Τωρα κατεβηκα στο εργαστηριο και ειδα την μαρκα! Να το παρεις χωρις καθυστερηση!
decis λεγεται! Καλο ειναι ομως στον γεωπονο να του εξηγησεις τι ακριβως σου παρουσιαζει!
Ειχε και εμενα τρυπες και μου εκαναν μεγαλη ζημια!!
Κώστα και Δημήτρη η μουριά είναι πολύ "νόστιμο"ξύλο και δεν περιέχει κανενός είδους δηλητήριο. Για το λόγο αυτό και παρουσιάζει συχνά μπόλικες τρύπες από σαράκι.
Αν δεν είναι πολλές δεν είναι πρόβλημα. Όταν το κόψουμε, μπορούμε να τις "ταπώσουμε" με μικρές σφήνες απ' το ίδιο ξύλο και να μην φαίνονται σχεδόν καθόλου.
Το Decis (ποιο πήρες το Flow, το EC ή το EW) σκοτώνει μόνο τα έντομα όπως τα μυρμήγκια καθώς είναι τεχνητή πυρεθρίνη (δελταμεθρίνη). Χρησιμοποιείται ως εντομοκτόνο που δρα εξ επαφής και δεν είναι διασυστηματικό (το χρησιμοποιώ καμιά δεκαριά χρόνια τώρα για δακοκτονία). Ως εκ τούτου δεν εισχωρεί στο εσωτερικό του ξύλου ώστε να σκοτώσει το σαράκι παρά μόνο αν είναι επιφανειακή η τρύπα.
Γνώμη μου είναι να μην
ποτίζουμε κι εμείς το ξύλο με κανενός είδους φάρμακα. Φτάνουν αυτά που τα ποτίζουν οι βιομηχανίες.
Κώστα, όσον αφορά τα σκουλήκια που βλέπεις μάλλον δεν είναι σαράκι αλλά οι άσπρες προνύμφες των μαύρων μυρμηγκιών (τα ξέρω σαν τσούχτρες και αν τα ενοχλήσεις σηκώνουν όρθιες τις κοιλιές τους και δαγκώνουν). Το σαράκι δε φαίνεται καθώς η τρύπα του καλύπτεται από την σκόνη του ξύλου που τρώει. Ρίξε μερικές φορές μπόλικο νερό με πίεση και θα φύγουν και τα μυρμήγκια και οι προνύμφες. Στη χειρότερη περίπτωση, βάλτο μερικές μέρες μέσα σε νερό που θα το αλλάζεις καθημερινά.