Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια !!
Σίγουρα εάν δεν υπήρχε αυτό το φόρουμ το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό , οπότε η επιτυχία της κατασκευής οφείλετε και σε εσάς!

xrhstos 77, συγχαρητήρια η λύρα σου είναι πολύ όμορφη.
να διευκρινίσω όμως κάτι. το πάνω μέρος της γέφυρας πρέπει να γίνει με μία καμπύλη για να μπορεί το δοξάρι να αλλάζει χορδή όταν παίζουμε. Στη δεύτερη φωτο φαίνεται να μην έχει καμπύλη. Μπράβο και καλή συνέχεια.
Έχετε δίκιο και το διόρθωσα
μπραβο φιλε!πηρες το βαπτισμα του πυρος με πολυ καλο αποτελεσμα,παιξε μας λιγο να ακουσουμε αυτον τον γκρινιαρικο ηχο της
Ένα πυρρίχιο ρίξε να γουστάρουμε, μπράβο συνονόματε πολύ όμορφο όργανο έφτιαξες, δοξάρι έκανες; Για πες καμία λεπτομέρεια να μάθουμε για την ποντιακή λύρα, τι χορδές παίρνει, πόσο μήκος έχει το δοξάρι και τέτοια, να ξεστραβωθώ λίγο γιατί μόνο ακούσματα έχω απ αυτά τα όργανα δεν ξέρω τίποτα άλλο.
Δυστυχώς δεν ξέρω να παίζω αλλά κάποιον θα βρω για να τραβήξω ένα βιντεακι.

Ακόμα δεν έχω φτιάξει το δοξάρι γιατί τελευταία δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθώ λόγο δουλειάς , και μάλλον θα το πάρω έτοιμο,
Οι χορδές που βάζουμε είναι μια SI κιθάρας και 2 LA βιολιού και κουρδίζουμε LA-MI-SI και το μήκος του είναι κοντά στα 55 εκατοστά
Για πιο αναλυτικά και για την κατασκευή μπορείς να δεις τι έχει γράψει ο vasvasilis
http://www.luthier.gr/index.php?topic=110.0