Αποστολέας Θέμα: Τι κλιμακα για σκαφος 22 εκατοστα?  (Αναγνώστηκε 8292 φορές)

I.Gram

• Jr. Member
  • **
  • Αριθμός κατασκευών: 2
Τι κλιμακα για σκαφος 22 εκατοστα?
« στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 04:45:48 μμ »
Καλησπερα κυριοι, κ καλως σας βρηκα. Ηθελα να ρωτησω, εχω τελιεωσει ενα σκαφος που προοριζεται για τζουρα αλλα το θεμα ειναι οτι βγηκε λιγο μικρο, 22 εκατοστα..Θα κολλουσε αν το εδινα κλιμακα 57 εκατοστων, ή να το παρατησω ::) ? Το πλατος του ειναι 12.5 εκ.
Α, και κατι αλλο. Που θα βρω εδω στη Θεσσαλονικη ξυλα για το μανικο με το μετρο, γιατι πηγα στον Αβραμιδη, κ μου ειπε οτι δινει μονο μαδερια. Ευχαριστω πολυ...

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
Απ: Τι κλιμακα για σκαφος 22 εκατοστα?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 05:37:29 μμ »
Καλως μας ηρθες ;D

22 εκατοστα δε μου ακουγεται και τραγικα μικρο.Απλα φανταζομαι οτι ειναι αρκετα στενομακρο...ομορφο το φανταζομαι.Ανεβασε μας καμια φωτο αν εχεις.

Συνηθως στο σημειο που το σκαφος εμφανιζει το μεγιστο πλατος του,παταει ο καβαλαρης.Το σημειο του μεγιστου πλατους συνηθως συμπιπτει με το σημειο του μεγιστου βαθους.
Βαλε ενα μολυβι εκει που πρεπει να πατησει ο καβαλαρης και υπολογισε μανικι και καραολο....αν σου φαινεται μεγαλο...ριξε λιγο την κλιμακα,δε χαθηκε ο κοσμος.

Τζουραδες με μικρα σκαφη εχω δει αρκετους στο διαδικτυο,η σελιδα του κ.Παπαδαμου εχει καποιους θαρρω...
http://www.trixordo.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=57&category_id=4&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26
http://www.trixordo.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=134&category_id=4&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26
http://www.trixordo.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=55&category_id=4&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26

Δες εδω το Μουφλουζελη τι τζουρα παιζει...
Γιωργος Μουφλουζελης - Ο ψαρας μεσα στην χωρα

Εγω λεω να προχωρησεις αφοβα
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 06:06:49 μμ »
Φιλε I.Gram καλωσηρθες στην παρεα και καλες κατασκευες!
Ξυλα για μανικο αν θυμαμαι καλα πρεπει να εχει ο Μαυρομουστακης στην Αγ. Σοφιας.

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 06:26:24 μμ »
καλωσηρθες φιλε μου,γιατι να το παρατησεις?μια χαρα οργανακι θα βγει,πιστευω πως πρεπει του δωσεις γυρω στα 55 εκατοστα κλιμακα,καλη συνεχεια!

I.Gram

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 06:46:23 μμ »
Bleko διαφωτιστικοτατος. Ναι ειναι μακροστενο, και φωτος συντομα. immortalx δεν το ξερα οτι εχει ο Μαυρομουστακης, ευχαριστω. Αυριο κιολας εχω παει.  Αποστολη, φοβαμαι οτι αν του δωσω κλιμακα 55 εκ. τοτε η λα χορδη, θα ειναι παρα πολυ χαλαρη κ φοβαμαι οτι θα χω προβλημα.
Τωρα, αν πουμε οτι το δινω 57 εκ. απο καβαλαρη σε καβαλαρη, το μηκος του μανικου πως θα το υπολογισω? Για πλατος παντως ειπα να δωσω 2.5 εκατοστα δεδομενου του μικρου μεγεθους του σκαφους.
Ευχαριστω, και απο τωρα ζητω συγνωμη αν σας κουρασω κ με τις μελλοντικες μου ερωτησεις που μαλλον θα ειναι πολλες  ;D

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 06:57:46 μμ »
αποφασιζεις που θα κατσει ο καβαλαρης στο καπακι και απο εκεινο το σημειο μετρας 57 ποντους και σημαδευεις,μετα μετρας απο το σημαδι μεχρι το σκαφος και εχεις το μηκος του μανικου.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 07:04:01 μμ »
Φίλε I.Gram καλωσόρισες, το τζουρά μην τον παρατήσεις, φτιάξτε τον όπως και να σου βγει, Αποστόλη, δεν μπορούμε να έχουμε μικρό σκάφος με μεγάλη κλίμακα, πχ ο τζουράς του φίλου με διαστάσεις μήκος 22 πλάτος 12,5 δεν μπορεί να γίνει με κλίμακα 60cm πχ;
Φίλε I.Gram καλή επιτυχία, μη φοβάσαι χάρο, τα παιδιά εδώ είναι τζιμάνια και μαστόρια άριστα είμαι και εγώ μαθητής τους και με προσέχουν. ;D ;D ;D ;D

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 07:45:05 μμ »
Φίλε I.Gram καλώς ήρθες στην παρέα. Όσον αφορά στην κλίμακα, μην την φοβάσαι την 55αρα κλιμακα. Αυτός ο τζουράς με μήκος σκάφους 25 εκατοστά http://www.luthier.gr/index.php?topic=66.0, έχει 55αρα κλίμακα και είναι μια χαρά. Κατά τα άλλα όπως τα λέει ο φίλος Αποστόλης.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 08:20:39 μμ »
χρηστο μπορει να γινει και 60αρα και ακομα μεγαλυτερη η κλιμακα αλλα οσο μεγαλωνει το μανικι αυξανονται και οι τασεις και δεν υπαρχει λογος να ταλαιπωρεις το σκαφακι,επισεις ειναι και το αισθητικο μερος,δεν θα ειναι ισοροπιμενο στο ματι το οργανο(παντως πρεπει να σας εχω κανει ζημια στα ματια με την ορθογραφια μου)

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 20, 2012, 08:29:22 μμ »
Εγώ Αποστόλη δεν το κατάλαβα γιατί στην ορθογραφία είμαι ο χειρότερος, έχω δίπλα το word ανοιχτώ και γράφω πρώτα εκεί και ενώ μου βγάλει ποια έχω λάθος τα διορθώνω και κάνω αντιγραφή επικόλληση, αλλιώς θα έβγαζα κάνα μάτι, πάντως θα μου άρεσε σε τζουρά μικρό σκάφος μεγάλο μανίκι, προσωπικό γούστο, ίσως το επιχειρήσω σ αυτόν που θα κάνω.
Φίλε I.Gram δεν μας είπες σκαφτός ή με δούγες είναι;

I.Gram

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 03:16:14 πμ »
Σκαφτος ειναι παιδια. δυο φωτογραφιες οταν ηταν το σκαφος στα τελιεωματα ειναι οι εξης...Τωρα εχει δουλευτει περισσοτερο, κ ειμαι στη φαση που ψαχνω ξυλα για μανικι. Χαιρομαι που σας βρηκα παντως γιατι οσο το δουλευω αλλο τοσο δημιουργουνται καινουργια ερωτηματα-αδιεξοδα για το επομενο βημα.

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 05:05:06 μμ »
     Ομορφο θα γινει.Τι ξυλο ειναι;
     Στα χειλη καλως ειναι παχυ,χρειαζεται καποια επιφανεια για να πατησει και να κολληθει το καπακι.Και πισω επισης θαρρω οτι καλα εκανες και του εδωσες λιγο περισσοτερο παχος,ειναι ενα απο τα σημεια που καταπονουνται απο τις πιεσεις των χορδων.

Εχω την εντυπωση ομως οτι παιρνει λιγο σκαψιμο ακομα πλευρικα και σε βαθος.
Τι (μεγιστο) υψος εχει το σκαφος οταν το μετρας,στημενο οπως στην πρωτη φωτο, και τι (μεγιστο)βαθος εχει οταν μετρας το σκαψιμο του;
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 05:41:11 μμ »
Φιλε μου λιγο την καμπυλη του σκαφους να διορθωσεις!!

Δες μερικες φωτο!

Και επισης αυτη τη στιγμη ειναι πολυ παχυ στα χειλη! Πρεπει να το λεπτυνεις αρκετα!!

I.Gram

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 21, 2012, 11:40:34 μμ »
Bleko το ξυλο δυστυχως δεν ειναι απο αυτα που ενδεικνυται για οργανοποιια τουλαχιστον απο οσα εχω διαβασει, και λεγεται white limba. Αλλα επειδη δεν ειχα ιδεα απο κατασκευες και επειδη μου δωθηκε απλοχερα ειπα να το δοκιμασω. Παντως μου φανηκε σκληροτερο απο οξυα. Θα δειξει. Το υψος του σκαφους ειναι σχετικα ρηχο, ειναι 6 εκατοστα, και αυτο γιατι το κομματι ξυλου ηταν συνολικα 7 και ειπα να το δωσω 1 εκατοστο αερα. Τωρα για το σκαψιμο δεν ξερω πως θα το μετρησω, παντως στις συγκεκριμενες φωτογραφιες, το σκαψιμο δεν ειχε τελιωσει. Το εχω βαθυνει κι αλλο, κ φυσικα το εχω λειανει οσο καλυτερα μπορουσα.
Φιλε Ανδρεου Δημ. και στην καμπυλη εχω κανει διορθωσεις αλλα απεχει πολυ απο τις φωτογραφιες που παραθετεις. Παντως τα χειλη τα εχω τελιεωσει στα 5 χιλιοστα.
Τωρα δεν ξερω αν μπορειτε να μου πειτε δεδομενου οτι το παχος του μανικου θα το κανω 2.5 εκ. , στο 'σαντουιτς' απο σφενδαμο και εβενο που θα κανω ,ποσο πρεπει να ειναι το πλατος του καθε ενος απο τα τρια ξυλα? Μηπως πρεπει να μοιραζεται ισομερως, η' ο κοντρα εβενος θα ειναι πιο λεπτος? Ευχαριστω

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 08:49:31 μμ »
οσο πιο παχια κοντρα βαλεις τοσο πιο γερο θα ειναι το μανικι αλλα και πιο βαρυ και κουραστικο στο παιξιμο,πρεπει να βρεις τη χρυση τομη.

Tags: