Αποστολέας Θέμα: μαυρος στοκος για φιγουρα  (Αναγνώστηκε 6791 φορές)

ρεμα

• Full Member
μαυρος στοκος για φιγουρα
« στις: Απριλίου 09, 2012, 05:01:41 μμ »
οταν κοβουμε φιγουρα απο σελιλοιντ,με σεγα καλλιτεχνιας,πως στοκαρουμε τα κενα που αφηνει η λαμα??

Vagges2010

• Hero Member
Απ: μαυρος στοκος για φιγουρα
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 09, 2012, 09:21:02 μμ »
Με μαύρο ξυλόστοκο, αν το φόντο της φιγούρας είναι μάυρο σελουλόιντ. Δες κι αυτό
http://www.luthier.gr/index.php?topic=123.0
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 10, 2012, 10:35:51 πμ »
καλημερα Βαγγελη!ναι το εχω τσεκαρει το θεμα εννοειται,αλλα δυσκολευομαι να βρω μαυρο στοκο!στα μαγαζια του χωριου μου που ρωτησα δεν ειχαν,και με κοιταξαν και λιγο δυσπιστα.στο ιντερνετ που εψαξα δε βρηκα και πολλα πραματα....σκονη απο το πλαστικο δε μπορεις να κανεις,εβενο δεν εχω προς το παρον για να κανω στοκο με κολλα,οπότε ειπα να ρωτησω!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 10, 2012, 10:50:04 πμ »
Φίλε Ρέμα, προσωπικά χρησιμοποιώ τον Clou νερού
http://www.vernikia-clou.gr/xylostokoi.htm
Έχω δει και πολλούς επαγγελματίες να χρησιμοποιούν τους στόκους της clou. Δες σε αυτό το link μήπως μπορείς να παραγγείλεις. Θα υπάρχουν και άλλα sites από όπου μπορείς να παραγγείλεις. Αλλιώς πας σε σκόνη έβενου με κυανοακρυλική, αλλά θα παιδευτείς στο τρίψιμο.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 10, 2012, 11:12:23 πμ »
Να προσθεσω κατι τωρα που ο Βαγγελης αναφερε τον μαυρο στοκο.Το στοκαρισμα στους οδηγους της ταστιερας μπορει να γινει και με αυτον τον στοκο ,εκτος  απο τη σκονη εβενου με κυανοακρυλικη.Μετα αφου στεγνωσει εχει μαζα πορωδη  που ξυνεται ευκολα με οξυαιχμο αντικειμενο,η με τα νυχια και τις χορδες που ακουμπουν εκει.Αν εμποτισουμε την μαζα με λιγες σταγονες κυανοακρυλικη και τριψουμε εχουμε ενα εξισου καλο αποτελεσμα με αυτο της εβενοσκονης.

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 10, 2012, 11:24:54 πμ »
επισης μολις ανακαλυψα οτι υπαρχει και μαυρη σκονη αγιογραφιας,που μπορει να αντικαταστησει τη σκονη εβενου!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 10, 2012, 11:31:26 μμ »
εγω πριν χρονια επαιρνα στοκο οτι χρωμα να ειναι, κι εριχνα μεσα φουμο ( μαυρο) ετσι ειχα παντα μαυρο στοκο
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 11, 2012, 12:24:12 πμ »
εγω πριν χρονια επαιρνα στοκο οτι χρωμα να ειναι, κι εριχνα μεσα φουμο ( μαυρο) ετσι ειχα παντα μαυρο στοκο

Πέραν αυτού νομίζω ότι ο κοινός ξυλόστοκος (ακρυλικός) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέρη του οργάνου που θέλουν στοκάρισμα.

Αν και το θέμα ξεκίνησε για στοκάρισμα κενών φιγούρας όπου πιθανώς να είναι κατάλληλος ο κοινός ξυλόστοκος, νομίζω ότι είναι πολύ μαλακός για στοκάρισμα τσαμπουκάδων στην ταστιέρα όπου οι χορδές που θα τρίβονται πάνω του θα προκαλέσουν μεγάλη φθορά.

Ο πολυεστερικός μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για αντοχή και κάλυψη μεγαλύτερων κενών δεν ξέρω όμως αν χρωματίζεται ή απλώς βάφεται μετά.

Πατρίδα, αυτό που έχω κάνει εγώ για να βάψω κάτι μαύρο σε όργανο, είναι με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Έβαψα μέχρι και ολόκληρο καράολο που μετά πέρασε από πάνω γομαλάκα. Δοκίμασέ το στοκάροντας και βάφοντας προσεκτικώς σε ένα σημείο, δεν χάνεις και τίποτα.

Και μια ερώτηση : έχει δοκιμάσει κάποιος μίγμα εποξικής κόλλας ή ψαρόκολλας με ξυλόσκονη για στοκάρισμα;

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 11, 2012, 05:03:36 πμ »
Τριανταφυλλε, το εχω δοκιμασει αρκετες φορες και το προτιμω γιατι σου δινει αρκετο χρονο να το δουλεψεις και επιπλεον τριβεται σχετικα πιο ευκολα απο την κυανοακρυλικη. Μετα το τριψιμο ισως εμφανισει μερικα μικρα κενα τα οποια δημιουργουνται απο εκλωβισμενες φυσσαλιδες αερα και ισως χρειαστει μια δευτερη εφαρμογη τοπικα.
Κατι αλλο που μπορει να χρησιμοποιησει κανεις αντι για ξυλοσκονη ειναι 1-2 σταγονες απο βαφη διαλυτου http://www.erlac.gr/prd/et_ertint.aspx?prd_ID=ET&prd_cat=206
Εκανα δοκιμη σε ρεταλι και δεν φαινεται να επηρεαζεται η σκληροτητα της κολλας.

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 11, 2012, 11:25:23 πμ »
Θα συμφωνησω με τον φιλο immortalx, η εποξικη με ξυλοσκονη σου δινει χρονο να την δουλεψεις, γινεται σαν πλαστελινη και εφαρμοζεται ευκολα. οσο για τον στοκο, υπαρχει στοκος εβενου (μαυρος).

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 11, 2012, 12:38:21 μμ »
καλημερα σε ολους και ευχαριστω!απο κει που δεν ηξερα τι να κανω,τωρα δε ξερω τι να πρωτοκανω  8)

(ομολογω οτι πιο πολυ μ'αρεσε το κολπο του Ζαρκαδα )

περι τουτου ο λογος!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 11, 2012, 02:56:13 μμ »
υπαρχει κι αλλο κολπο..............μαρμαροκολα 2 συστατικων και φουμο.Θελει γρηγοραδα ομως γιατι πετρωνει σε 3 λεπτα

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 08, 2012, 12:20:24 μμ »
γεια σου ζαρκάδα με τα ωραία σου ... σε παρακολουθώ με πολυ ενδιαφέρον....

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 08, 2012, 03:08:43 μμ »
φιλε ουσακ ελπιζω να με φτυνεις κιολας γιατι ματιαζωμαι ευκολα.Χα χα νασε καλα

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 09, 2012, 12:23:17 μμ »
ματιαζεσαι επειδή τα πιστεύεις... κώστα .... ενώ εγώ δεν πιστεύω στο μάτι..

Tags: