Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή ES 335  (Αναγνώστηκε 77374 φορές)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Κατασκευή ES 335
« Απάντηση #150 στις: Μαΐου 19, 2012, 07:56:39 μμ »

Δεν φτιάχνω τίποτε και έτσι νομίζω ότι πρέπει να έλθω να "ελέγξω" από κοντά αυτά που φτιάχνεις. ;D
Με το καλό ναρθείς :D, ναχω τακτοποιήσει όμως το ατακτοποίητο ;D
Εκείνη τη κιθάρα Την ακουστική που δεν έχεις δει και δέν έχεις ακούσει...δέν τη τελείωσα >:(
Προμηθεύτηκα και γομαλάκα και θα χρειατώ τις γνώσεις σου :D

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #151 στις: Μαΐου 20, 2012, 08:56:58 μμ »
Συνέχεια με κόλλημα του πίσω καπακιού στα πλαινά.
Αφού κολληθεί ελέγχουμε και ξαναϊσιώνουμε τα πλαινά απο τη μεριά του πάνω καπακιού τρίβοντας σε ένα ευθυγραμισμένο κομμάτι ξύλου  που έχει προσαρμοσθεί φίλο γιαλόχαρτο.
Αφού σιγουρευτούμε  ειναι απόλυτα ευθεία και το καπάκι κάθεται ομοιόμορφα κολάμε και το πάνω καπάκι.

Φούλ του σφικτήρα ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #152 στις: Μαΐου 20, 2012, 09:09:52 μμ »
Αυτο που βλεπω φαινεται ακρως επαγγελματικη δουλεια! Respect!!!

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #153 στις: Μαΐου 20, 2012, 09:57:58 μμ »
Ευχαριστώ Γιάννη!
Απλά οσο μεγαλώνω απεχθάνομαι τις προχειρότητες :)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #154 στις: Μαΐου 21, 2012, 07:44:15 μμ »
ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ, ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΜΙΖΕΡΟΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ . ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΚΙ ΕΥΧΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΝ ΕΔΩΣΑ ΣΩΣΤΗ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΟ? Η ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ , ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΗΣΕ ΣΤΡΑΒΑ Η ΦΙΓΟΥΡΑ.   ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΤΣΙΑ Η ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ.    ΑΛΛΑ  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΤΑΞΙΟΜΕΝΟΥ........................Ε ΤΟΤΕ ΧΑΛΑΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΥΘΜΙΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #155 στις: Μαΐου 26, 2012, 05:10:57 μμ »
Κόλημα και του πάνω καπακιού.
Συνέχεια με ρουτάρισμα για να έρθουν τα καπάκια στην ιδια ευθεία με τα πλαινά, στη φωτο φαίνεται η ιδιοκατασκευή για το ρουτάρισμα, τρίψιμο σε όλο το σώμα γύρω γύρω για να κατέβουν τα καπόκια καθότι λιγο χοντρουλά, σκάψιμο για την ένωση του μπράτσου και των πλαινών σιριτιών .
Ηδη ξεκίνησα να κολλάω τα πλαινά σιρίτια :D

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #156 στις: Μαΐου 26, 2012, 05:12:47 μμ »
Και οι υπόλοιπες

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #157 στις: Μαΐου 26, 2012, 09:43:53 μμ »

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #158 στις: Ιουνίου 02, 2012, 07:20:01 μμ »
Συνεχίζουμε μετά απο καιρό κολλώντας το κρέμ πλαστικό binding γύρω γύρω με κυανοακρυλική.
 Τώρα περιμένουμε να γίνει σωστό το αντίστοιχο κομμάτι του μπράτσου για την πολυπόθητη ένωση μπράτσου - σώματος.
Το πλαστικό δεν κόλησε τέλεια σε όλα τα σημεία πρέπει να αλλάξω λίγο τη διαδικασία ;D
Θυμήθηκα να ξύσω με τη ξύστρα όλα τα σημεία που έπεσε η κόλα γιατί θια τη βάψω και δεν θέλω κενά στο χρώμα :D

Λετε να προλάβει την έκθεση?

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #159 στις: Ιουνίου 02, 2012, 08:39:55 μμ »
Νάσο ανήκεις κι εσύ στην υπέροχή ομάδα των κιθαροποιών (Γιάννης, Σώτος, Ηλίας, Δημήτρης....). Έχεις το θαυμασμό και το σεβασμό μου. Πολλά πολλά συγχαρητήρια.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #160 στις: Ιουνίου 03, 2012, 12:08:44 πμ »
Νάσο ανήκεις κι εσύ στην υπέροχή ομάδα των κιθαροποιών (Γιάννης, Σώτος, Ηλίας, Δημήτρης....). Έχεις το θαυμασμό και το σεβασμό μου. Πολλά πολλά συγχαρητήρια.
Ευχαριστώ πολύ :)

Των εγχόρδων θα έλεγα εγώ γιατί  με βλέπω και με κανα τρίχορδο..

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #161 στις: Ιουνίου 03, 2012, 07:39:30 πμ »
Μια χαρα την προλαβαινεις την εκθεση, παει πολυ γρηγορα!
Ακομη μια ερωτηση : Οταν κολλας το binding, το δενεις πρωτα ολο γυρω γυρω και μετα ριχνεις κολλα στην ενωση, ή ριχνεις κολλα σε ενα μικρο μηκος και προχωρας δουλευοντας γυρω-γυρω;

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #162 στις: Ιουνίου 03, 2012, 10:10:29 πμ »
Μια χαρα την προλαβαινεις την εκθεση, παει πολυ γρηγορα!
Ακομη μια ερωτηση : Οταν κολλας το binding, το δενεις πρωτα ολο γυρω γυρω και μετα ριχνεις κολλα στην ενωση, ή ριχνεις κολλα σε ενα μικρο μηκος και προχωρας δουλευοντας γυρω-γυρω;
Γιάννη , ριιχνω κόλλα gel που σκληραίνει πιο αργά σε ενα μικρό μήκος και το πιέζω με χαρτοταινία και μετά με λάστιχο.
Παρ όλα αυτά είχα κενα και ακόλλητα σημεία και πρέπει να αλλάξω τη διαδικασία ;D
Σκέφτομαι ως εξής: κόλλημα ανά 5-7 εκ. και πίεση μόνο με το χέρι (γάντια) για απόλυτο έλεγχο.

Εκει που αγόρασα το πλαστικό μου είπε οτι συνήθως κρατάνε τα πλαστικά φιλέτα στις θέσεις τους με καρφίτσες και ρίχνουν ασετόν για να κολλήσει.
Αυτη η μέθοδος θα κολλάει άψογα τα πλαστικά μεταξύ τους αμφιβάλω όμως πόσο γερά κολάει στο ξύλο.
Ακούω γνώμες!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #163 στις: Ιουνίου 03, 2012, 11:39:07 πμ »
Και εγω ψαχνομαι να αλλαξω την διαδικασια αλλα με τιποτε δεν ειμαι ευχαριστημενος  :(

Δοκιμασα να εφαρμοσω πρωτα το binding σφιχτα με χαρτοταινια και να ριξω μετα λεπτορευστη κυανοακρυλικη στην ενωση. Η κολλα εισχωρει στα κενα και κολλαει γερα χωρις κενα. Θελει ομως πολυ καθαρισμα μετα και το προβλημα ειναι οτι σε ξυλα με ανοιχτους πορους η κολλα που ξεχειλιζει δεν βγαινει με τιποτα.

Δοκιμασα και τη μεθοδο με ασετον οπως επισης και εναν παρομοιο τροπο οπου δημιουργουμε μια παστα ριχνοντας φλουδες απο binding σε ενα κυπελο με ασετον. Αποφευγεις τον χαμο με τις κολλες και πετυχαινεις πολυ καλο αποτελεσμα με scraping αλλα η δυναμη συγκολλησης ειναι μικρη. Αν δοκιμασεις να ανοιξεις το binding σε μια ακρη με μια φαλτσετα, μετα βγαινει απλα τραβωντας το με το χερι! Το καλο ειναι οτι αν χρειαστει επιδιορθωση γινεται ευκολα. Εγω την πατησα προσφατα οταν πηγα να βγαλω binding απο headstock το οποιο ειχα κολλησει με κυανοακρυλικη και μου εβγαλε την πιστη  >:(

Η μεθοδος που περιγραφεις με την παχυρευστη gel μου φαινεται η καλυτερη απ'ολες και θελω να τη δοκιμασω!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #164 στις: Ιουνίου 03, 2012, 03:21:21 μμ »
θα περιγραψω τι κανω εγω.Πρωτα κολλαω μια ακρη με χαρτοταινια και μετα λυγιζω και κολαω με πιστολακι και χαρτοταινια παλι ,οχι με κολλα.Αφηνω να κρυωσει λιγο και βγαζω ταινια και κολλαω ανα 5-6 ποντους με logo, bison, loctite με καποια τελος παντων κυανοακρυλικη.Αλλα οπως λεει κι ο φιλος μου ο Κωσταντελος τελεια κοληση σ αυτα δεν υπαρχει.Τα κολλας μεν με κολλα, αλλα αν το πιασεις απο καπου καλα, μπορει να ξαναβγει.Το θεμα ειναι να κολησουν οσο καλυτερα γινεται, χωρις κενα ,και πεφτοντας τα λουστρα τα κλεινουν ολα μεσα και δεν υπαρχει προβλημα
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................