Γιάννη, συγγνώμη που δεν παρέθεσα δημοσίως την απάντηση που έστειλα με π.μ. όπως κατωτέρω στο Νίκο Μπάκη που ζήτησε πληροφορίες για μπουλγαρί :
Μπουλγαρί
« Εστάλη στον/στην: νικος μπακης στις: Ιούλιος 22, 2012, 11:12:08 μμ »
Φίλε Νίκο καλησπέρα.
Δυστυχώς για την ώρα θα σε απογοητεύσω καθώς ο γνωστός μου μπουλγαροποιός δεν θέλησε να μου δώσει ένα όργανό του για να πάρω τις διαστάσεις του. Μου είπε ότι σε προσωπικό επίπεδο να μου δώσει ότι θέλω αλλά δεν συμφωνεί με ανεβάσω τις διαστάσεις του στο φόρουμ και γενικώς στο διαδίκτυο.
Τον καταλαβαίνω απολύτως γιατί από τότε που "ξεσήκωσαν" τις διαστάσεις της λύρας του Σταγάκη γέμισε ο τόπος με κινέζικες μαλακίες. Αν και μου διευκρίνισε ότι οι διαστάσεις είναι το λιγότερο στη κατασκευή των οργάνων του που επειδή είναι σκαφτά επιδέχονται πολλές τροποποιήσεις.
Τέλος πάντων. Η εκπλήρωση του αίτηματός σου απλώς αναβάλλεται. Κάποια στιγμή θα πέσει στα χέρια μου κάποιο μπουλγαρί (δικής του ή μη κατασκευής) και θα το καταγράψω πλήρως.
Τα λέμε φίλε."
Δεν θέλησα να παραμυθιάσω το φίλο μπουλγαροποιό με διάφορα και να τον ρίξω στο φιλότιμο ώστε να τον "αναγκάσω" να μου δώσει ένα όργανό του. Εκτίμησα ότι μου έχει πει πολλά, θα μου πει ακόμα περισσότερα, είναι ιδιαιτέρως ανοιχτός και καταλαβαίνω απολύτως και την επιφύλαξή του για την ανάρτηση έστω και των διαστάσεων στο διαδίκτυο.
Πάντως πληροφοριακώς, για το σώμα του μπουλγαριού απαιτείται πολύ παχύτερο (πιθανώς και τριπλάσιο), φαρδύτερο αν και ελαφρώς κοντύτερο κομμάτι ξύλου. Υποθέτω ότι μάλλον θα κολλήσεις κομμάτια.
Γιάννη, φίλε μου και η δική σου επιθυμία κάποια στιγμή θα εκπληρωθεί.