Αποστολέας Θέμα: Les Paul  (Αναγνώστηκε 81437 φορές)

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
Απ: Les Paul
« Απάντηση #240 στις: Μαΐου 25, 2012, 10:18:59 πμ »
Φανταστική δουλειά Γιάννη!!! Είσαι άπαικτος!!!

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
« Απάντηση #241 στις: Μαΐου 25, 2012, 10:39:38 πμ »
Θέλω αναλυτική παρουσίαση των ηλεκτρονικών,βήμα-βήμα ;D Γεια σου ρε Γιάννη,η παρουσίαση της κατασκευής έτσι και αλλιώς είναι φανταστική!!!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #242 στις: Μαΐου 26, 2012, 05:38:47 πμ »
Θέλω αναλυτική παρουσίαση των ηλεκτρονικών,βήμα-βήμα ;D
Χεχε, εννοειται!! Ελπιζω οι ηλεκτρονικοι του forum να μη με παρουν με τις πετρες γιατι οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες  ;D
Ο Ηλιας ή ο Νασος ειπαν οτι θα βοηθησουν λιγο την κατασταση  ;D

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #243 στις: Μαΐου 26, 2012, 07:55:55 πμ »
οτι θελεις εδω ειμαστε  8)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #244 στις: Μαΐου 26, 2012, 09:24:16 πμ »

Χεχε, εννοειται!! Ελπιζω οι ηλεκτρονικοι του forum να μη με παρουν με τις πετρες γιατι οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες  ;D
Ο Ηλιας ή ο Νασος ειπαν οτι θα βοηθησουν λιγο την κατασταση  ;D
Ειμαστε εδώ άγρυπνοι φρουροί  :)

Δημητρης Βλαχος

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #245 στις: Μαΐου 28, 2012, 03:00:54 πμ »
Φιλε Γιαννη δεν εχω λογια πραγματικα! Παρακολουθω την δουλεια σου και σε ζηλευω πραγματικα! Καθαρη δουλεια με λεπτομερια και πολυ μερακι! Εχεις να μας δειξεις πολλα πραγματα ακομη εσυ! Μπραβο σου περιμενω να την δω τελειωμενη και να ακουσω και ηχο!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #246 στις: Μαΐου 28, 2012, 09:50:46 μμ »
Μικρο update :
Οι γυναικες της οικογενειας αποφασισαν να αλλαχτει το χρωμα (αν θες πες οχι  :-X)
Αφου ξανατριφτηκε λοιπον περαστηκε μια αποχρωση πιο βιολετι  :D Στη συνεχεια 3 χερια Tru-oil sealer and filler με τριψιμο ενδιαμεσα και επειτα τα πρωτα 2 χερια Tru-oil.
Ο καιρος φυσικα δεν βοηθαει καθολου με τοσο βροχη και υγρασια γι'αυτο το παμε αργα-αργα  :o

Εδω φαινεται το σημειο που ειχε ρωγμη στο καπακι και λογω της κυανοακρυλικης που εριξα δεν πιανει το stain με τιποτε! Γι'αυτο θα της δωσω παρατσουκλι "Η σημαδεμενη"  ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #247 στις: Μαΐου 28, 2012, 10:17:18 μμ »
πςςςςςςςςςςςςς τι να λεμε τωρα ρε φιλε?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #248 στις: Μαΐου 29, 2012, 03:55:33 μμ »
Kαταρχην συγχαρητηρια για την δουλεια!! :)
θα ηθελα να πω ομως κατι με το θαρρος που εχω αν φυσικα επιτρεπεται!!εχει να κανει με την υποθεση λουστρα!και να εξηγηθω.για μενα ειναι ενα κεφαλαιο ΑΣΧΕΤΟ με την οργανοποιια και ειτε το θελουμε ειτε οχι το συνανταμε καθε φορα ου τελειωνουμε ενα οργανο...εγω προσωπικα εχω φτυσει αιμα να εξοικιωθω με τα λουστρα με πιστολι .και εδω ειναι η μικρη μου ενσταση που αμα θες πετα την οπως στην ειπα..και εξηγουμεαι ,εχεις κανει τρομερη δουλεια στον τομεα τυ ξυλου,αλλα το true oil δεν σου δινει ενα επαγγελματικο αποτελεσμα,απο οτι βλεπω.Αντιστοροφως ,ενα μετριο οργανο με επαγγελματικο φινιρισμα σου ανεβαζει τον πυχη..Αρα για μενα το να κατασκευαζεις παπαδες και να λουστραρεις με αυτα τα λαδια νομιζω οτι ειναι κριμα...οχι οτι δεν ειναι ομορφο,προς Θεου,αλλα ρε φιλε επειδη σε ξερω στο λεω,θα σου εδινε αλλο αποτελεσμα....και θα το χαιροσουνα παραπανω....με ξερεις οτι λεω στο λεω επειδη βλεπω τον κοπο που κανεις !!!
και που σαι?θελω να βαλεις κανενα κλιπακι να δουμε!!!
μπραβο και παλι ρε φιλε!!!!

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #249 στις: Μαΐου 29, 2012, 04:15:43 μμ »
Μπραβο ρε Γιανναρε πολλη καλη  :)
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #250 στις: Μαΐου 29, 2012, 07:35:55 μμ »
Παιδια ευχαριστω και παλι ολους για τα σχολια!
θα ηθελα να πω ομως κατι με το θαρρος που εχω αν φυσικα επιτρεπεται!!

Φυσικα και επιτρεπεται, γι'αυτο ειμαστε εδω  ;D
Λοιπον, σε προηγουμενες κατασκευες εχω δοκιμασει βερνικια νιτρου, πολυουρεθανης 2Κ και ακρυλικο αυτοκινητων. Λογω πολυ μικρης εμπειριας μου ειναι αδυνατο να αποφασισω αν το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο. Γι'αυτο πειραματιζομαι με διαφορα και κατεληξα να δοκιμασω Tru-oil και σε επομενη κατασκευη σιγουρα θα δοκιμασω και γομαλακα, για την οποια εχω ακουσει τοσα πολλα!
Πιστευω οτι με ολα τα προαναφερθεντα φινιρισματα μπορει κανεις να πετυχει επαγγελματικο αποτελεσμα, απλα θελει και αυτο οπως ολα τον χρονο του.
Οσον αφορα το Tru-oil, ειναι αρκετα ευκολο στην εφαρμογη και θα χρειαστουν πολλα περισσοτερα χερια για να αποκτησει βαθος. Θελω να πιστευω οτι μετα το buffing θα δειξει πολυ περισσοτερο. Ευχηθειτε μου καλη επιτυχια  ;D

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #251 στις: Μαΐου 29, 2012, 08:22:10 μμ »
καλη επιτυχια  ;D

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #252 στις: Μαΐου 29, 2012, 11:11:41 μμ »
Γιάννη,
λυπήθηκα που δεν ήρθες στη συνάντηση και γιατί δεν είδα με τα μάτια μου τα αριστουργήματα που φτιάχνεις!!!! :'( :'(

Φίλε η δουλειά σου είναι εξαιρετική και είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο της προσπάθειάς σου!!! :D :D

Θα πω κι εγώ ένα τρόπο με τον οποίο διορθώνονται ψιλοπροβλήματα στο βάψιμο (εκεί που λες ότι δεν πιάνει το χρώμα) και είναι το τοπικό βάψιμο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο κατάλληλης απόχρωσης πριν όμως περαστεί το τελικό λούστρο. Μπορεί να χρειαστεί ένα πολύ ελαφρύ και προσεκτικό γυαλοχάρτισμα ώστε να "δέσει" το χρώμα του μαρκαδόρου με την απόχρωση του υπολοίπου χρώματος και τα νερά του ξύλου.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #253 στις: Μαΐου 29, 2012, 11:22:59 μμ »
Πολυ καλη ιδεα!!! Τωρα που ειναι νωρις ακομη θα κανω μια δοκιμη να το καλυψω!
Λυπαμαι και εγω παρα πολυ που δεν μπορεσα να ερθω αλλα τωρα τελευταια δεν με θελει η τυχη... Σημερα ειχα και αλλη ζημια στη δουλεια (η 3η αυτο τον μηνα) και μου ηρθε να παρω τα βουνα  :-[

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #254 στις: Μαΐου 31, 2012, 10:36:04 μμ »
Γιάννη τι να πώ. Έλειψα για λίγο και έγινε κοσμογονία. Το έχω ξαναπεί ότι εσάς του κιθαροποιούς, σας θαυμάζω για πολλά πράγματα. Πάνω από όλα όμως σας θαυμάζω για τις γνώσεις σας ( έχετε τεκμηριωμένες απόψεις, τεχνικές κλπ) και την οργάνωσή σας. Και μην ξανακούσω για ατέλειες γιατί δεν ξέρω μάλλον θα τα σπάσω όλα εδώ (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ). Άψογος. Εντυπωσιακός ............ Θα μπορούσα να γράφω για ώρες.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/