Αποστολέας Θέμα: ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΡΙΧΟΡΔΟ.............  (Αναγνώστηκε 19022 φορές)

αποστολης τ

• Hero Member
Απ: ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΡΙΧΟΡΔΟ.............
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 06:39:35 μμ »
τριανταφυλλε εγω στην γωνια που λες βαζω λιγο ξυλοστοκο για να την γλυκανο λιγο.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 06:45:32 μμ »
αν καταλαβα καλα τι εννοει ο Τριανταφυλλος, νομιζω το τζουραδακι του ζαρκαδα ηταν τετοιας λογικης. ερχοντουσαν οι δουγιες στον τακο σχεδον παραλληλα με το μανικι.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 07:05:41 μμ »
αν καταλαβα καλα τι εννοει ο Τριανταφυλλος, νομιζω το τζουραδακι του ζαρκαδα ηταν τετοιας λογικης. ερχοντουσαν οι δουγιες στον τακο σχεδον παραλληλα με το μανικι.

Όχι Γιάννη. Δεν εννοώ τις ντούγες εξωτερικώς του σκάφους τις οποίες ο Κώστας τις "έφερε" και "γλύφουν" το μάνικο. Εννοώ από τη μέσα μεριά του σκάφους που όπως λέει ο Αποστόλης αντί να δημιουργήσει κοίλη επιφάνεια στον τάκο, βάζει λίγο ξυλόστοκο στη γωνία για να τη "γλυκάνει".

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 07:18:41 μμ »
Δηλαδή όπως είναι τα σκαφτά ένα πράμα; Που δεν έχει καθόλου γωνία, αυτό δεν λες Τριαντάφυλλε; τάκο όμως μ αυτές τις ιδιότητες πως μπορείς να φτιάξεις; Γίνεται; Μόνο με στόκο όπως λέει ο Απόστολος

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 07:21:00 μμ »
οκ.το πιασα, να μην εχουμε εσωτερικα γωνιες, για καλυτερη αντανακλαση του ηχου.

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 08:23:46 μμ »
Παράθεση
Για το λόγο αυτό και στο καλούπι που φτιάχνω (και ο Βαγγέλης αλλά και κάποιοι άλλοι μου είπαν ότι είναι λιγάκι φουσκωτό στον μπροστινό τάκο), το αφήνω όπως είναι καθώς πιστεύω ότι εάν φαγωθεί και έρθει σχεδόν ευθεία, θα αφαιρεθεί όγκος με αρνητική επιρροή (κατά τη γνώμη μου) στη χροιά.
Τριανταφυλλε μην εισαι σιγουρος,οτι θα ειναι αρνητικη η επιρροη.Αναλογα  και τι θελεις να πετυχεις βεβαια.Θεωρω ομως οτι στην περιπτωση σου  ειναι ελαχιστη η διαφορα  στα κυβικα αν το φας ή οχι.Εχω καταλαβει οτι οσο μικραινει το ηχειο ο ηχος γινεται πιο τζουραδιστικος πιο γλυκος,βεβαια δεν ειναι μονο το ηχειο ,η χροια ειναι  ενα  συνονθυλευμα  παραγοντων ,οπως θα συμφωνισω σε αυτο που λες οτι ο σωστος ογκος με τις σωστες διαστασεις οδηγουν στο αποτελεσμα που θελουμε,εγω θα προσθεσω ενα ακομα , το ξυλο που ειναι κατασκευασμενο το σκαφος.
     Οσο για το αλλο που λες επισης συμφωνω,οσο εξομαλυνονται οι γωνιες μεσα στο σκαφος ο αερας περναει απροσκοπτα και μειωνονται οι χαωδεις ηχητικες αντανακλασεις.Ειναι λιγο μανουρα να φας τον τακο ετσι αλλα γινεται,για τους λατρεις των σκαφτων οργανων ειναι παιχνιδακι.
   Αποστολη ο στοκος δεν θα επιρρεασει ηχητικα? με την εννοια οτι προσθετουμε ενα υλικο διαφορετικο απο το ξυλο  και μηπως επιρρεασει την δονηση του

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 08:48:09 μμ »
χρηστο ο ξυλοστολος που βαζω δεν ειναι ουτε δυο γραμαρια,ισα ισα να <σπασει>η γωνια.

Tags: