Αποστολέας Θέμα: Καινουργια λυρα  (Αναγνώστηκε 70644 φορές)

john 2004

• Hero Member
Απ: Καινουργια λυρα
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 10, 2012, 12:34:33 πμ »
μπα κολλησα με το καραολο πολυ ασχημα. βλεπω την ζημια να ερχεται.
διαστασεις για πολιτικη εχουμε εδω στο φορουμ? μηπως να ανεβαζες κατι?                        με το αλλο βρηκες ακρη?

Μακρής Δημήτρης

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Μαύρη μουριά, παλίσσανδρος
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 10, 2012, 12:39:38 πμ »
Δες εδώ: http://www.violins.ca/forums/viewtopic.php?t=385&postdays=0&postorder=asc&start=0
είναι αντίστοιχο με του βιολιού.. θα σε βοηθήσει πολύ!
Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και για την πολίτικη διαστάσεις κλπ..

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 10, 2012, 12:42:16 πμ »
μπραβο ρε καρντασι, ευχαριστω!

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 10, 2012, 09:38:56 πμ »
ΓΙΑΝΝΗ ακου μεεχω και καλα και κακα νεα για τα φοινικια...Βρηκα εδω στο Ηρακλειο στον ΓΙΑΚΑΤΟ φοινικια,αυτα ειναι τα καλα νεα..τα κακα ειναι η τιμη δηλαδη 55 ευρω μου ειπε το σετ..Εχει αποθεμα 8 κομματια αλλα εδω τα παιρνουνε οι επιδοξοι οργανοποιοι ...Μπορω αν θες να παω να σου διαλεξω το καλυτερο που εχει και να στο στειλει....θα ρωτησω και εναν αλλο εδω διπλα που ειχα παρει αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν θα βω αλλου.....ΓΝΩΜΗ μου παντα ειναι αν εβρισκες ενα αλλα καπακι πχ 30 ευρω(που δεν το εχω δει πουθενα) τωρα θα εχεις μια χασουρα ασ πουμε 20 ευρω.ΑΞΙΖΕΙ ρε φιλε να τα χασεις να βαλεις φοινικι να το ευχαριστηθεις παρα κατι αλλο...αν θες μπορω να σου δωσω ορεγκον ενα εξαιρετικο κομματι να βγαλεις καπακια..θα στο χαρισω με ολη μου την καρδια....αλλα δεν ειναι το ιδιο πιστεψε με....αν κρινεις παλι οτι θες νβαλεις καλυτερα ξυλα σε μελλοντικα οργανα τοτε παλι συμφωνω....Πες μου αν θες να κανω κατι.....Καλημερες!!!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 10, 2012, 10:22:13 πμ »
Μητσαρα αρχοντα σε ευχαριστω πολυ! το ορεγκον καλο ειναι εχω μια λυρα που παιζει πολυ καλα με αυτο. το 55 ειναι απαγορευτικο!!! εχω ενα ιδιο κομματι για να φτιαξω αλλη μια μετα το καλοκαιρι, θα δω και γω τι μπορω να βρω κατω και βλεπουμε.

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 10, 2012, 10:24:55 πμ »
Μητσαρα αρχοντα σε ευχαριστω πολυ! το ορεγκον καλο ειναι εχω μια λυρα που παιζει πολυ καλα με αυτο. το 55 ειναι απαγορευτικο!!! εχω ενα ιδιο κομματι για να φτιαξω αλλη μια μετα το καλοκαιρι, θα δω και γω τι μπορω να βρω κατω και βλεπουμε.
οκ,στο λεω επειδη ξερω αυτο το ορεγκον που εχω ειναι φιλετο......αμα ερθεις απο εδω ελα παρτο αξιζει......τα λεμε!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 10, 2012, 11:34:16 μμ »
Παιδιά περιμένετε λίγο.

Μου ζήτησε και ο Δημήτρης Μακρής να ρωτήσω ένα φίλο μπουλγαροποιό από που προμηθευέται κατράνια (κέδρους, φοινίκια) καθώς μου είπε ότι του τα φέρνει ένας φίλος του στην Κάλυμνο από τη Συρία ή τη νότια Τουρκία. Για αυθεντικό λιβανέζικο ξεχάστε το.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 10, 2012, 11:38:12 μμ »
εγω γιαυτο ρωτησα τον τεο αν εχει βαλει κανενα παλιο μισογκρεμισμενο σπιτι στο ματι!   μονο ετσι βρησκεις αυθεντικο, αρκει να μπορεις να το ξεχωρισεις.

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 11, 2012, 08:58:56 πμ »
οτι κατρανι εχω βρει το εχω βρρει απο γκρεμισμενα σπιτια..ναι υπαρχουν απλα πρεπει να τα πετυχεις....και να το ξεχωρισεις ειναι το πιο ευκολο πραγμα...ειναι σαν να ξεχωριστεις αρωμα μεσα σε βοθρο.....χαχαχα...κανει τοσο μπαμ!!!!
σητεια,ρεθυμνο κτλ ειχαν φοινικια....εγω εχω φτιαξει κιθαρα ηλεκτρικη απο φοινικι.....τσαμπα το ξυλο χαχαχχαχχχα....

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 13, 2012, 11:25:15 μμ »
Φίλοι μου δυστυχώς και ο φίλος μου ο μπουλγαροποιός πλέον ψάχνει να βρει κατράνια από παλιά και γκρεμισμένα σπίτια στην περιοχή του Λασιθίου.

Ο καλύμνιος γνωστός του λόγω κρίσης σταμάτησε να πηγαίνει απέναντι στην Τουρκία και να του φέρνει κάποια καλά κομμάτια από τούρκικα ή συριακά κατράνια.

Μου είπε όμως ότι υπάρχει στο διαδίκτυο κάποιος τούρκος έμπορος που τα εμπορεύεται χωρίς να μπορεί να μου δώσει κάποιες παραπάνω πληροφορίες γιατί και αυτός δεν έχει καταφέρει ακόμα να τον βρει. Το μόνο κακό, μου είπε, είναι ότι αυτός δεν πουλάει κατράνια για οργανοποιία αλλά ολόκληρους κορμούς για σκεπές οπότε καταλαβαίνετε ότι και να τον βρει δεν ξέρω τι μεγέθη θα μπορεί να του στείλει.

Υ.Γ. Απ' την άλλη τώρα επιχείρηση που να πουλάει κορμούς ολόκληρους μέσω διαδικτύου μου φάνηκε λιγάκι περίεργο αλλά τι να πω.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 14, 2012, 02:55:21 πμ »
μαλλον ηταν αναμενομενο αυτο! γιαυτο εχουν φτασει να τα πουλανε τοσο που ανεφερε ο Δημητρης. θα ριξω και εγω μια ματια τωρα που θα κατεβω και βλεπουμε, κατι εχω στο νου μου.     απο Κωνσταντινουπολη βρησκω και εγω αλλα δεν ειναι τα ιδια, το θεμα με τα κατρανια απο τα μεσοδοκια δεν ειναι μονο η ρατσα, αλλα περισσοτερο η παλαιωση, το στεγνωμα.

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 14, 2012, 08:02:38 πμ »
γιαννη δεν παιζει τετοιιο θεμα παλαιωσης η στεγνωματος....Αμα τα βρεις σε γκρεμισμενα σπιτια εννοω..γιαννη παντως αν θες μπορουμε να συζητησουμε ενα θεμα που σε ενδιαφερει για τα καπακια...δεν το εχω κανει ,θελω να το κανω μελλοντικα....εφορα εξοικονομιση ξυλου..δεν χαλας δηλαδη 2.5 εκατοστα καπακι να το φας και να πεταξεις ολο το ξυλο να σου μεινει το τελικο αποτελεσμα....καποιοι μαγκες εδω τα κανουν αλλιως....οταν ερθεις τα λεμε αν θες.... :)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 14, 2012, 09:45:40 πμ »
γιαννη δεν παιζει τετοιιο θεμα παλαιωσης η στεγνωματος....Αμα τα βρεις σε γκρεμισμενα σπιτια εννοω..γιαννη παντως αν θες μπορουμε να συζητησουμε ενα θεμα που σε ενδιαφερει για τα καπακια...δεν το εχω κανει ,θελω να το κανω μελλοντικα....εφορα εξοικονομιση ξυλου..δεν χαλας δηλαδη 2.5 εκατοστα καπακι να το φας και να πεταξεις ολο το ξυλο να σου μεινει το τελικο αποτελεσμα....καποιοι μαγκες εδω τα κανουν αλλιως....οταν ερθεις τα λεμε αν θες.... :)
Εννοείς οτι βρέχουν το καπάκι ήδη λεπτο καί το σιδερώνουν και παίρνει τη κούρμπα?

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 14, 2012, 10:45:35 πμ »
ναι εχουν το απαιτουμενο παχος...ο βρεχουν και κοανε το νευρο σε καλουπι  να παρει την φορμα

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 14, 2012, 04:02:07 μμ »
Ετσι εχω φτιάξει εως τώρα τρείς 335 ,μονο η τελευταία έχει σκαφτά καπάκια ;)

Tags: