Αποστολέας Θέμα: Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο;  (Αναγνώστηκε 24331 φορές)

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
Απ: Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 10:55:36 μμ »
Δημήτρη όταν θες στο μήνυμα σου να βάλεις κείμενο που έχει γράψει κάποιος άλλος υπάρχει το κουμπί δίπλα στην διέση # και σου εμφανίζει [quοte][/quοte].
Αν βάλεις το κείμενο ανάμεσα στις αγκύλες θα το εμφανίζει σε γκρι πλαίσιο για να είναι κατανοητο πως το έχει γράψει άλλος.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 26, 2012, 11:28:02 μμ »
Παράθεση
Δημήτρη όταν θες στο μήνυμα σου να βάλεις κείμενο που έχει γράψει κάποιος άλλος υπάρχει το κουμπί δίπλα στην διέση # και σου εμφανίζει [quοte][/quοte].
Αν βάλεις το κείμενο ανάμεσα στις αγκύλες θα το εμφανίζει σε γκρι πλαίσιο για να είναι κατανοητο πως το έχει γράψει άλλος.

ετσι?σωστο?

locrian

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 12:01:09 πμ »
Παράθεση
""Σίγουρα όλα έχουν και κάποιο όριο. Και σίγουρα ένας ερασιτέχνης δεν θα πρέπει να έχει ως οδηγό κοστολόγησης τις τιμές που πουλάνε καταξιωμένοι του χώρου.
Εάν όμως όπως λες η κατασκευή ενός ερασιτέχνη είναι αξιόλογη και προφανώς άξια προς πώληση, τότε δεν βρίσκω τον λόγο που μπορεί να ξεφτιλιστεί.
Και σαφώς δεν μιλάω για τις πρώτες κατασκευές κάποιου ερασιτέχνη στις οποίες σίγουρα θα έχει κάνει την "πρακτική" του""'

φιλε locrian εγω προσωπικα δεν γνωρισω ποιος εισαι και ουτε εχω καμια αντιπαραθεση μαζι σου...η γνωμη μου ομως ειναι η εξης....για να χαρακτηρισει καποιος την κατασκευη του ΑΞΙΟΛΟΓΗ και αξια προς πωληση,και ισαξια με τη δουλεια ενος επαγγελματια πρεπει να δωσει τη δυνατοτητα στον κοσμο να δει να ακουσει και να δοκιμασει τη δουλεια του.....με 1-2-3 οργανα και με τις γνωμες καποιων φιλων κανενας δεν γινεται επαγγελματιας,και ουτε μπορει να ορισει τιμη..οποιος ειναι η θεωρει τον εαυτο του επαγγελματια ευχαριστως ,να δωσει η δυνατοτητα στον κοσμο να τον καταξιωσει επωνυμα...αυτα χωρις να θελω να θιξω κανενα,ουτε τις ικανοτητες,ουτε τις φιλοδοξιες του

Σαφώς και δεν υπάρχει αντιπαράθεση, ίσως η κουβέντα να έβγαλε κάτι τέτοιο ΑΛΛΑ ΔΕΝ.

Πάντως εδώ νομίζω πως λέμε το ίδιο πράγμα αλλά με άλλα λόγια ο καθένας.

dimitris_7

• Sr. Member
Απ: Οξυά - Μουσικό ή μη Ξύλο;
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 12:22:17 πμ »
ουτε η κουβεντα εβγαλε κατι τετοιο φιλε..ο καθενας εχει τη γνωμη του και ειναι σεβαστη..για μενα το θεμα οργανοποιεια ειναι τεραστιο και θελει πολλα χρονια και διαβασμα και πρακτικη για να οδηγηθεις σε ολοκληρωμενα συμπερασματα....ο τροπος που λειτουργει η οργανοποιεια ..σαν μαθηση...και σαν πωληση στη χωρα μας εχει δημιουργησει πολλα ερωτηματικα ,και πολλα θολα τοπια...οποτε εχω οδηγηθει στη λυση να σεβομαι και να ακουω τις γνωμες των αλλων ,αλλα να σεβομαι και αυτα που βλεπω και ακουω!!!!! οταν καποιος ειναι απολυτος σε κατι,οταν καθημερινα βλεπουμε καινοτομιες στο χωρο,τοτε το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ειναι μονοδιαστατος και εμπαθης....οπως καποτε ρωτησα ενα μαστορα" γιατι δουλευεις μονο με αυτα τα ξυλα και δεν δοκιμαζεις κατι διαφορετικο"  'κατι που δοκιμαζουν στις κιθαρες ας πουμε"....μου απαντησε...αυτα εμαθα να δουλευω,σε αυτα εχω εμπειρια,και δεν εχω το χρονο να πειραματιστω σε αλλα ξυλα γιατι το μεροκαματο τρεχει.....

ολα αυτα με το δεδομενο οτι το σαιτ ειναι ερασιτεχνων,που προσπαθουν ο καθενας με μια φωτογραφια,ενα βιντεο,μια κατασκευη,να κανουν το χομπυ τους,και να βοηθησουν τους αλλους....
εαν το σαιτ εχει επαγγελματιες,με τα δεδομενα που ορισα παραπανω,τοτε η συζητηση μπορει να παει σε αλλο επιπεδο,και να δεχτουμε αυστηρα τη γνωμη τους...συμφωνεις?

locrian

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 09:58:01 πμ »
Γιατί με ρωτάς εάν συμφωνώ ?
Την γνώμη σου είπες.

OCGUITARS

• Newbie
  • *
  • I am 38 years old,and involved with music over 20
    • olympuscustomguitars
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 11:36:05 πμ »
παιδιά καλημέρα σε όλους.
Με λένε Γιάννη Γιαντσιο και κατασκευάζω ηλεκτρικά όργανα, βασικά (κιθάρες), τύπου strat-prs-lp.
θεωρώ ότι είμαι εναλλακτικώς κατασκευαστής όσο αφορά τον  τύπου του ξύλου στης κατασκευές.
Τα ξύλα που δουλεύω κατά κόρων, είναι ελληνικής προέλευσης όπως  οξυά, καρυδιά, φλαμουριά, ελιά(ρίζα),πευκο για το σώμα και καρυδιά, καστανιά,σφενδαμη, μουριά κελεμπεκη και δρυς για το μανίκι.
Φυσικά αν το θέλει ο πελάτης χρησιμοποιώ και τα γνωστά σε όλους,mahogani,alder,ash,maple,basswood,poplar,rosewood......

Βασική αρχή στην κατασκευή είναι, τι ήχο θέλουμε να παράγουμε μέσο οργάνου;
Όταν καταλήξουμε σε κάτι συγκεκριμένο τότε αρχίζει το ψάξιμο στο τι ξύλα θα χρησιμοποιήσουμε.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχουμε σημαντική γνώση στα ηλεκτρικά της κιθάρας, διότι ο κανόνας λέει 20% ξύλο,70% ηλεκτρικά και 10% χέρι. Γιαυτό ποιο πάνω έγραψα τι ήχο Θέλουμε να παράγουμε,και αυτό δεν είναι φυσικά απλό, απαιτεί γνώση και εμπειρία. 
Οτιδήποτε απορία η προβληματισμό έχει κάποιος μπορεί να εκφραστή ελεύθερα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 11:45:25 πμ »
καλημερα φιλε και καλως ηρθες στο φορουμ!!!! απο ποια περιοχη εισαι φιλε?

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 04:27:21 μμ »
Ρε παιδια....κουραστικο καταντησε.Εσυ φιλε καινουριε καλως ηρθες στην παρεα μας, μην μας παρεξηγεις που παιζουμε τα σπαθια μας εδω μεσα, τι να γινει?  αδρεναλινη μπολικη βλεπεις. Θα ηρεμησουμε που θα παει?Και παλι καλωσορησες
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 04:44:35 μμ »
συμφωνω...παμε για αλλο ξυλο τωρα αυτο το εξαντλησαμε!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 27, 2012, 04:56:16 μμ »
πολυ μπλα μπλα...συμφωνω με τον Κωστα....νομιζω οτι παει η κουβεντα σε ξεκατινιασμα μασημεριανου σοου..απο πλευρας μου δεν ξανασυμμετεχω σε αυτη την κουβεντα.οτι ειχα να πω το ειπα..καλο ειναι οποιος ξαναμιλησει να πει κατι καινουργιο-σημαντικο να μαθουμε κατι οχι να αναλωνωμαστε σε ανουσιο διαλογο....

ουσακ

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 04:13:44 πμ »
αν παντως κάποιος έχει να μου πουλήσει ή να μου χαρίσει σγουρή οξυά κομμένη για πάνω από τριάντα χρόνια δεν θα έλεγα όχι. η αλήθεια μου βέβαια είναι πως ενώ έχω δει παρα πολλά μπουζούκια από οξυά στο σκάφος συνήθως σε συνδιασμό με κάποιο άλλο ξύλο ήταν όλα φτηνά. δεν έχω δει ποτέ ακριβό όργανο από οξυά. και αν και επαγγελματίας, μεχρι πρότυνος τον καλύτερο ήχο στα αυτιά μου μου τον χάρισε απλόχερα ο κόπος ενός ανώνυμου ερασιτέχνη...   

Tags: