Αποστολέας Θέμα: Αλλιωτικο μπρατσο κιθαρας.......!!!!!  (Αναγνώστηκε 2755 φορές)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
Αλλιωτικο μπρατσο κιθαρας.......!!!!!
« στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 02:38:51 μμ »
Γεια σας παιδια.....!!!!!

Λοιπον,στο θεμα........Πριν απο κανα χρονο ενας φιλος μου χαρισε το παρακατω μπρατσο για κιθαρα.
 Αυτο λοιπον εχει τις διαφορες που θα αναφερθω ,εξου και ο τιτλος του θεματος.
α) τα ξυλα που ειναι κολλημενα στο σαντουιτς,ειναι κομμενα σαν να ειναι ντουγιες που κολληθηκαν και εφτιαξαν το μπρατσο.Αυτο πιστευω οτι του δινει μεγαλη ακαμψια(αντοχη),και παρ'ολο που εβγαλα τα ταστα αυτο εχει μεγαλη αντοχη.Μηπως ρε παιδια να κανουμε ετσι και τα μπρατσα των μπουζουκιων να τελειωνουμε με τα σκευρωματα.....??????
β) Κλιμακα δεν γραφει.......οποτε μετρησα απο το κοκαλο εως το 12 ταστο και ειναι 31,4,αρα 62,8 η κλιμακα του σωστα???  Υπαρχει αυτη η κλιμακα σε κιθαρες??? Οχι τιποτα αλλο......μην παιδευτω αδικα!!!!!
γ) Οι τρυπες για τα κλειδια νομιζω οτι ειναι μεγαλες 12,5mm,σκεφτομαι να τις κλεισω και να ανοιξω νεες τρυπες στα ηδη υπαρχων κλειδια που εχω.

Ευχαριστω........!!!!

Υ.Γ  ανεβαζω φωτο,αν και με παιδευει λιγο αυτο το θεμα.....ελπιζω να πανε ολα καλα.....χαχαχα

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Αλλιωτικο μπρατσο κιθαρας.......!!!!!
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:20:36 μμ »
Γιωργο σιγουρα ειναι φετες κολλημενες; Μηπως ειναι τοσο ισοβενα τα νερα που δινουν αυτη την εντυπωση;
Η κλιμακα που αναφερεις ειναι της Gibson (24.75")

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 05:54:55 μμ »
Γιαννη αυτο νομιζω πως ειναι.....αποκλειεται να ειναι ετσι τα νερα.....δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο!!!!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 09:35:41 μμ »
Χαχαχαχαχα!!!!! Ερασιτέχνες!!!!!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D

Αυτό το ξύλο λοιπόν φίλοι μου είναι πραγματικά ένα πλακέ αλλά όχι κόντρα. Είναι φύλλα πάχους δύο χιλιοστών κολλημένα μεταξύ τους με τα νερά τους παράλληλα. Από αυτό το ξύλο βγαίνουν οι ισόβενοι τεχνητοί καπλαμάδες. Αν δε με γελούν τα μάτια μου πρέπει να είναι δρυς.

Γιώργο, ο φίλος (ή όποιος το πήρε τέλος πάντων) που στο έδωσε πρέπει να έχει πρόσβαση σε μεγάλο εργοστάσιο κατασκευής τεχνητών σανίδων και καπλαμάδων.

Είναι η ίδια τεχνική που φτιάχνονται και τα φιλέτα [το παρουσίασε ο Δημήτρης (Μπλέκος) σε άλλο θέμα].
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2012, 10:10:24 μμ από Κούρος »

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 11:35:42 μμ »
Δεν ειναι τίποτα σπάνιο 'εχω στο εργαστήρι μια κιθάρα για συμμάζεμα της Framus μοντέλο television του 68 έχει φτιαγμένο το μπράτσο με την ίδια τεχνοτροπία , πολύ κόλλα ρε παιδί μου για το τίποτα ;D

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 11:46:12 μμ »
το θεμα ειναι, κανει δουλεια αυτο το πραγμα η γινεται ευκολα κουταλα?

Tags: