Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή ES 335  (Αναγνώστηκε 77891 φορές)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: Κατασκευή ES 335
« Απάντηση #180 στις: Ιουνίου 24, 2012, 09:22:15 μμ »
Θεοδωρόπουλε με έφτιαξες ;D
Είδα τη κιθάρα σου sycamore in black και πάνω που είχα ξεκινήσει το υπόστρωμα του νίτρου με πινέλο συντηρητικά τσούκου τσούκου σα κατι γεροντάκια,  θα παω δυναμικα με πιστόλι, το καθαρίζω κιολας
Ναταν η ζήλια ψώρα ;)
αυτο ειναι κατι που με χαροποιει ιδαιτερα!!οτι θες σου λεω και το τηλεφωνο μου  να με ρωτας,οτι θες αμα μπορω να σε βοηθησω και πιστεψε με ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ παραγοντες με τα πιστολια που θελουν λιγουλακι προσοχη...κατα τ αλλα μη μασας!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #181 στις: Ιουνίου 24, 2012, 09:35:53 μμ »
Γιαννη εγω δεν τον φοβαμαι τον Νασο, φαινεται οτι ποτε δεν κανει τιποτε βιαστικα και απο τη δουλεια του εδω μεσα δεν εχω δει τιποτε προχειρο!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #182 στις: Ιουνίου 24, 2012, 10:51:12 μμ »

αυτο ειναι κατι που με χαροποιει ιδαιτερα!!οτι θες σου λεω και το τηλεφωνο μου  να με ρωτας,οτι θες αμα μπορω να σε βοηθησω και πιστεψε με ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ παραγοντες με τα πιστολια που θελουν λιγουλακι προσοχη...κατα τ αλλα μη μασας!!

Αν και έχω πειραματιστεί αρκετά με πιστόλια , μπέκ, ροή και έχω βάψει ήδη δύο κιθάρες τον τελευταίο χρόνο με αρκετά καλό αποτέλεσμα, το πιστολοβάψιμο δεν είναι η ειδικότητά μου, καταφέρνω να έχω ενα καλό αποτέλεσμα τρίβοντας και γιαλίζοντας στο τέλος , ποτέ δεν κατάφερα να γίνω εξ ίσου καλός όπως δουλεύω τα ξύλα πάντα λουστράρω  με πολύ κόπο και αρκετό χρόνο.
Βέβαια το νίτρο είναι λίγο πιο μπελαλίδικο απο τα high gloss πολυουρεθάνης  και ακρυλικά  γιατί θέλει περισσότερα χέρια και στεγνώνει σιγα σιγα.
Μακάρι να λύνονταν όλα αυτά τα θέματα με τηλ επικοινωνία, ευχαριστώ πάντως :)

Για τη κιθάρα τώρα, θα τη βάψω και θα τη φέρω μέχρι εκει που θα πάει, απλά ειναι λίγο σπαστικό να την αρματώνεις δύο φορές  ράβε- ξύλωνε, σας ευχαριστώ!!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #183 στις: Ιουνίου 24, 2012, 11:29:40 μμ »
Αν και έχω πειραματιστεί αρκετά με πιστόλια , μπέκ, ροή και έχω βάψει ήδη δύο κιθάρες τον τελευταίο χρόνο με αρκετά καλό αποτέλεσμα, το πιστολοβάψιμο δεν είναι η ειδικότητά μου, καταφέρνω να έχω ενα καλό αποτέλεσμα τρίβοντας και γιαλίζοντας στο τέλος , ποτέ δεν κατάφερα να γίνω εξ ίσου καλός όπως δουλεύω τα ξύλα πάντα λουστράρω  με πολύ κόπο και αρκετό χρόνο........................................................................

Να ΄ξερες πόσο σε νοιώθω φίλε Νάσο, να ΄ξερες πόσο σε νοιώθω!!!!!

alexandros

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #184 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 11:22:48 μμ »
Νασο φοβερη δουλεια και παλι! Επισης συμφωνω 1000% για τα "παραδοσιακα" εργαλεια χειρος. Αρχιζω και εγω να τα προτιμω γιατι σου δινουν μεγαλυτερο κοντρολ στο αποτελεσμα, ειναι ασφαλεστερα και πιο απολαυστικα στη χρηση τους, παρα τον παραπανω ιδρωτα  ;D
Προσφατα πηρα ενα σετ scrapers και καταλαβα τι εχανα τοσο καιρο!

Εχω τις δύο δεξιά ξύστρες!
Την καμπύλη την προμηθεύτηκα πρόσφατα και με αυτή έξυσα ότι φαίνεται στις φωτο το καπάκι έξω στο χείλος που έχει καμπύλη καί όλο το μέσα!

Ενα καπάκι μου έμεινε ακόμα και μετα μοντάρουμε ;)

ξερετε που μπορω να τις βρω;

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #185 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 11:42:34 μμ »
Αλεξανδρε τις ειχα παρει απο www.madinter.com γυρω στα 10€ αν θυμαμαι καλα.

chris

• Hero Member
« Απάντηση #186 στις: Δεκεμβρίου 05, 2012, 12:48:42 πμ »
την δεξιά τής φωτ μπορείς νά τήν βρείς καί εδώ σέ μάρκα στάνλει 2,5 ευρ, τίς άλλες τίς πήρα καί εγώ από εδώ  http://www.fine-tools.com/zieh.htm

john 2004

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Δεκέμβριος 2012
« Απάντηση #187 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 03:49:11 μμ »
Θεοδωρόπουλε με έφτιαξες ;D
Είδα τη κιθάρα σου sycamore in black και πάνω που είχα ξεκινήσει το υπόστρωμα του νίτρου με πινέλο συντηρητικά τσούκου τσούκου σα κατι γεροντάκια,  θα παω δυναμικα με πιστόλι, το καθαρίζω κιολας
Ναταν η ζήλια ψώρα ;)
Νασο χαλαρα μην πας να κανεις κατι βιαστηκο μονο και μονο για να προλαβεις το σαββατο.ειναι πολυ η δουλεια που εχεις ριξει μεχρι τωρα και πολυ καλη η παρουσιαση βημα βημα, θα ηταν κριμα να γινει καμια πατατα τελευταια στιγμη απο βιασυνη  >:( .
φερτην μεχρι εκει που θα εχει φτασει.

το να κανεις υπομονη, οχι απλα σε δικαιωσε, αλλα το απογειωσε το οργανο! :)

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #188 στις: Δεκεμβρίου 29, 2012, 06:34:05 μμ »
Σ ευχαριστώ Γιάννη υπομονή,  επιμονή και μεθοδικότητα χρειάζεται  τρανο παράδειγμα εσύ με τις σκαλιστές λύρες, ο Δημήτρης με το σκαλιστό βιολί  και όλοι οι άλλοι  που δεν γεννηθήκαμε οργανοποιοί αλλά γίναμε γιατι αγαπάμε τα όργανα και τη μουσική!

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #189 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 03:23:30 μμ »
Το πρότζεκτ φτάνει στο τέλος του, εδώ φαίνεται αρματωμένη με  Gibson  PAF 57/57+ και δύο  ποτς.

λείπoυν το pickguard  (προσανατολίζομαι σε cream) αλλά με άλλα κουμπιά για τα ποτς και truss rod cover.

Ευχαριστώ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  ;)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #190 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 09:25:33 μμ »
Ψηφιζω cream με 1000! Οσες κοκκινες εχω δει εχουν μαυρα pickup rings και μαυρο pickguard, πιστευω οτι με cream θα ειναι πολυ πιο ομορφη!
Εχεις κανει wiring για ενα volume και ενα tone ή θα τρυπησεις και για αλλα pots?
Τετοια ομορφια παντως αξιζει περιοπτη θεση στο σαλονι και δεν νομιζω καμια γυναικα να εχει προβλημα με αυτο  ;D ;)

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #191 στις: Δεκεμβρίου 30, 2012, 10:45:02 μμ »
Ψηφιζω cream με 1000! Οσες κοκκινες εχω δει εχουν μαυρα pickup rings και μαυρο pickguard, πιστευω οτι με cream θα ειναι πολυ πιο ομορφη!
Εχεις κανει wiring για ενα volume και ενα tone ή θα τρυπησεις και για αλλα pots?
Τετοια ομορφια παντως αξιζει περιοπτη θεση στο σαλονι και δεν νομιζω καμια γυναικα να εχει προβλημα με αυτο  ;D ;)
Και γώ για cream προσανατολίζομαι θέλω να ξεχωρίζει απο τις Gibson, είπαμε ειναι κατα βάση Gibson custom μόνο που κατα λάθος έβαλαν άλλο logo ;D
Είναι wiring για ένα κι ένα
Πήρα και την έγκριση για το σαλόνι, της άρεσε, βρήκε μονο το χρώμα των κλειδιών περίεργο  8)

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #192 στις: Δεκεμβρίου 31, 2012, 05:37:51 μμ »
Καλά ε, πολύ δουλειά έπεσε σε αυτήν την κιθάρα, το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο,ευχαριστούμε φίλε Νάσο για όλη την παρουσίαση.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

idionaos

• Newbie
  • *
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #193 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 02:57:39 πμ »
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ :(

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #194 στις: Ιανουαρίου 01, 2013, 07:09:23 μμ »
Ευχαριστώ και γώ πραγματικά πολύ δουλειά σ αυτο το όργανο , αξίζει όμως παρα πολύ να βλέπεις τα όνειρά σου να γίνονται πραγματικότητα!
Καλή χρονιά!