Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΗΧΗΤΙΚΗΣ ΤΡΥΠΑΣ  (Αναγνώστηκε 13506 φορές)

ΚαΠα

• Hero Member
Απ: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΗΧΗΤΙΚΗΣ ΤΡΥΠΑΣ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 10:23:29 μμ »
Πολύ ωραίο Βαγγέλη, περιμένουμε με ενδιαφέρον και τη συνέχεια!!
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 10:28:19 μμ »
Αχ Κωστάκη τελικά πρέπει να σε τιμωρήσω, μαρτυριάρικο καλό παιδί (που λέει ο λόγος)  :)
Λοιπόν παιδιά σας ευχαριστώ όλους. Έχω πλέον συνηθίσει να είστε πολύ καλοί μαζί μου. Κι εσένα Δημήτρη, κι εσένα Ηλία, Γιάννη, Χάρη και Κώστα. 
Όσο για εσάς τους κιθαροποιούς θέλω να σας πω ότι ειλικρινά σας ζηλεύω. Μου αρέσει η ροκάδικη νοοτροπία σας, μου αρέσει η ορολογία σας, αλλά πιο πολύ από όλα μου αρέσει (ζηλεύω), που δουλεύετε έχοντας εξ αρχής project, specifications, βιβλιογραφία, σχέδια και πληθώρα πληροφοριών και γνώσεων διαθέσιμες.
Εμείς ζούμε στην σφαίρα του λυκόφωτος. Με μάγους και αλχημιστές, με μαγικά φίλτρα και φόρμουλες. Δεν ξέρω μου την έχει δώσει αυτή η κατάσταση.
Δεν ξέρω μου έχει μπει η τρελή ιδέα, όταν βρώ λίγο χρόνο, να φτιάξω τεχνικά σχέδια για την κατασκευή που μόλις ολοκλήρωσα αλλά δεν είναι ακόμη για παρουσίαση. Δεν ξέρω τι "σκατά" ξέρω, αλλά αυτή η μίζερη κατάσταση που την σπάει αφάνταστα. Και έχω την αίσθηση, ότι ακόμη και οι ερασιτέχνες που μαθαίνουν μερικά πράγματα παραπάνω, αρχίζουν σιγά-σιγά να κρύβονται. Όχι όλοι ευτυχώς και αυτό αποδεικνύεται στο χώρο μας, αλλά πάρα πολλοί.  Δεν ξέρω τι φταίει αλλά έτσι είναι.
Αυτά τα ολίγα γιατί μου φαίνεται ότι ξέφυγα πάλι.  Και πάλι σας ευχαριστώ.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 10:29:16 μμ »
Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:38:44 μμ »
Βαγγέλη,
πάλι καλά που υπάρχουν ερασιτέχνες σαν και σένα. Με γνώσεις, ικανότητες, επιμονή και υπομονή ώστε να φέρνουν άριστα αποτελέσματα με ότι καταπιάνονται αλλά και να μεταδίδουν τις γνώσεις τους.

Μπράβο ρε φίλε. Χαίρομαι που ήμασταν αλλά και παραμένουμε συνάδελφοι.

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:41:17 μμ »
βαγγελη μιλησαμε στο facebook και εισουνα επιφυλακτικος για τον ηχο αλλα οπως εμαθα απο ενα αλλον μαρτυριαρη σκοτωνει το οργανο!εχουμε δει την δουλεια σου και οπως ειπε και ο γιαννης δεν περιμεναμε κατι λιγοτερο.να εισαι καλα φιλε.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:53:21 μμ »
Τριαντάφυλλε και Αποστόλη σας ευχαριστώ πολύ. Αποστόλη ο μαρτυριάρης είναι υπερβολικός  :)
Τριαντάφυλλε κι εγώ χαίρομαι που συνεχίζουμε να είμαστε συνάδελφοι. Ξεφυγα λίγο και προς θεού δεν τα έγραψα για να ευλογήσω τα γένια μου που ούτως ή άλλως δεν έχω. Ευτυχώς που εδώ στο φόρουμ υπάρχουν πολλοί που έχουν και περισσότερες γνώσεις από εμένα και την καλοσύνη και διάθεση να τις μοιραστούν. Δεν είναι όμως θλιβερό να υπάρχει βιβλιογραφία και προδιαγραφές για όλα τα όργανα και για τα Ελληνικά λαουτοειδή να μην υπάρχει. Τι είναι δηλαδή τα θεϊκά όργανα που δεν μπορούν να καταγραφούν έστω κάποια χαρακτηριστικά και αυτή η καταγραφή να αποτελέσει μια βάση γνώσεων για όποιον θέλει να ασχοληθεί. Μήπως λέω θα ήταν μια καλή ιδέα, να αρχίσουμε να γράφουμε ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο στο οποίο ο καθένας που έχει την διάθεση να προσθέτει τις εμπειρίες του????

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 11:59:17 μμ »
Βαγγελη καλησπερα νομιζω οτι δεν θα περιμενα κατι λιγοτερο απο σενα αλλα το πιο σημαντικο νομιζω αυτο που παραγεις σαν αποτελεσμα ειναι αποτελεσμα διεξοδου ηρεμιας ταξης και αγαπης για την ενασχοληση σου

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:04:16 πμ »
Να είσαι καλά Κώστα

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:07:24 πμ »
βαγγελη νομιζω πως οτι κανουμε θα το κανουμε μονοι μας,δεν θελω να το συνεχισω για να μην καψουμε το θεμα σου που μας ενδιαφερει πολυ ολους.

Τάσος Θεοδωράκης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:09:50 πμ »
...Δεν ξέρω τι "σκατά" ξέρω, αλλά αυτή η μίζερη κατάσταση που την σπάει αφάνταστα. Και έχω την αίσθηση, ότι ακόμη και οι ερασιτέχνες που μαθαίνουν μερικά πράγματα παραπάνω, αρχίζουν σιγά-σιγά να κρύβονται. Όχι όλοι ευτυχώς και αυτό αποδεικνύεται στο χώρο μας, αλλά πάρα πολλοί.  Δεν ξέρω τι φταίει αλλά έτσι είναι....

Ωραία, καθαρή δουλειά!!

Πάντως, για τα παράπονα σου.. Όχι φίλε μου δεν είναι ακριβώς έτσι.

Πιάσε πιο σφαιρικά το όλο θέμα της οργανοποιίας στην Ελλάδα, ερασιτεχνική και επαγγελματική (λυπάμαι που το λέω συχνά αλλά δεν θέλω να αποκλείω κανέναν) και θα δεις μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια.

Μακάρι να ήτανε έτσι και οι βουλευτές που μας κυβερνάνε σήμερα… ??? ;) ???

Μην πάς πολύ μακριά, π.χ. πριν δέκα χρόνια αυτό το πλήθος πληροφοριών που υπάρχει σήμερα από αυτούς που ασχολούνται, και με το ιντερνέτ φυσικά χείμαρρος πληροφοριών (κάλων και κακών) θα δεις ότι τελικά δεν είναι έτσι.
 Στην δικιά μου φάση, προ εικοσαετίας αλληλοβοήθεια δεν υπήρχε σχεδόν από κανέναν, μου τραβούσαν την πόρτα για να μην πάρω μάτι και καλά… Κάποιοι παλαιότεροι που γράψανε εδώ μέσα θα έχουν ανάλογες ή και χειρότερες εμπειρίες…

Γιαυτό Vagges, να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που βρήκες έως τώρα, και με τις ευχάριστες κατασκευαστικές πληροφορίες  που ανταλλάσσεσαι με άλλους σήμερα, και εδω μέσα, γιατί αυτά πριν λίγα χρόνια, δεν υπήρχαν…

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 01, 2012, 12:16:28 πμ »
......................
 Δεν είναι όμως θλιβερό να υπάρχει βιβλιογραφία και προδιαγραφές για όλα τα όργανα και για τα Ελληνικά λαουτοειδή να μην υπάρχει. Τι είναι δηλαδή τα θεϊκά όργανα που δεν μπορούν να καταγραφούν έστω κάποια χαρακτηριστικά και αυτή η καταγραφή να αποτελέσει μια βάση γνώσεων για όποιον θέλει να ασχοληθεί. Μήπως λέω θα ήταν μια καλή ιδέα, να αρχίσουμε να γράφουμε ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο στο οποίο ο καθένας που έχει την διάθεση να προσθέτει τις εμπειρίες του????

Πολλή καλή ιδέα Βαγγέλη.

Για την ώρα οι γνώσεις μου είναι σε νηπιακό επίπεδο οπότε δεν ξέρω πόσο μπορώ να συνεισφέρω σε μια τέτοια προσπάθεια παρά μόνο στην ....................... καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου ;D ;D ;D

Σίγουρα πάντως αρκετοί εδώ μέσα θα μπορούσαν αν όχι με κατασκευαστικές οδηγίες για ολόκληρο όργανο, να κάνουν εξειδικευμένα άρθρα για τμήματα οργάνων που γνωρίζουν πολύ καλώς.

Υ.Γ. Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις κάτι συντόμως μιλάμε και με π.μ.

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:25:25 πμ »
Μπράβο φίλε μου Βαγγέλη τα λογια ειναι περιτα.
Είσαι άψογος όπως πάντα

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 01, 2012, 08:53:45 πμ »
Αποστόλη νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκαιο. Λοιπόν το σταματάω εδώ. Φίλε Τάσο πέρνω πίσω ότι έγραψα.
Τριαντάφυλλε και μόνο τις ιδιοκατασκευές που έχεις παρουσιάσει να συμπεριλάβεις, η συνεισφορά σου θα είναι τεράστια. Αλλά έχω την εντύπωση ότι έχοντας εμπλακεί με επισκευές (κατά την γνώμη μου ένας από τους δύο πυλώνες της γνώσης και πιθανόν ο σπουδαιότερος των δύο), έχεις και άλλα να συνεισφέρεις. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει ενδιαφέρον είμαι μέσα.
Παντελή ευχαριστώ φίλε μου.

bflouris

• Full Member
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:35:15 πμ »
απλα εξαιρετικο!!!!

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 01, 2012, 11:46:25 πμ »
Πράγματι δεν χρειάζονται σχόλια... αν δεν είχες πει πως είσαι ερασιτέχνης οργανοποιός κανείς δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει την δουλειά σου από κάποιου επαγγελματία και αυτό δεν είναι κολακεία ,το πιστεύω και το λέω,η ακρίβεια, η καθαρότητα και η αισθητική της δουλειάς σου είναι υψηλών προδιαγραφών!

Είπα παραπάνω πως δεν χρειάζονται σχόλια αλλά τελικά τα έκανα ;D :)

Tags: