγμα για την κολληση του φυλλου και ταυτοχρονα τον εμποτισμο του ξυλου..Θα μπορουσατε να μας πειτε τα ακριβη  συστατικα και τις αναλογιες αυτου του μιγματος;Eυχαριστω.
Παναγιωτης.

Παναγιώτη, ούτε και εγώ γνώριζα για την τεχνική επικάλυψης με φύλλα χρυσού μέχρι που την εφάρμοσα με αποτελέσματα που με ενθαρρύνουν να τη συνεχίσω, πρόκειται για κάτι - απο όσο νομίζω- εντελώς καινούργιο . Το μείγμα μας περιέχει: ασπράδι αυγού(διαχωρισμένο δηλαδή μόνο ο ορός), γομαλάκα (ΠΡΟΣΟΧΗ οχι αποκυρωμένη) ,μέλι, kremer pigmente που αγόρασα προσωπικά απο το Hammerl στη Γερμανία και ελάχιστο τεχνητό aqua marine σε σκόνη.Αν θέλεις πρόσθεσε μερικές σταγόνες βάμμα πρόπολης. Αυτά τα υλικά αναμειγνυόμενα με μια ποσότητα νερού 1/5 δίνουν μια επιφάνεια αρκετά κολλητική για το χρυσό και ταυτόχρονα -εφόσον ασχολείσαι με όργανα- θα ξέρεις ότι κάποια απο αυτά τα συστατικά χρησιμοποιούνται σε συνταγές εμποτισμού. Προς Θεού αυτόν τον εμποτισμό ΔΕΝ θα τον χρησιμοποιούσα σε καπάκι γιατί είναι "βαρύς".
Η αναλογία των στερεών συστατικών δεν είναι σταθερή. Δεν παρουσιάζουν την ίδια δεκτικότητα εμποτισμού όλα τα ξύλα με αυτόν τον εμποτισμό και έτσι είμαι υποχρεωμένος να προσαρμόζομαι. Πειραματίσου και θα βρεις εύκολα κάτι που να εμποτίζει το ξύλο που έχεις.

Συμπληρωματικά : επειδή ήταν αργά το βράδυ ξέχασα δυο βασικά συστατικά τα οποία -κακώς- τα θεώρησα αυτονόητα.
Κουνελόκολλα και κρυσταλλική κοκκαλόκολλα προδιαλυμένη εν θερμώ σε νερό. 
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2012, 12:52:13 μμ από Χρήστος Σπουρδαλάκης »

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 03:14:19 μμ »
Μιλησα σημερα τηλεφωνικα με τον Κο Σπουρδαλακη ο οποιος μου απαντησε με πολυ διαθεση στην ερωτηση μου για το που θα βρω ανθρακονημα για το σκαφος! Μου εξηγησε τα παντα για την εφαρμογη και τον ευχαριστω πολυ! Ψαχνοντας λιγο στο διαδικτυο βρηκα ανθρακονημα αυτοκολητο που χρησιμοποιειται σε εφαρμογες για τα αυτοκινητα και ισως ειναι ιδανικο για τη χρηση που θελουμε!!

http://www.car.gr/parts/view/2593482/

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 02, 2012, 11:13:43 πμ »
Δημήτρη σε καταστήματα μοντελισμου υπάρχει ύφασμα διαφόρων πλεξεων και πάχους  όπως και υαλο ύφασμα το οποίο χρησιμοποιώ εγώ ,στη neotex ίσως βρεις και κεβλαρ

διπλόχορδος

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: Μία κατασκευή και μισή ανακατασκευή (από 8χορδο σε 6χορδο)
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 12:06:10 πμ »
Μπράβο σας κε Σπουρδαλάκη! Απλόχερη προσφορά γνώσεων· διδασκαλικό ύφος, όχι περισπούδαστο, μα μεστό και καθηλωτικό, σε μετριοπαθείς αποφαντικούς τόνους· περιγραφική νηφαλιότητα και λόγος επιπέδου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Περιμένουμε ανυπόμονα την επόμενή σας παρουσίαση για την κατασκευή μάνικου-ταστιέρας! Πεινάμε για μάθηση...

Τα άρθρα σας είχα σε απεριόριστη εκτίμηση και όταν συνεργαζόσασταν με το περιοδικό "Λαϊκό τραγούδι".
Viva fui in silvis
sum dura occisa securi
dum vixi tacui
mortua dulce cano...

Quid sim?

Tags: σκάφος