Αποστολέας Θέμα: Σε βαθειά νερά  (Αναγνώστηκε 10137 φορές)

dimitris

• Jr. Member
  • **
Απ: Σε βαθειά νερά
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 27, 2012, 01:06:57 πμ »
Ενοειτε οτι θα βαλεις καινουρια καμαρια.Τσιγκουνιες θα κανεις στα καμαρια? Απλα μην ξυλωσεις τα παλια καμαρια για να εχεις κι ενα μετρο συγκρισης σχετικα με το τι θα φτιαξεις
Ναι, το χω υπόψην!!!! Το μπουζουκι με τις πολλές ντούγιες είχε πού καλό ήχο οπότε θα το έχω ΄’μπούσουλα’’ και για τα καμάρια του αλλά και για τις θέσεις που θα πατήσουν αυτά. Αυριο θα ανεβάσω φώτο. Εαν θελετε γράφω και τις διαστάσεις στο διαστασιολόγιο.

dimitris

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 27, 2012, 01:11:43 πμ »
....................
 Επειδή όπως βλέπω το σκισμένο καπάκι πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόστηκαν πολύ ισχυρές πιέσεις κατά μήκος του, οι ντούγες του σκάφους, τα παραπέτια και η κολάτζα τι πάχος έχουν;
Τριαντάφυλλε πλαινάρια και κολάντζα έχουν πάχος 4 χιλιοστα. καλό ή κακό αυτο;

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 28, 2012, 02:32:57 πμ »

Δημήτρη αν το πάχος των παραπετιών και της κολάντζας από μόνα τους είναι 4 χιλ. είναι εντάξει (μπορεί και λιγάκι παχιά νομίζω). Οπότε δεν παίζει το σενάριο να θέλουν πάχυνση με εσωτερικό φιλέτο.

Αν όμως είναι το συνολικό πάχος με μετρημένη και την ντούγα (πλαϊνάρι) πάνω στην οποία είναι κολλημένα τότε είναι λεπτά και θέλει μια εσωτερική ενίσχυση των χειλέων με φιλέτο από μαλακό ξύλο (συνήθως ρετάλια από έλατο καπακιού πάχους 4-5 χιλ. και ύψους 11-13 χιλ.) ώστε να πατήσει και το καινούργιο καπάκι καλώς.

dimitris

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:39:28 πμ »

Δημήτρη αν το πάχος των παραπετιών και της κολάντζας από μόνα τους είναι 4 χιλ. είναι εντάξει (μπορεί και λιγάκι παχιά νομίζω). Οπότε δεν παίζει το σενάριο να θέλουν πάχυνση με εσωτερικό φιλέτο.

Αν όμως είναι το συνολικό πάχος με μετρημένη και την ντούγα (πλαϊνάρι) πάνω στην οποία είναι κολλημένα τότε είναι λεπτά και θέλει μια εσωτερική ενίσχυση των χειλέων με φιλέτο από μαλακό ξύλο (συνήθως ρετάλια από έλατο καπακιού πάχους 4-5 χιλ. και ύψους 11-13 χιλ.) ώστε να πατήσει και το καινούργιο καπάκι καλώς.
Φίλε είναι κολάντζα και δουγα 4 χιλ., (δηλαδή το πάχος του χείλους συνολικά ειναι 4)οπότε θέλω άλλα 4 αν κατάλαβα καλά; Νόμιζα οτι η δούγα δν κατεβαίνει μέχρι το χείλος των πλαιναριών―κολάντζας ::)

dimitris

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 12, 2012, 08:19:45 μμ »
Παιδία η επισκευή προχωράει, με αργους ρυθμούς βέβαια λόγο έλειψης υλικών κτλ. Χθές βρήκα 2 καπάκια ένα έλατο και ένα κέδρο με ωραία νερα.
Θερμή παράκληση: αν κάποιος έχει σκίτσα απο φιγούρες για καπάκι καράουλο κτλ, θα μπορούσε να μου στείλει κατι;

dimitris

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 03, 2012, 04:02:53 πμ »
Ρε παιδιά, αν θέλω να κάνω μια όβαλ τρύπα τι διαστάσεις θα έχει τυπικά;
Τα σκάφος ’εχει διαστάσεις μήκος 38,5 πλάτος 29,5 βάθος 17 cm 

chris

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 03, 2012, 01:02:51 μμ »
λοιπόν η τρύπα αυτή καθαυτή είναι 100 μμ μάκρος χ75  μμ φάρδος . Σάν ροζέτα όμως είναι 130χ105 μμ δηλ 15 μμ είναι τό μέγεθος τής ροζέτας

dimitris

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 03, 2012, 04:26:23 μμ »
Ευχαριστώ πολύ κυρ Χρήστο!
αλλη άποψη;

Tags: