Αποστολέας Θέμα: Les Paul  (Αναγνώστηκε 81429 φορές)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: Les Paul
« Απάντηση #210 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:50:59 μμ »
Μπραβο ρε συ,καταλαβαινω απο αναποδιες οπως ολοι μας,αλλα θα ηταν σωστοτερο να ετρωγεσ βρε συ απο μεσα το υλικο....αλλα η μαγκια του μαστορα ειναι να ξερει να μπαλωνει μαλακιες.....
KEEP WALKING ,JOHNY! :)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #211 στις: Μαΐου 07, 2012, 05:51:18 πμ »
Μπραβο ρε συ,καταλαβαινω απο αναποδιες οπως ολοι μας,αλλα θα ηταν σωστοτερο να ετρωγεσ βρε συ απο μεσα το υλικο....αλλα η μαγκια του μαστορα ειναι να ξερει να μπαλωνει μαλακιες.....
Δημητρη, αν καταλαβα καλα εννοεις να μην ξηλωνα το binding και να ετρωγα μονο τον καπλαμα; Το σκεφτηκα, αλλα δεν μπορεσα να βρω τροπο να τριψω το εσωτερικο χωρις να πειραξω το binding!

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #212 στις: Μαΐου 07, 2012, 08:33:24 πμ »
Δημητρη, αν καταλαβα καλα εννοεις να μην ξηλωνα το binding και να ετρωγα μονο τον καπλαμα; Το σκεφτηκα, αλλα δεν μπορεσα να βρω τροπο να τριψω το εσωτερικο χωρις να πειραξω το binding!

οχι,απλα εννοουσα να εβαζες το ρουτερ μεσα στο cavity ηλεκτρικων και στο σημειο που ειναι οι 4 τρυπες να κατεβαζες το παχος καπακιου τοπικα ...εσυ μειωσες το παχος καπακιου σστο σημειο των τρυπων απ εξω ,εγω σου προτεινα απο μεσα.....αλλα μην αγχωνεσαιμπορεις με ενα σκαρπλο να ξεκινησεις να σβηνεις την καμπυλη του κυκλου απο πιο πισω ωστε ισως να φανει πιο ομαλη..δεν ξερω αν αυτο γινεται βεβαια επειδη ειναι αρκετα κοντα.....anyway....και γω τελειωνω τις δικες μου,αλλα και γω ισως κρεμασω τα παπουτσια μου ...μην κοιτας που δεν βαζω φωτος......ποσα βραδυα δεν εχω κλεισει ματι......καλη σου μερα!!!

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #213 στις: Μαΐου 07, 2012, 09:50:03 πμ »
Γιανννη το μπραβο γιαυτο που κανεις ειναι μαλλον λιγο πιστευω το τελικο αποτελεσμα να σε κανει να καμαρωνεις για χρονια .Επισης πολυ καλη λυση να φευγεις απο το εργαστηριο  για μερικες μερες γιατι μπορει να γινει καποιος επικινδυνος γιαυτο που φτιαχνει το προτελευταιο μου κατορθωμα σε ετοιμο σκαφος με περασμενο μανικι καραολο ηταν να μεινουν ζωντανα μονο τα τελευταια και παλι συγχαρητηρια

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #214 στις: Μαΐου 07, 2012, 03:23:29 μμ »
Κωστα σ'ευχαριστω φιλε μου!
Δημητρη τωρα καταλαβα τι εννοεις! Το θεμα ειναι οτι δεν εσκαψα τις τρυπες απλα γιατι δεν εφταναν να κουμπωσουν οι διακοπτες, αλλα γιατι μου αρεσει το look των recessed διακοπτων και επισης γιατι τους προτιμω καθετα τοποθετημενους και οχι να ακολουθουν την κλιση του καπακιου  :)

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #215 στις: Μαΐου 07, 2012, 09:33:24 μμ »
ok,και συγνωμη αν φανηκα ξερολας ;)
 ολοι εδω ειμαστε μαθητευομενοι.... :) :D ;D

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #216 στις: Μαΐου 08, 2012, 12:50:18 πμ »
ok,και συγνωμη αν φανηκα ξερολας ;)
 ολοι εδω ειμαστε μαθητευομενοι.... :) :D ;D
Τι ξερολας βρε τρελε; Εγω μπερδευτηκα αρχικα και καταλαβα αλλα για αλλα  ;D ;)

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #217 στις: Μαΐου 08, 2012, 10:48:44 πμ »
 ;D ;)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #218 στις: Μαΐου 10, 2012, 02:21:47 μμ »
Προτεινω παντος να αρχισουμε καποια στιγμη να μιλαμε ολοι για τις αναποδιες που μας εχουν τυχει,ετσι ωστε να τις διαβαζουμε και να παιρνουμε δυναμη για να συνεχιζουμε.....Εκει να δεις τι εχει να γινει Γιαννη,......χαχαχαχα

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #219 στις: Μαΐου 10, 2012, 04:19:00 μμ »
να πω εγω???πανω που ημουνα ετοιμμος να παρουσιασω εδω την καινουργια κιθαρα ,ημουνα στο σταδιο του wet sanding.....εε εκει εγινε ο χαμος ...και δεν εκατσε...το λουστρο ειχε κατσει πολυ ασχημα...2 μερες δεν μιλιομουνα...και ειχα μια λυση ξανα...να ξαναξηλωσω τα βερνικια και ξαναντουκου....αλλα αυτην την φορα εμαθα κατ...οσο πιο γρηγορα θελω κατι να τελειωσει τοσο πιο αργα θα παει.....ε τωρα σιχτηρησα και θα το τελειωσω οποτε γουστρω εγω και οχι οποτε θελει εκεινο.....α στα διαλα........ >:(

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #220 στις: Μαΐου 10, 2012, 07:49:18 μμ »
Εγω που λετε....ξεκινησα ολο χαρα  και ορεξη να φτιαξω μια κλασσικη κιθαρα.κει λοιπον που εχω τελειωσει το σωμα και βαζω τα φιλετα γυρω γυρω,λεω...δε ριχνω κι ενα τριψιμματακι ετσι να φαινεται ωραιο και να δοκιμασω και την καινουργια μου πατεντα (
Making A Rolling Pin Sander
).....κι ενω ολα πηγαιναν καλα και αρχιζε και καθαριζε το ξυλο απο κολλες και ερχοταν προσωπο με το φιλετο,και η χαρα μου δεν περιγραφοταν ;D,τοτε........... :o ειδα μια ωραια τρυπα στο πλαινο της κιθαρας μου..... ??? ηθελα να την πεταξω απο το παραθυρο.Τελικα αποφασισα να αλλαξω το πλαινο πιο πολυ για εμπειρια.Ετσι κι εγινε.....το αλλαξα και τωρα θελει ταστιερα για να τελειωση.Απο τη μια ειναι να γελας αλλα απο την αλλη αν το δεις επικοδομητικα,μαθαινεις οσα δεν θα σου επιτρεψει να μαθεις κανενας σε οργανο δικο του αν δεν σε ξερει 15 χρονια μαστορα,αλλα σου φευγει και ο φοβος να βουτηξεις στα βαθια.....!!!!
Καλη συνεχεια σε ολους.....και τα χειροποιητα οργανα κατα την γνωμη μου ειναι μοναδικα με την λεπτομερεια αλλα και την ατελεια τους....!!!!!

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #221 στις: Μαΐου 10, 2012, 08:03:02 μμ »
Εγω που λετε....ξεκινησα ολο χαρα  και ορεξη να φτιαξω μια κλασσικη κιθαρα.κει λοιπον που εχω τελειωσει το σωμα και βαζω τα φιλετα γυρω γυρω,λεω...δε ριχνω κι ενα τριψιμματακι ετσι να φαινεται ωραιο και να δοκιμασω και την καινουργια μου πατεντα (Making A Rolling Pin Sander).....κι ενω ολα πηγαιναν καλα και αρχιζε και καθαριζε το ξυλο απο κολλες και ερχοταν προσωπο με το φιλετο,και η χαρα μου δεν περιγραφοταν ;D,τοτε........... :o ειδα μια ωραια τρυπα στο πλαινο της κιθαρας μου..... ??? ηθελα να την πεταξω απο το παραθυρο.Τελικα αποφασισα να αλλαξω το πλαινο πιο πολυ για εμπειρια.Ετσι κι εγινε.....το αλλαξα και τωρα θελει ταστιερα για να τελειωση.Απο τη μια ειναι να γελας αλλα απο την αλλη αν το δεις επικοδομητικα,μαθαινεις οσα δεν θα σου επιτρεψει να μαθεις κανενας σε οργανο δικο του αν δεν σε ξερει 15 χρονια μαστορα,αλλα σου φευγει και ο φοβος να βουτηξεις στα βαθια.....!!!!
Καλη συνεχεια σε ολους.....και τα χειροποιητα οργανα κατα την γνωμη μου ειναι μοναδικα με την λεπτομερεια αλλα και την ατελεια τους....!!!!!

πολυ ασχημο....αλλα τελικα μαγκες επειδη το πηρα ΠΟΟΟΟΛΥ προσωπικα  και πολυ μεσα μου,δεν σας κρυβω οτι εχω φτασει σε σημεια να τα παρατησω ,να την πεταξω απο το παραθυρο την κιθαρα μεχρι υπαξιακα...λοιπον..λεω..αξιζει τελικα ΟΟΟΟΛΗ αυτη η ψυχοφθορα διαδικασια????εγω ενα εχω να πω για ολους που εχουν τα αρχιδια να κανουν λαθη....

dimitris

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #222 στις: Μαΐου 11, 2012, 03:06:36 πμ »
Ωραία πράματα Γιάννη!!!!
Οσο για τα λάθη παιδιά, γίνονται για να μαθαίνουμε απ’αυτα. Ο πάγκος φέρνει την εμπείρια και το πείσμα την επιτυχία....
Δν μασάμε συνεχίζουμε....

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #223 στις: Μαΐου 11, 2012, 10:31:38 πμ »
Αυτο που γουσταρω στο forum ειναι οτι εχουμε ηθικο  ;D ;)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #224 στις: Μαΐου 11, 2012, 04:28:15 μμ »
Μη μασάτε ;)
Επειδή εχω βρεί το ρυθμό μου μαζι με τη 335 πριν απο λίγο ξεκίνησα μια κλασική,κολάω καπάκι και σε κανα δίωρο σκάβω ροζέτα!!!