Δεν ξέρω πως μεταφράζεται στα ελληνικά το block, αλλά εννοώ αυτό το κομμάτι ξύλου στο οποίο κολλάμε το γυαλόχαρτο και τρίβουμε την ταστιέρα για να πάρει κλίση.. Τα εν λόγω κομμάτια ξύλου, μετα από εκτενή έρευνα, κοστίζουν το λιγότερο 12 δολλάρια το ένα.. κάτι που σημαίνει οτι αν αγοράσω ένα Block για κάθε διαφορετικό radius ταστιερας, έχουμε κατευθείαν 6χ12=72 δολλάρια...!!! 72 δολλάρια για έξι κομμάτια ξύλου..??!?!??!? Οπότε κάθισα να σκεφτώ κάποια άλλη λύση... Μου ήρθε κάτι στο μυαλό αλλά πρέπει να μου πείτε γνώμες... Εν συντομία σκέφτομαι να αντιγράψω ήδη υπάρχοντα radius blocks σε γύψο ή πηλό.. Αναλυτικά τώρα..
Αρχικά δανειζόμαστε ένα sanding block και το τυλίγουμε με ένα λεπτό στρώμα πλαστικής μεμβράνης...
Υστερα το πιέζουμε σε ένα κομμάτι πηλού έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα καλούπι..
Κολλάμε με ταινία διπλής όψης γυαλόχαρτο 40άρι στην πάνω μεριά του καλουπιού μας..
[ Invalid Attachment ]
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα άλλο κομμάτι ξύλου στο οποίο θέλουμε να μεταφέρουμε το radius και αρχίζουμε να το τρίβουμε πάνω στο γυαλόχαρτο.. Το ξύλο αυτό μετά το τρίψιμο θα αποκτήσει το radius του αρχικού block..
Δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι εφικτό, ωστόσο αν βρω κάποιο φίλο να δανειστώ τα blocks του θα το επιχειρήσω.. Σίγουρα θα αξίζει απτην άποψη ότι θα έχουμε σπαταλήσει μόνο τα έξοδα του πηλού, αλλά επιπλέον θα μας μείνει το καλούπι για μελλοντική χρήση...
Θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη σας..