Αποστολέας Θέμα: Σκαφος 4χορδου  (Αναγνώστηκε 20345 φορές)

chris

• Hero Member
Απ: Σκαφος 4χορδου
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 23, 2012, 08:19:09 μμ »
Λοιπόν κων/νε θά σού πώ τά λάθη πού έκανες δικαιολογημένα πέρα ώς πέρα αφού ήταν καί τό πρώτο σου σκάφος.Σέ καμία περίπτωση δέν θά έφθανε τό αποτέλεζμα αυτό εάν δέν υπήρχε τό φορουμ . Εγώ ξεκήνησα χωρίς καμία συμβουλή καί έτσι τά πρώτα σκάφη πού έκανα πήγαν στά σκουπίδια. ¨Εκανα περίπου 35 σκάφη στό σύνολο καί από αυτά μόνο τά τελευταία 24 σκάφη γίναν όργανα τά άλλα πεταχθήκαν. Στό κάθε σκάφος πού τελείωνα μετρούσα τά λάθη καί έβγαζα ένα πόριζμα οπότε στό επόμενο προσπαθούσα νά μήν κάνω τό ίδιο λάθος. Καί ερχόμαστε τώρα στά λάθη τά δικά σου. Τό πρώτο σου λάθος ήταν πού τό έκανες μέ 30 + ντούγιες. Γιά έναν αρχάριο μέ πολές ντούγιες πραγματικές είναι πολύ δύσκολο νά γίνη. Μέχρι 19 ντούγιες πού είναι καί τό καλύτερο σκάφος σέ στρογγυλάδα  δέν διμειουργεί πρόβλημα μετά από κεί καί πάνω άν θέλης μέ ποιό πολές ντούγες μόνο μέ χάραγμα χ1 γιά διπλασιαζμό ,χ2 γιά τριπλασιαζμό χ3 γιά 60 ντούγιες. Τ.ο βασικό λάθος τώρα ήταν στό πλάνιζμα τής ντούγας ώς προς τόν πίσω άξονα τού σκάφους καί γιαυτό οί μισέσ ντούγιες είναι στόν αέρα .Σού κάνω ένα σχέδιο όσο μπορούσα καλύτερα γιά νά καταλάβης από ποιό σημείο έπρεπε νά αρχίσης νά συρικνώνης τίς ντούγιες γιά νά συνκλίνουν στόν άξονα εσύ όπως  τίς πλάνισες μετέφερες τόν άξονα πολύ κάτω πρός τό τελείωμα τού ντάκου. Στό δείχνω μέ δύο μαύρες τελείες.Επείσης σού δείχνω πώς θά έπρεπε νά δείχνη τό σκάφος από τίς τελευταίες ντούγιες άν πετύχαινες νά συγκλίνουν στόν κανονικό άξονα. Ελπίζω νά κατάλαβες τί ενοώ. Τώρα οί περισσότερες ντούγιες είναι στόν αέρα καί βέβαια θά τίς κολήσεις αλλά στό μέλλον από τήν  τάση τών χορδών πολύ φοβάμε ότι θά αρχίσουν νά ξεκολάνε.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 23, 2012, 08:44:00 μμ »
Καλησπερα!!

Μαστρο Χρηστο εχεις δικιο οτι δεν συγκλινουν πισω σε μια μικρη περιοχη αλλα
σε πολυ μεγαλυτερη! ! Αλλα  φαινεται οτι οι δουγιες αγκαλιαζουν πολυ καλα το καλουπι
και δεν ειναι στον αερα!! Αν εχουν κολληθει καλα δεν νομιζω να ξεκολησουν!!

Εγω στο δικο μου εκανα μια διαφορετικη προσεγγιση αυτη τη φορα!
Δες το και πες μου πως σου φαινεται!!

chris

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 23, 2012, 09:32:31 μμ »
Στό δικό σου Δημήτρη είναι άλλη περίπτωση μπορεί νά μήν έρχονται οί ντούγιες μέχρι στό κέντρο τού αξονα  αλλά διατηρούν τήν φόρμα σάν νά συγκλίνουν στόν άξονα καί οπότε όταν μπεί η κολάντσα θά δέσουν οπότε πρόβλημα  δέν θά υπάρξη ενώ τού Κων\νου έχουν φύγη κατά πολύ από τό κέντρο τού άξονα καί τραβούν πρός τά κάτω, οπότε εκεί προβλέπω( καί μακάρι νά κάνω λάθος)θά υπάρξει πρόβλημα στο μέλον. Γιαυτό τό λόγο στά σημεία αυτών τών ντουγών θά πρέπει νά δεθούν πολύ καλά μέ εποξική κόλα καί ή δυνατόν καί μέ κανένα πολύ λεπτό  φύλο από έλλατο τού καπακιούκαί από μέσα καί από τά έξω

konstantinos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Kελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 1, αντε το πολυ πολυ 2
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 23, 2012, 09:47:10 μμ »
Chris προσπαθησα να κανω το καλουπι πισω οπως σαν του Δημητρη. Οι ντουγιες πατανε ολες πανω στο σκαφος.
Εκει που εχεις απολυτο δικιο ειναι οτι επρπε να το κανω με 19 ντουγιες. ποσες φορες ειπα τι το ηθελα ο μ.......ς με 31! :'(
Δεν με πτοει καθολου το γεγονος οτι μπορει να μου μεινει στα χερια, αφου οπως ολοι απο τα λαθη μαθαινουμε.  ;D
και παλι thanks για τις επιτηρησεις και για τις συμβουλες.

chris

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 23, 2012, 10:00:33 μμ »
Μήν πτοείσαι Κων\νε γιά πρώτο σκάφος δέν θά μπορούσε νά γίνη καλύτερο από αυτό. Στό δεύτερο είμαι σύγουρος θά γίνη τέλειο εξάλου όλοι από αυτό τό σημείο αρχίσαμε

chris

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 23, 2012, 10:23:47 μμ »
νά Κων\νε μία φωτογραφία βάλτην δίπλα δίπλα μέ τό δικόσου σκάφος καί θά καταλάβης στό επόμενο πού πρέπει νά προσέξης .καί πώς περιπου θά σού έρθη διατηρώντας τόν άξονα  σωστά

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 24, 2012, 01:06:07 πμ »
.....ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΖΑΡΚΑΔΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.....?????

Μια Λατίνα με ανοιχτά πόδια…  ;) ;D ;D ;)

ΜΟΝΟ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΕ ΝΟΙΩΘΕΙ ΡΕ .   ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΜΙΑ ΞΕΡΑΚΙΑΝΗ ΕΤΣΙ? ΝΑΧΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΑΜΑ.........
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

chris

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 24, 2012, 02:19:59 πμ »
Αυτή σέ κάνη Κωνσταντή

konstantinos77

• Full Member
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:29:27 πμ »
Θεε μου! Τι τετραχορδο ειναι αυτο.  :-* :-* :-* ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 24, 2012, 11:43:12 πμ »
AN MOY KANEI ΛΕΕΙ???????? ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 50ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΩ

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 24, 2012, 08:43:25 μμ »
AN MOY KANEI ΛΕΕΙ???????? ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 50ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΩ

Ρε, θα με απατήσεις και το λες και δημοσίως!!!!! >:( >:( >:(

konstantinos77

• Full Member
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 18, 2012, 07:32:50 μμ »
Γεια σας παιδες. σημερα ταλειωσα το σκαφος εξωτερικα και το εβγαλα απο το καλουπι.
Τωρα πρεπει να το καθαρισω απο μεσα και να φερω τα πλαιναρια σε μια ευθεια μιας και μασησα να το κανω απο την αρχη.
Παρακαλω τα σχολια σας.

konstantinos77

• Full Member
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 18, 2012, 07:37:12 μμ »
οι φωτο

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 18, 2012, 08:10:06 μμ »
πολυ καλο κωσταντινε μπραβο!να φας και τις γωνιες του πισω τακου.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 18, 2012, 09:17:10 μμ »
ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΡΕ ΑΓΟΡΙ...........................ΕΥΓΕ. ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΚΑΦΑΚΙ

Tags: