Αποστολέας Θέμα: Les Paul  (Αναγνώστηκε 81463 φορές)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Les Paul
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 06:50:19 μμ »
Νασο, τι κουκλα ειναι αυτη φιλε μου  :o :o :o :-* Απιστευτο φινιρισμα! Στην αρχη νομιζα οτι ηταν τρισδιαστατο render!
Σιγουρα με πλανη και σκαρπελο εχει κανεις περισσοτερο κοντρολ. Εγω σαν νεος ομως στο σπορ...ουτε με αυτα ειμαι ακομη καλα, καλα εξοικειωμενος! Φοβαμαι πως δεν θα πετυχω ακριβες και ομοιομορφο αποτελεσμα. Παρ'ολα αυτα, σ'ευχαριστω παρα πολυ για την ιδεα!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 08:11:51 μμ »
 Αν και πρωτόφτιαξα κιθάρα  πριν δυο δεκαετίες  είμαι και γω νέος, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ στο φόρουμ για να μάθω καινούρια πράγματα.. 8)
   Η μόνη περίπτωση που θα χρησιμοποιούσα ρούτερ είναι για να αντιγράψω αυτές τις επιφάνειες απο les paul, 335 σε μια κατασκευή τύπου CNC , αν είχες δεί στο σαιτ του Grellier που χρησιμοποιούσε μια , αν και τωρε πια τα κανει όλα με το χέρι :)
  Δεν ξερω αν αξίζει τον κόπο να φτιάξεις παραπάνω template για αυτή τη δουλειά, εγώ θα είχα ξεκινήσει ήδη, επένδυσε στη γνώση, καντο με το χέρι.

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 09:53:54 μμ »
Για να ειμαι ειλικρινης, ειμαι θαυμαστης αυτων που κανουν τις περισσοτερες εργασιες σε ενα οργανο με το χερι. Το καθενα ειναι ξεχωριστο!
Αυτο που παρατηρησα, παρακολουθωντας απειρες κατασκευες ερασιτεχνων στο ιντερνετ, ειναι οτι χρησιμοποιουν πιο συχνα βοηθητικες κατασκευες (jigs) απ'οτι καποιοι επαγγελματιες! Πιθανοτατα γιατι αυτο φερνει μια σιγουρια, ενω ενα εμπειρο χερι/ματι μπορει να το κανει με εργαλεια χειρος, χωρις πολλα, πολλα βοηθηματα.
Παρακολουθω καιρο αυτον τον οργανοποιο, ο οποιος το radius της ταστιερας το κανει με πλανη χειρος! http://crimsonguitars.com/workshop-diary/

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 10:27:58 μμ »
δε νομιζω οτι ο κανει με πλανη!! σε ποια φωτο??
εγω κολλησα με κατι αλλο που ψανω καιρο να τα βρω....που θα βρω αυτα τα παξιμαδια με πασσα ρε παιδια??

Elias

• Sr. Member
    • κατασκευη ηλεκτρικης κιθαρας
  • Αριθμός κατασκευών: 3456
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 10:45:30 μμ »
θες να φτιαξεις τυπου travel guitar? ειχα χρησιμοποιησει παλαιοτερα τετοια, θα ρωτησω ενα φιλο μαραγκο που τα περνουν.
λεω και εγω τι μου θυμιζει, πριν καμια εβδομαδα στο youtube στο καναλι μου κατι εγινε αυτος (δεν τα ξερω και καλα)

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 10:50:08 μμ »
εγω κολλησα με κατι αλλο που ψανω καιρο να τα βρω....που θα βρω αυτα τα παξιμαδια με πασσα ρε παιδια??

Δημητρη νομιζω πως μπορω να σε βοηθησω.Εγω τετοια αγοραζω απο την Σπυρου Πατση.Πες μου τι σπειρωμα θες και τι υψος πρεπει να εχει και να παω αυριο να ρωτησω.

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 11:18:03 μμ »
επειδη δεν ειμαι στο εργαστηρι τωρα,υπολογιζω οτι θελω απο κοντα στον 1,5 ποντο υψος ,σπειρωμα εξωτερικο δεν με ενδιαφερει,και τωρα απο μεσα το σπειρωμα δεν εχω προωλημα...
θα με διευκολυνε αν ειχα και κανενα τηλ!!
ευχαριστω πολυ!!!

οχι δεν ειναι για travel αλλα,ετσι εχουμε καλυτερο sustain!!

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 11:21:42 μμ »
σου στελνω π.μ το τηλ μου.παρε τωρα αν μπορεις.το απο μεσα ειναι απο Μ4 και ανεβαινη.

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 11:36:01 μμ »
........................

Δημήτρη, αν τα βλέπω καλώς είναι αυτά που ψάχνεις.

[ Invalid Attachment ]

Θα τα βρεις σε καταστήματα που πουλάνε βιομηχανικά είδη και ξυλουργικά εξαρτήματα. Δεν θυμάμαι πως τα λένε. Οι επιπλοποιοί τα χρησιμοποιούμε για κρυφές συνδέσεις σε έπιπλα. Εκτύπωσε τη φωτογραφία για να τους τη δείξεις.

Προσοχή μονάχα φίλε μου στην τοποθέτησή τους. Επειδή το εξωτερικό σώμα είναι κωνικό μπορεί πάρα πολύ εύκολα να σου σκίσει το ξύλο. Όπως λέει και ο Γιώργος ξεκινάνε από εσωτερικό σπείρωμα Μ4 και φτάνουν μέχρι Μ12.

Αναλόγως τη διάμετρο που θα πάρεις και το ξύλο που θα χρησιμοποιήσεις δοκίμασε πρώτα να τα τοποθετήσεις σε ίδιο άχρηστο ξύλο και μάλιστα κάνε πεντέξι δοκιμές μέχρι να είσαι σίγουρος. Αν είναι στενή η τρύπα ή σου σκίζουν το ξύλο ή τρώγεται εσωτερικά η αλενοφωλιά ή σπάει το ίδιο. Αν είναι φαρδιά η τρύπα "κλωτσάνε" πολύ εύκολα. Επίσης μπορεί πολύ εύκολα να σου στραβοβιδώσουν κιόλας. Είναι διαολοεξαρτήματα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 11:56:37 μμ »
Αυτο ακριβως λεω και εγω κ Κουρε.....δειτε ενα σχετικο βιντεο εδω...
!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 01:00:22 πμ »
Γιώργο,
τα εξαρτήματα του βίντεο είναι ελαφρώς διαφορετικά.
Κατ' αρχάς είναι κυλινδρικά και όχι κωνικά που τα καθιστά πολύ πιο εύκολα στην τοποθέτηση (του video).
Επίσης δεν έχουν τη φρεζαριστή κεφαλή ώστε να έρθουν πρόσωπο με το ξύλο, οπότε μπορούν να μπουν όσο βαθειά στο ξύλο θέλουμε.

Φίλε Δημήτρη, ότι απ' τα δυο σου κάνει, παίρνεις.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ρώτησα σήμερα και λέγονται μούφες ξύλου.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 13, 2012, 12:10:26 μμ από Κούρος »

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 06:47:22 πμ »
Δημητρη και εγω ψαχνω να βρω τετοια inserts. Μερικες πληροφοριες για τον καταλληλο τυπο μπορεις να δεις εδω http://www.tdpri.com/forum/tele-home-depot/178544-questions-threaded-inserts.html
Εν ολιγοις λενε οτι για σκληρα ξυλα να ειναι κατασκευασμενα απο ανοξειδωτο ατσαλι και οχι χαλκινα.

Εχει πολλες αλλες φωτο και περιγραφει κατω απο αυτες οτι κανει compound radius με την πλανη!!!
Επισης με την πλανη "τρωει" τα "φτερα" σε κατασκευες neck through, τις πλευρες του μανικου για να ερθει ισια με την ταστιερα, την κλιση του καραολου, τα κομματια απο bookmatched ξυλα και παει λεγοντας...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 04:15:13 μμ »
........................

Δημήτρη, αν τα βλέπω καλώς είναι αυτά που ψάχνεις.

[ Invalid Attachment ]

Θα τα βρεις σε καταστήματα που πουλάνε βιομηχανικά είδη και ξυλουργικά εξαρτήματα. Δεν θυμάμαι πως τα λένε. Οι επιπλοποιοί τα χρησιμοποιούμε για κρυφές συνδέσεις σε έπιπλα. Εκτύπωσε τη φωτογραφία για να τους τη δείξεις.

Προσοχή μονάχα φίλε μου στην τοποθέτησή τους. Επειδή το εξωτερικό σώμα είναι κωνικό μπορεί πάρα πολύ εύκολα να σου σκίσει το ξύλο. Όπως λέει και ο Γιώργος ξεκινάνε από εσωτερικό σπείρωμα Μ4 και φτάνουν μέχρι Μ12.

Αναλόγως τη διάμετρο που θα πάρεις και το ξύλο που θα χρησιμοποιήσεις δοκίμασε πρώτα να τα τοποθετήσεις σε ίδιο άχρηστο ξύλο και μάλιστα κάνε πεντέξι δοκιμές μέχρι να είσαι σίγουρος. Αν είναι στενή η τρύπα ή σου σκίζουν το ξύλο ή τρώγεται εσωτερικά η αλενοφωλιά ή σπάει το ίδιο. Αν είναι φαρδιά η τρύπα "κλωτσάνε" πολύ εύκολα. Επίσης μπορεί πολύ εύκολα να σου στραβοβιδώσουν κιόλας. Είναι διαολοεξαρτήματα.

Νομιζω παιδια αυτα τα λεμε ....φιραμια.Ετσι τα ζητας και μετα βλεπεις τι εχει ο πωλητης
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 04:17:55 μμ »
παιδια 1000 ευχαριστω ..Γιωργο θα παω αυριο να το ζητησω απο τοπικα μαγαζια εδω..αν δυσκολευτω θα σου πω..ειλικρινα πιστευω οτι υπερτερουν εναντι των κλασσικων βιδων...
Γιαννη,με την πλανη νομιζω οτι πρεπει να κανει καποια μπινια....δεν ξερω!! ισως ναι αδυνατο να το πετυχεις ,με πλανη μονο...compound  radius ισως κανει πρωτα με τακους δαιφορετικους και μετα τα ισιωνει με την πλανη...

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 06:53:55 μμ »
Κωστα τα φιραμια ειναι εξαρτηματα για συνδεση επιπλων, οπως αυτα της Neoset ας πουμε. Αν θελεις να συνδεσεις δυο κομματια καθετα μεταξυ τους, στο ενα μπαινει ενα παξιμαδι σαν αυτο που ψαχνουμε να βρουμε, αλλα την τρυπα για να μπει η βιδα την εχει απο πλαγια και οχι απο επανω! Δυσκολο να το περιγραψω αλλα εχω συνδεσει πολλα τετοια και τα επαιρνα απο καταστημα της Neoset. Δεν αποκλειεται ομως στο εμποριο να εχουν το ιδιο ονομα. Θα παω να τα ζητησω και εγω ετσι!