Αποστολέας Θέμα: χάλασα το τζουρά  (Αναγνώστηκε 8163 φορές)

αποστολης τ

• Hero Member
Απ: χάλασα το τζουρά
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 07, 2012, 03:34:45 μμ »
εγω τρυπαω με ενα πολυ ψιλο τρυπανακι στις χαρακιες για τα ταστα και βαζω καρφακια κοβωντας τα κεφαλια,με τις λοριδες απο σαμπρελα που ανεφερε ο κουρος σφιγγω το καπακι οταν το κολλαω.

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 07, 2012, 05:09:27 μμ »
εγω τρυπαω με ενα πολυ ψιλο τρυπανακι στις χαρακιες για τα ταστα και βαζω καρφακια .

Σφιγγω με σφιγκτηρες και εννοειται πως βγαζω τα καρφια μετα......!!!!

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 07, 2012, 06:10:25 μμ »
σωστος ο γιωργος(βαριομουνα να γραψω την διαδικασια)

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 07, 2012, 06:41:28 μμ »
Εγω κανω 3 πολυ μικρες τρυπουλες μεσα στο χαραγμα του ταστου!
Αφου ταιριαξω την ταστιερα καρφωνω τα καρφακια!
Υστερα κοβω το κεφαλι απο το καρφακι και βγαζω εξω την ταστιερα!
Βαζω κολα και περναω παλι την ταστιερα με οδηγο πλεον τα καρφακια και σφιγγω με σφιγκτηρες
Κατοπιν αφαιρω τα καρφακια!

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:27:58 πμ »
Δεν πειράζει ρε Χρήστο,είμαι σίγουρος πως από τα λάθη πέρνουμε σημαντικότατα μαθήματα και γινόμαστε καλύτεροι! Όλα θα πάνε καλά :)

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 08, 2012, 06:08:54 μμ »
Χρήστο μην στεναχωριέσαι παίχτη μου. Τα λάθη και τα ατυχήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όταν βλέπεις ένα όργανο ολοκληρωμένο δεν ξέρεις από τι στάδια έχει περάσει για να φθάσει στο τελείωμά του. Εγώ θα σου πρότεινα να μην το παρατήσεις και όπως είπε και ο Αποστόλης να δεις πως θα το σώσεις το όργανο. Εϊναι πολύ καλή εκπαίδευση και για εμένα χαρακτηρίζει και ανεβάζει επίπεδα τον μάστορα, να μπορεί να βρίσκει τρόπους να διορθώνει τα λάθη με απόλυτα αποδεκτό τρόπο βέβαια και όχι με τσαπατσουλιές.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 08, 2012, 10:51:55 μμ »
Χρησταρα μη μασας........

GALANICK

• Full Member
  • ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟΜΠΟΥΖΟΥΚΟ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΜΟΥ..
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 10, 2012, 01:45:00 μμ »
Φιλε Χρηστο μεχρι εδω κατω ακουστηκαν τα καντηλια.....Δεν πειραζει αδερφε...Προχωραμε κανονικα και μαθαινουμε απο τα λαθη μας :)
ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΗ...

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 16, 2012, 09:35:45 μμ »
Καλησπέρα παιδιά κ ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, μετά από ένα μικρό  διάλυμα για να καλμάρω επανέρχομαι, από αύριο ξεκινάω εργασίες για να φτιάξω το τζουρά, αυτή τη φορά θα πάω σημειωτών γιατί απ την βιασύνη μου και απ την υπομονή που δεν έχω τα έπαθα αυτά που έπαθα. Αρνί φάγαμε, 3 κούτες γουρούνες πετάξαμε άντε και του χρόνου.   ;D ;D ;D ;D   

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 17, 2012, 08:27:27 πμ »
χριστος ανεστη.............οτι θες παρε να σου πω!!
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Σταύρος

• Newbie
  • *
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 11, 2014, 01:02:49 πμ »
Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγώ να μου πείτε τη γνώμη σας, έκανα παρόμοια γκάφα και εγώ. Έβαζα τα τάστα με την ταστιέρα κολλημένη  και στα τελευταία τάστα που είναι στο σκάφος απάνω λίγο πάνω από την τρύπα, από τα δυνατά χτυπήματα το καπάκι και η ένωση ξεκόλλησε, ωστόσο δεν ξεκόλλησε όλη, στο καπάκι με το σκάφος, ξεκόλλησε 2 εκατοστά από τη μία και 2 από την άλλη και το σημείο επαφής της ένωσης μάνικου και μπράτσου έσπασε η κόλληση, ωστόσο, εσωτερικά το αρσενικό μόρσο δεν κουνήθηκε, το διαπίστωσα διότι μπορούσα από την οβάλ ηχητική τρύπα με το δάχτυλο να φέρω στο συγκεκριμένο σημείο επαφής και είδα ότι δεν έχει ξεκολλήσει, οπότε η μισή ένωση ήταν εντάξει. Τώρα, ενώ κανονικά έπρεπε να βγάλω ταστιέρα, καπάκι να ξεκολλήσω και να ξανακολλήσω, εγώ με μια σπάτουλα καθάρισα τις κόλλες τις παλιές, με ένα γυαλοχαρτάκι, έτριψα κάποια σημεία πηγαίνοντας το λίγο πάνω κάτω με τη σπάτουλα και αφού το καθάρισα, έσπρωχνα με τη σπάτουλα μέσα τη titebond, μπήκε πολύ ποσότητα μέσα, η οποία δε χανόταν από την άλλη πλευρά διότι μπορούσα να το ελέγξω με το δάχτυλο μέσα από την τρύπα. Έπειτα με τα χέρια το πίεσα να πάει εκεί που έπρεπε να έρθει, επειδή στο σημείο εκείνο δεν μπορούσα να κάνω κάποια σύσφιξη, του έβαλα κυανοκρυλική με το άλλο χέρι γιατί με το άλλο το έσφιγγα να το κρατήσει και κουτσου κουτσου αφού το κράτησε η χαρτοταινία το  ξαπλώνω μπρούμυτα στον πάγκο, έχοντας φτιάξει μια ξύλινη έδρα για να ακουμπάει το ηχείο ίση με το ύψος της ταστιέρας, ώστε να μην παίρνει καθόλου βάρος μπροστά και ξεκολλήσει πάλι κατά τη διάρκεια της συγκόλλησης. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αν θεωρείτε ότι θα κολλήσει. το έχω αφήσει για σήμερα και δείχνει έπειτα από 12 ώρες που το άφησα να κόλλησε, η με το τράβηγμα των χορδών θα σπάσει; 

Υ.Γ: Ωφείλω να πω ότι οι σφυριές που έριχνα όταν ξεκόλλησε σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ δυνατές διότι τα τάστα που είχα ήταν χοντρά και οι χαρακιές λεπτές. Οπότε όταν ήμουν στο δίλημμα να το κολλήσω όπως το έκανα ή να το λύσω όλο και ξανά από την αρχή ήταν ότι μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο τις δυνατές σφυριές η κόλλα έσπασε μόνο στα σημεία όπου από πάνω χτυπιόταν και όχι παρακάτω μια και η ενωση στα εσωτερικά του τάκου συνεχίζει.

Tags: