Αποστολέας Θέμα: ποντιακή λύρα  (Αναγνώστηκε 26578 φορές)

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
Απ: ποντιακή λύρα
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 07:34:48 πμ »
Χρησταρα, πολυ ωραιο το αετοπουλο, εχεις καλο χερι...
αλλα κ η δαμασκηνια πολυ καλη! δεν το περιμενα! ομορφα νερα, ωραιο το ξυλο...
αντε καλη συνεχεια.(και το σαϊτ των σερρων καλο, χαζεψα καμια ωρα...)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 03:12:00 μμ »
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΜΕ ΤΟ PUNTO ΣΟΥ. ΡΕ ΕΣΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ...........................
ΩΡΜΑ ΤΟΥ...............
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

xrhstos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ελια
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 08, 2014, 12:02:02 πμ »
μιας και βρήκα  χρόνο προχώρησα λίγο , κολλήθηκε η πλάτη τα πλαϊνά και ο λαιμός , μένει το καπάκι τώρα...

είναι λίγο μες την βρώμα, αύριο αν προλάβω θα την τρίψω λίγο να καθαρίσει

[ Invalid Attachment ]
Ο χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!
Ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 08, 2014, 09:32:39 πμ »
ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ. ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ.     Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ  STRING........ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

xrhstos77

• Full Member
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 10, 2014, 05:17:01 μμ »
ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ. ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ.     Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ  STRING........ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

να και αλλες 2 πιο καθαρες!

[ Invalid Attachment ]

giorikas

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 50
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 10, 2014, 08:12:47 μμ »
χρηστο  καλη  προσπαθεια    κοιτα  μονο  να  ειναι  οσο  πιο  καθαρο  μπορείς   το  σκαφος  μεσα  και  οι  φοδρες  που  εβαλες  μεσα  ρε  συ  φιλε   τι  της  ηθελες και  ειναι   και μεγαλες  εκοψες  την  ταλαντωση του  πατου  εχεις  και πολυ  στενο  πατρον  στο  πανω  μερος    και   το  εκανες  κουτσουρο  εδω   κανουμε  οσο  το  δυνατον πιο  λεπτο  το  σκαφος  για  να  πάλλεται   παρολο  που  ειναι  δαμασκηνια  το  βλεπω  για  ζιλ  πεσμου  τα  μετρα  που  εχεις   να  δω αμα  ειναι  σωστα 

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 10, 2014, 09:34:27 μμ »
ΡΕ ΣΥ ΓΙΩΡΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ. Η ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ?

xrhstos77

• Full Member
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 19, 2014, 05:43:12 μμ »
χρηστο  καλη  προσπαθεια    κοιτα  μονο  να  ειναι  οσο  πιο  καθαρο  μπορείς   το  σκαφος  μεσα  και  οι  φοδρες  που  εβαλες  μεσα  ρε  συ  φιλε   τι  της  ηθελες και  ειναι   και μεγαλες  εκοψες  την  ταλαντωση του  πατου  εχεις  και πολυ  στενο  πατρον  στο  πανω  μερος    και   το  εκανες  κουτσουρο  εδω   κανουμε  οσο  το  δυνατον πιο  λεπτο  το  σκαφος  για  να  πάλλεται   παρολο  που  ειναι  δαμασκηνια  το  βλεπω  για  ζιλ  πεσμου  τα  μετρα  που  εχεις   να  δω αμα  ειναι  σωστα 

έχει πολυ μέλλον ακόμη αλλα τώρα επειδή είμαι εκτός αθηνων δεν μπορώ να την συνεχίσω ...!
τις φόδρες που λες θα τις ελαττώσω και άλλο όπως και στο πάνω μέρος , τις φόδρες τις έβαλα γιατί και η πλάτη και τα πλαϊνά ειναι περίπου 2 χιλιοστά και κάτω  και δε νομίζω να γινόταν σωστή κόλληση χωρίς αυτά , οι διαστάσεις είναι ίδιες και με τις άλλες που είχα φτιάξει

xrhstos77

• Full Member
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 10, 2014, 03:43:50 μμ »
σιγα -σιγα ξανά μπαίνω στο κλίμα ... εχω φτιαξει τις φοδρες και λαιμό

σκεφτομαι ομως να κανω κανα σχεδιακι ακομη ειτε στα πλαινα η στο κεφαλι αλλα δεν βρισκω τιποτα που να εχει αναφορα στον Ποντο

καμια ιδεα κανεις?? η να την αφησω ετσι μονο με τον αετο?

xrhstos77

• Full Member
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 26, 2014, 08:07:27 μμ »
οι εργασίες συνεχίζονται !!

εχουμε και λεμε ...

πιστευω οτι εχω παει όλη την λυρα στα ορια της , ειδικα το καπακι και μαλλον θα μου σπασει αλλα αλαζετε σχετικα ευκολα αλλα αμα αντεξει πιστευω θα μου βγαλει τον ηχο που ψαχνω

το εχω παει ολο στο 1 και κατι χιλιοστο , το καμαρι το εκανα λιγο πιο μεγαλο απο οτι συνήθως εκει που παταει ο καβαλαρης (ο γάιδαρον) ειναι 9 χιλιοστα

σωμα

πρωτη φορα βαζω στηριγματα στα πλαινα , εφαγα και λιγο τον πανω και τον κατω τακο

κολησα το καπακι και σημερα εφτιαξα τα ρωθώνια
 [ Invalid Attachment ]

εκει που εχω την χαρτοταινια ειναι καθαρο , η υπόλοιπη ειναι λερωμένη

giorikas

• Sr. Member
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 28, 2014, 10:17:33 μμ »
Γεια  σου  χρηστο  να  μου  επιτρέψεις  να  κανω  καποιες  παρατηρήσεις  στην  κατασκευη  σου  .Βλεπω  εχεις  βαλει  κοντρες  μεσα  στο  σκαφος  για  το  καπακι  καλα  εκανες  ελπιζω  μονο  να  μην  τις  κολησες εχεις  και  κατι  τακακια  στις  ακρες  που  δεν  εχουν  καποιο  νοημα  αντιθετος  εχεις  το  φοβο  μην  σου  τρεξει  κολλα  και  δεν  μπορεις  να  τα  βγαλεις  η  μπαρα  μπασσου  που  εβαλες  στο  καπακι  ειναι  λαθος  συγνωμη  κιολας  για  της  διορθώσεις  αλλα  πρεπει  να  ξερεις  αν  αυτο  που  κανεις  ειναι  σωστο  για  το  οργανο η  μπαρα  λοιπον  και  κατασκευαστικα  ειναι  λαθος  και  ο  τροπος  που  την  κολησες  καποια  στιγμη  να  ερθεις  απο  το  εργαστηριο  να  σου  δειξω  τον  τροπο  επεισης  τα  ρουθουνια  δεν  τα  ανοιγουμε  τυχαια  εχουν  συγκεκριμενη  θεση  ,ανοιγμα ,μηκος  και  τροπο  κατασκευης  και  το  καπακι  φιλε  τοσο  λεπτο  λαθος  φιλε  μεγαλο  μπορει  να  σου  στραβωση  ακομα  και  στο  κολημα  συγνωμη  και  παλι  για  της  παρατηρησεις  αλλα  ο  καλος  κεμεντζες  εχει  πολλα  μυστικα  και  αφου θελεις  να  φτιαχνεις  πρεπει  να  γινετε  σωστα  για  να  το  χαιρεσε  πρωτα  εσυ  και  μετα  ολοι  οι  αλλοι  θελω να  βρεθουμε  να  σου  πω  5  πραγματαγια  την  κατασκευη  τα  μετρα  και  οτι  αλλο  ξερω  και  την  επομενη  λυρα  θα  κανεις  ενα  κοσμημα

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #56 στις: Ιουλίου 28, 2014, 10:29:07 μμ »
Γιωρίκα πολλά μπράβο από μένα...όταν οι ''παρατηρήσεις'' ακολουθούνται από έλα στο εργαστήριο να σου δείξω 2 πράγματα για να χαιρόμαστε όλοι μόνο παρατηρήσεις δεν είναι...

xrhstos77

• Full Member
« Απάντηση #57 στις: Ιουλίου 29, 2014, 12:34:06 μμ »
ελα ρε γιωρικα ! τι να σου επιτρέψω?? αφού και εγω τις παρατηρήσεις θέλω , καλά και τα καλά λόγια , ομως οι παρατηρήσεις είναι που κάνουν την δουλειά!

τώρα για το καπάκι στην αρχή το ήθελα να γίνει περίπου 2 χιλιοστά στον καβαλάρη και να σβήνει στις άκρες στο 1,2 -1,5 , άλλα έγινε λάθος την ώρα που το κατέβαζα και πηγε τελικά στο 1 και κάτι όλη.

για το καμάρι που μου λες εννοείς για την θέση του ? η για το σχήμα?
το σχήμα το έκανα έτσι για το πάχος του καπακιού

σίγουρα ακόμη έχω να μάθω πολλά πράγματα , άπλα εξηγώ την λογική που ακολουθώ , και για τα μετρά, θέσεις και τα λοιπά προσπαθώ να ακολουθώ τον οδηγό του κυριου Βασιλειαδη.

σίγουρα πρέπει κάποια στιγμή  να συναντηθούμε  , θελω να μου πεις και μια τιμη για τις χορδές που μου έλεγες

giorikas

• Sr. Member
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 29, 2014, 08:42:08 μμ »
Ελα  χρηστακο  οποτε  θες  να  βρουμε  χρονο  να  τα  πουμε  και  αν  θες  να  φτιαξουμε  και  εναν  κεμεντζε  μαζι  να  καταλαβεις  τον  τροπο κατασκευης . Καλος  ο  οδηγος  του  βασιλειαδη  αλλα  απο  την  θεωρία στην  πραξη  υπαρχει  μεγαλη  αποσταση  εξαλου  θα  δεις  οταν  βρεθουμε  οτι  απο  τον  οδηγο  του  βασιλειαδη  εχουμε  μεγαλη  διαφορα  στον τον  τροπο  που  φτιαχνω  εγω  υπαρχει  μεγαλη  εξέλιξη  στο  οργανο  που  δεν  μπορει  να  στην  δωσει  μια  θεωρια   

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #59 στις: Ιουλίου 29, 2014, 09:10:55 μμ »
 :D
Εγω και ο Ζοζέφ.

Tags: